Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hova tűnt a politikai kabaré?

Hova tűnt a politikai kabaré?

Figyelt kérdés

Mostanában veszem észre, hogy mezei szexizmuson és Fábry múltszázadi történetein kívül gyakorlatilag semmi nincs a rádiókabaréban.

Amióta kabaré létezik, folyamatosan és mindig karikírozott ki politikusokat, közéleti személyeket. Akkor is, ha az egyik volt hatalmon, akkor is ha a másik.

De most? 1 órából összesen egyetlen megjegyzés volt Trump rasszizmusára, a többi ilyen plázacicás "poénkodás" volt, ami ráadásul mostmár minden héten van, baromi unalmas, nagyon igénytelen.

Tudom, hogy a Kossuth a királyi adókhoz tartozik, de itt tartanánk, hogy soha, semmilyen körülmények között nem jelenhet meg semmilyen tartalom, ami nem a hatalmat fényezi?

2016. dec. 3. 14:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/75 anonim ***** válasza:

# 70/70 Időpont ma 21:16

"- És az RTL is?:)"

Szerintem amíg te sem tudod hol láttad, én meg nem nézek TV-t, addig ebbe fölösleges mélyebben belemenni. Talán... hát szerintem meg nem. Hiszen te magad mondtad, hogy az állam nem fog pénzt adni az RTL-nek.

Az ATV fideszközeledése meg amióta egyház a hitgyüli, azóta téma.

"- A rádiós műsorvezetők közül ő az, aki folyamatosan hákliskodik, messze többet, mint például a konkurens Bochkor. A népszerűsége pedig az egyik legnagyobb."

És ez miért releváns arra, hogy a mindenkori kormány mondvacsinált indokokkal zár ki frekvenciapályázatokat, csak azért, hogy a haveroké legyen?

2017. jan. 1. 21:23
 72/75 Pro Patria ***** válasza:

Te tévedésben vagy. Én azt mondtam, hogy az ATV-n is, az RTL-en is adták a jobban teljesít reklámot.

És ez teljesen logikus is, a kormány azért fizet, mert számára pozitív reklámot adnak le a csatornán. Nem egyik vagy másik műsorért. Tényleg ilyen bonyolult a különbség?

Persze, "eltartja" vele a csatornát, valójában nem, a kereskedelmi adók az egyébkénti reklámbevételekre alapoznak, amennyit a kormányhirdetés hozzátesz, annyit értékben a reklámozás is ér. Nem számottevő egyik sem.

Egyébként van egy furcsa kettősség a politikai hozzáállásban. Például van az a logikusnak ható érv, hogy olyan ne vehessen részt az országgyűlési választásokon, aki nem ide adózik (aka határontúli magyar). Azonban itthoni viszonyokat érintve nem fordul meg senki fejében, hogy adózott jövedelemhez kössék a választójogot, pedig akkor a főleg Borsodra támaszkodó MSZP elég erősen karcsúsodna. Egészen 2010-ig senkinek nem szúrta a szemét, hogy olyan választ, aki nem adózik a közösbe. Innen vált hiteltelenné az érv, és érződött ki belőle a politika. Miért mondom ezt el most?

Mert nincs új a Nap alatt.

Az egyházak állami támogatásán jött ismétlődően az az érv többször, hogy amelyik egyházra nincs igény, azt az állam se tartsa fenn, "véleményem szerint" az egyházak működjenek kizárólag a híveik adakozásából. Hasonlóképp indokoltnak tűnik, de ugyanezen körök ugyanarról a kérdéssel kapcsolatban más szereplőbe átültetve, névszerint hogy csak azok a lapok maradjanak meg, amik az előfizetőikből fenn tudják tartani magukat - ami hasonlóképp racionális megközelítés lehet - mindenféle állami támogatás nélkül, már teljesen más reakciót mutatnak.

A legtöbb politikai hívő bármi mellett és ellen tud érvelni, ugyanolyan megyőzően, és aszerint alakítja a véleményét, hogy épp mi szolgálja ki a politikai kívánalmat.

Nekem véleményem van, és nem politikai oldalam.

"És ez miért releváns arra, hogy a mindenkori kormány mondvacsinált indokokkal zár ki frekvenciapályázatokat, csak azért, hogy a haveroké legyen?"

- A Danubius Rádió esetén, hogy a konkrét példánál maradjunk, mint mondtam, a frekvenciajogok lejártak. Ugyanezen a frekvencián, de Class FM néven futott tovább, ugyanazzal a Sebestyén Balázzsal, ugyanaz a reggeli műsor.

2017. jan. 1. 22:32
 73/75 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az utolsó mondatodban, tökéletesen megfogalmaztad a lényeget, már legalábbis, ami a kormányoldali médiákat illeti.
2017. jan. 1. 22:34
 74/75 anonim ***** válasza:

# 72/73 Időpont tegnap 22:32

"Persze, "eltartja" vele a csatornát, valójában nem, a kereskedelmi adók az egyébkénti reklámbevételekre alapoznak, amennyit a kormányhirdetés hozzátesz, annyit értékben a reklámozás is ér. Nem számottevő egyik sem."

Egyrészt én tartom a véleményem, hogy az RTL-en ilyen reklám nem ment le.

Másrészt az állami reklámbevétel jelentős lehet, lásd nem véletlenül van csődközelben az összes ellenzéki politikai lap.

De ez megint csak terelés, úgyhogy tovább nem megyek bele.

Az egyházak, lapok körében egyetértünk. Persze nem véletlenül fizetnek elő az állami intézmények a fideszközeli lapokra de facto kötelezően. Innentől kezdve ezt túl könnyű (lenne) kijátszani.

"A Danubius Rádió esetén, hogy a konkrét példánál maradjunk, mint mondtam, a frekvenciajogok lejártak. Ugyanezen a frekvencián, de Class FM néven futott tovább, ugyanazzal a Sebestyén Balázzsal, ugyanaz a reggeli műsor."

Mi lenne ha végre leszállnál bazsiról és a reggeli műsoráról? Legalább harmadjára írod le, miközben senkit sem érdekel. Komolyan nem értem miért olyan nehéz felfogni, hogy a Danubius azért nem kapta meg újra a frekvenciát, mert kellett a haveroknak. Konkrét példával élve Simicskának.

Ahogy most a Class FM is azért nem hosszabbíthatott, mert Simicskáé volt. Mi lenne ha erre reagálnál végre, és nem bazsival meg a reggeli műsorával jönnél?

Leszarom bazsit meg az évenkénti 2 szőrmenti kormányellenes beszólását.

2017. jan. 2. 08:35
 75/75 Pro Patria ***** válasza:

"Egyrészt én tartom a véleményem, hogy az RTL-en ilyen reklám nem ment le."

- Ez nem olyan, ami vélemény kérdése.:D Ez tény. Nem "szerintem"-en dől el.

"Az egyházak, lapok körében egyetértünk. Persze nem véletlenül fizetnek elő az állami intézmények a fideszközeli lapokra de facto kötelezően. Innentől kezdve ezt túl könnyű (lenne) kijátszani."

- Általános értelemben elő szoktak fizetni minden lapra. Az Országházban van egy asztal, ami minden reggel tömve van a napilapokkal. Talán nem emlékszel rá, de Demszky egyszer úgy protestált egy cikk ellen, hogy lemondta a Magyar Hírlap felé az előfizetését.

"Mi lenne ha végre leszállnál bazsiról és a reggeli műsoráról? Legalább harmadjára írod le, miközben senkit sem érdekel."

- Nem öreg, téged nem érdekel, mert ez rondít bele a képletedbe, és így a dolog máris bukik, ha margóra is akarod kényszerkedni.

"Komolyan nem értem miért olyan nehéz felfogni, hogy a Danubius azért nem kapta meg újra a frekvenciát, mert kellett a haveroknak."

- Konkrétan ugyanazon a sávon ment ugyanaz a műsor, ugyanazzal a gárdával, más néven futva tovább.

"Mi lenne ha erre reagálnál végre, és nem bazsival meg a reggeli műsorával jönnél? Leszarom bazsit meg az évenkénti 2 szőrmenti kormányellenes beszólását."

- Nem megyünk el mellette, ugyanis hiába próbálod degradálni légbőlkapott, hülye minősítésekkel, hogy évenként kétszer, meg szőr mentén kritika, meg egyebek - ebből semmi nem igaz. Aki hallgatja, az tudja. Másokat akarsz hülyíteni? És innentől kezdve teljesen evidens, hogy aki napjában, minden reggel, százezres hallgatóközönség előtt anyáz téged, azt nem fogod te eltartani.

Ha úgymond kormányközeli kezekbe került volna - mi nem számít ma már "kormányközeli kéznek", ha a politika kategorizálja azt saját meglátásában -, akkor ez így elég csúnya öngól lenne.

Szóval de, maradunk a ténynél.

A frekvencia maradt, mint volt, a műsorok maradtak, mint voltak, a könnyes szemű rádiós műsorvezetők egy az egyben folytatták a munkájukat egy hetes kihagyás után. A szerződésben megszabott tulajdonjogok lejártak, névváltoztatás, és ment minden tovább. Normálisan ez egy hétköznapi esemény lenne. De mostmár ott tartunk, hogy a rekord árvíz is politikai mutyi.

2017. jan. 3. 16:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!