Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hova tűnt a politikai kabaré?

Hova tűnt a politikai kabaré?

Figyelt kérdés

Mostanában veszem észre, hogy mezei szexizmuson és Fábry múltszázadi történetein kívül gyakorlatilag semmi nincs a rádiókabaréban.

Amióta kabaré létezik, folyamatosan és mindig karikírozott ki politikusokat, közéleti személyeket. Akkor is, ha az egyik volt hatalmon, akkor is ha a másik.

De most? 1 órából összesen egyetlen megjegyzés volt Trump rasszizmusára, a többi ilyen plázacicás "poénkodás" volt, ami ráadásul mostmár minden héten van, baromi unalmas, nagyon igénytelen.

Tudom, hogy a Kossuth a királyi adókhoz tartozik, de itt tartanánk, hogy soha, semmilyen körülmények között nem jelenhet meg semmilyen tartalom, ami nem a hatalmat fényezi?

2016. dec. 3. 14:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 A kérdező kommentje:
60as, azért továbbra is mennek a kormány meg Vajna oltásai... attól még, hogy a frekvencia tulajdonosa kormányközeli, az ott dolgozók nem feltétlen politikai bérencek.
2016. dec. 30. 20:00
 62/75 anonim ***** válasza:

# 61/61 Időpont ma 20:00

És ki beszélt az ott dolgozókról? Én arról beszéltem, hogy ahogy 2009-ben is a politika döntött a rádióadókról, úgy most is a politika miatt szűnt meg a Class FM frekvenciája.

Egy szót sem ejtettem arról, hogy aki a Classnál dolgozik, hallgatja, reklámoz rajta, beszél róla, az fideszes lenne. Tulajdonosokról volt szó végig, nem az ott dolgozókról.

2016. dec. 30. 20:30
 63/75 Pro Patria ***** válasza:

Te magad fizetnéd valaki(k)nek a munkáját, aki(k)nek a hangja százezres tömegekhez ér el, és minden nap, minden reggel a te kritikus megítélésedet segíti(k) elő?

Maradjunk már meg az ésszerűségben.

Lejárt a frekvenciajog. Ugyanúgy, mint 2009-ben, újabb hét év után ismét. Akkor sem lettek "elhallgattatva", hiszen egy hétre rá megint rádióztak, mint ahogyan most sem. Ha ez egy mucsaröcsögi rádióállomással történt volna meg, a lőtéri kutyát nem érdekelné. De mivel populáris, az emberek ezt is politikai üggyé konvertálják.

2016. dec. 31. 12:57
 64/75 anonim ***** válasza:

# 63/63 Időpont ma 12:57

Tehát az, hogy a kormány úgy dönt (najó, gyengébbek kedvéért odaírom, hogy a kormánypárti többséggel rendelkező illetékes médiaszervezet), hogy csak a saját oligarchái kaphatnak országos frekvenciát, és az azzal járó nem kis reklámbevételt, az nem politikai ügy.

Magadtól vagy ilyen hülye, vagy segítenek?

"Te magad fizetnéd valaki(k)nek a munkáját, aki(k)nek a hangja százezres tömegekhez ér el, és minden nap, minden reggel a te kritikus megítélésedet segíti(k) elő?

Maradjunk már meg az ésszerűségben."

Itt meg vagy mellébeszélsz, vagy diktatúrapárti vagy. Persze, a kormánynak kötelessége minden ellenzéki hangot betiltani, mi?

És akkor még egyesek a Facebook álhír algoritmusától fosnak, hogy pfuj-pfuj libsik.

2016. dec. 31. 17:04
 65/75 anonim ***** válasza:

Na, van egy negyedik lehetőség is, szimplán nem beszéled a magyart (legalábbis ez alapján: Akkor sem lettek "elhallgattatva", hiszen egy hétre rá megint rádióztak, mint ahogyan most sem."):

Felfognád esetleg végre, hogy nem a Class FM egy műsoráról van szó? A Class FM hol rádiózik egy hétre rá (az online nem ér, az semmi az országos FM-hez képest)? A Sláger és a Danubius hol rádiózott egy hétre rá?

Ennél többet tényleg nem tudok érted tenni, hogy felfogd mi a probléma.

2016. dec. 31. 17:07
 66/75 Pro Patria ***** válasza:

"csak a saját oligarchái kaphatnak országos frekvenciát"

- A dolog ott képlékeny, hogy kit sorolunk oligarchának. Ha a Budai Várnegyedben minden épített örökség Ybl nevéhez kötődött a századfordulón, és ennek folyományaként - nem csak ott, Pesten is -, az egyre újabb építkezések is az ő neve alatt futottak, akkor vajon a korabeli sajtó, mondjuk a Népszava lehozta, hogy "Ferenc József kedvenc oligarchájának tervei nyertek a Magyar Állami Operaház megvalósítására"? "A kormányközeli Ybl csinosítgatja ki a Királyi Palotát"?

Ma biztos, hogy ezek a szalagcímek lennének.

"Itt meg vagy mellébeszélsz, vagy diktatúrapárti vagy. Persze, a kormánynak kötelessége minden ellenzéki hangot betiltani, mi?"

- Qrvára nem erről beszéltem. Hogy is volt? Lehet, hogy a magyar nem megy?

Én arról beszéltem, hogy olyan ember munkáját senki nem fogja _fizetni_, aki az ő negatív megítélésére formálja a széles közvéleményt. Ebben semmi olyan nem hangzik el, hogy a kormánynak kötelessége betiltani más hangokat. Eszement. De nem ő fogja eltartani, fizetni, munkába állítani. És ez nem csak politika. Egy cég sem fog azért dolgozókat fizetni, hogy saját cégük hitelét rombolja, vagy másokat promózzon.

2017. jan. 1. 14:38
 67/75 anonim ***** válasza:

# 66/66 Időpont ma 14:38

És Ybl lett ezeknek a tulajdonosa, vagy a magyar állam?

"Qrvára nem erről beszéltem. Hogy is volt? Lehet, hogy a magyar nem megy?"

Ott írtam, hogy akkor mellébeszélsz. Márpedig mellébeszélsz.

Kezdjük a mellébeszéléseddel: Ha a magyar állam a piac helyzetét kihasználva csak és kizárólag a saját holduvarában hirdet, ezzel ellehetetlenítve minden más médiát, az rossz. Akkor is, ha neked ez tetszik. Ugyanis céget könnyebben váltok mint kormányt.

Állami hirdetés nélkül ugyanis minden politikai lap tönkremenne.

Tehát te azt támogatod - sőt, elvárod -, hogy az állam elnyomja a kritikus hangokat.

Ennyit a mellébeszélésedről.

Lassan írom, hogy mindenki megértse (még te is):

_FREK-VEN-CI-A-PÁ-LYÁ-ZAT-RÓL_ VAN SZÓ. Stimm? Capische?

A frekvenciát azért vették el a Classtól, hogy ne legyen országosan fogható, nem kormánypártközeli tulajú rádió.

Még egyszer mondom:

_FREK-VEN-CI-A-PÁ-LYÁ-ZAT_

Erre te idekeversz mindenféle hülyeséget, hogy a cég nem fog azért fizetni hogy ellene dolgozzon valaki.

2017. jan. 1. 14:53
 68/75 Pro Patria ***** válasza:

"Ha a magyar állam a piac helyzetét kihasználva csak és kizárólag a saját holduvarában hirdet, ezzel ellehetetlenítve minden más médiát, az rossz. Akkor is, ha neked ez tetszik. Ugyanis céget könnyebben váltok mint kormányt."

- Ha így lenne. Viszont talán épp tegnap futott az ATV-n is, az RTL-n is egy "Magyarország jobban teljesít" reklám.

"A frekvenciát azért vették el a Classtól, hogy ne legyen országosan fogható, nem kormánypártközeli tulajú rádió.

Még egyszer mondom: _FREK-VEN-CI-A-PÁ-LYÁ-ZAT_

Erre te idekeversz mindenféle hülyeséget, hogy a cég nem fog azért fizetni hogy ellene dolgozzon valaki."

- Nem, te keveredsz bele saját hülyeségeidbe, mint kiscica a gombolyagba. Azt mondtad, a Class FM a fideszé lett, a Neo az MSZP-é. Erre mondtam, hogy akkor elég rossz vásárt csináltak, mert a Class FM-en minden reggel vívta Sebestyén Balázs a párnacsatát, én pedig nem hiszem, hogy egy kormányközeli tulajdonos ezért fizetne.

És nem arról van szó, hogy nem lehet ilyen rádió. Hanem hogy kormánytulajdonban, vagy kormányközeli tulajdonoson keresztül nem. Mint ahogy az ellenzéket értve is ugyanez a helyzet.

A frekvenciajog meg ilyen. A jogok a szerződéskötéstől számított bizonyos éveket követően lejárnak. Aztán lett kötve új, ugyanúgy. Sebestyén Balázs _ugyanazon_ a frekvencián, amin a korábbi Danubius Rádió volt, ugyanúgy folytatta a műsort, csak névváltással, már Class FM-ként működött az adó.

Nem is tudom már, melyik tv-csatorna volt az, ami kb párhavonta változtatta minimálisan a nevét. Közben pedig maradt ugyanaz. Hasonlóképp lejárt szerződésekből fakadó okok miatt.

2017. jan. 1. 18:14
 69/75 anonim ***** válasza:

# 68/68 Időpont ma 18:14

Az ATV a fidesz felé közelít, a Class FM Simicskáé volt, bazsi meg csak annyira szőrmentén piszkálta a kormányt egyszer-egyszer, hogy említésre se méltó.

Mondjuk nem is értem miért lovagolsz bazsin, de ez már legyen a te bajod.

2017. jan. 1. 18:44
 70/75 Pro Patria ***** válasza:

"Az ATV a fidesz felé közelít"

- És az RTL is?:)

"a Class FM Simicskáé volt, bazsi meg csak annyira szőrmentén piszkálta a kormányt egyszer-egyszer, hogy említésre se méltó."

- A rádiós műsorvezetők közül ő az, aki folyamatosan hákliskodik, messze többet, mint például a konkurens Bochkor. A népszerűsége pedig az egyik legnagyobb.

2017. jan. 1. 21:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!