A sajtó miért van ennyire kiakadva, hogy Orbán helyesli, hogy 10 évet kapott egy agresszív migráns?
Pár napja ezzel van tele a média.
Miért ne lenne jogos, hogy 10 évet kap?
Idejön, aztán agresszorkodik.
30 éve nem börtönbe került volna, hanem temetőbe.
"Nem hiszem el, hogy nem érzed a különbséget."
Nem érzem. Kődobálás volt mindkét esetben rendőrök irányába. A bűntett ugyanaz. A magyar nem kap semmit, a migráns 10 évet...nekem ez nagyon egyoldalú.
"Egyébként a hvg fideszes sajtó nem ellenzéki,tehát már nincs értelme a kérdésednek."
Miket tudhat itt meg az ember jól informált válaszolóktól. :)
És még egyszer, nem az a bajom, hogy büntetést kapott. Vandalizmus, rendőrrel szembeni ellenállás és tiszteletlenség (nem tudom a hivatalos nevét) az mondjuk egy jelentős pénzbírság vagy egy-két év. De 10 év ráadásul terrorizmusért...
Kijön emberünk 2026-ban. Beadja a jelentkezését egy állásra. Bemegy interjúra. "Miért volt börtönben?" "Terrorizmusért". Instant kuka. Ez az ember 10 évet fog lehúzni valami szenny helyen, ami teljesen tönkre fogja tenni, majd éldegélhet a semmiből, mert addigra segély nem lesz, és senki nem fogja felvenni. És egyszerűen nem történt terrorcselekmény. Irreális egy olyan ürüggyel tönkretenni valakinek az életét, ami nem történt meg.
Ha valaki kér valamit, akkor nem hőbörögve követelőzik. Egyelőre mi és a többi nyugati állam tesz neki szívességet, nem pedig fordítva. Ha nem tetszik, nyugodtan ott lehet maradni, vagy lehet menni máshová. Egyébként az emberünk "felesége révén már tíz éve Cipruson élt, voltak papírja, szabadon mozoghatott az EU-ban". Akkor mit is keresett ott? Tudom,tudom, csak körülnézett arra.
Ezt a 2006-ot felejtsük már el. Imádom, amikor idekeverik. Hasonló a "honfoglaló magyarok is bevándorlók voltak" kezdetű hülyeséghez.
Hol írtam azt, hogy a magyar állampolgárnak szabad rendőrt gyilkolni/verni?
"Persze, amikor a szintén nagyon békés 2006-os őszi kődobálókat meg akarták állítani a rendőrök, nagyon fel volt háborodva a magad fajtád."
Most meg a magadfajta hőbörög. :P
Pedig ugyanúgy kellett volna Röszkénél eljárni, mint 2006-ban!
"Pedig ugyanúgy kellett volna Röszkénél eljárni, mint 2006-ban!"
Még egy ejnye-bejnyét se kaptak a kődobálók...ja egy kis vizet a nyakukba...hát borzalom, gondolom azóta kiheverték már.
Kár a vita, mert amit Orbán helyesel, azt a sok birka is helyesli, mert azt mondták és kész. Ennyi a téma, kár ezt túlragozni.
"Egyébként az emberünk "felesége révén már tíz éve Cipruson élt, voltak papírja, szabadon mozoghatott az EU-ban". Akkor mit is keresett ott? Tudom,tudom, csak körülnézett arra. "
Itt:
azt írják, hogy "Azt mondta, hogy szerinte nem követett el terrorcselekményt. Csak a szüleit szerette volna biztonságban tudni, miután a háború elől menekülniük kellett." és "A férfi vak és cukorbeteg édesanyja és sánta apja ellen is eljárás folyik, őket tömegzavargásban való aktív részvétellel és hasonlóan Ahmedhez, mindeközben elkövetett tiltott határátlépéssel is vádolják."
Szóval azt hiszem, hogy a szüleit kísérte.
"Ezt a 2006-ot felejtsük már el. Imádom, amikor idekeverik."
Orbán az egyik esetben a rendőröket nevezte kvázi terroristáknak, a másik esetben meg a tüntetőket. Mert az egyik esetben a tüntetőket szervezte ő, a másik esetben meg a rendőröket. Ilyen durva és egyértelmű önellentmondást még Orbántól se nagyon láttam. Nem felejtjük el. Ha egy politikus 180°-ot fordul attól függően, hogy melyik irányból fúj a szél, azt nem szabad elfelejteni. És a jobboldali fideszes tömegek fordulnak vele. Nem ellened irányul itt a 2006-ozás, hanem Orbán meg a birkái ellen. Ha rád nem vonatkozik, akkor jó neked. Meg egy kicsit rossz is most. De összességében jó. :)
Szóval bocsi, nem téged személy szerint akartalak itt letámadni ezzel az összehasonlítással.
"Még egy ejnye-bejnyét se kaptak a kődobálók...ja egy kis vizet a nyakukba...hát borzalom, gondolom azóta kiheverték már.
Kár a vita, mert amit Orbán helyesel, azt a sok birka is helyesli, mert azt mondták és kész. Ennyi a téma, kár ezt túlragozni."
Kivéve akinek kilőtték a szemét.
És attól függetlenül még mindig ugyanúgy kellett volna, és nem azért mert az orbán azt hajtogatja. :P
Persze 10 év sitt talán aránytalan, főleg, hogy azt is az adófizetők pénzéből finanszírozzák, de aki illegálisan át akarja törni a határt azzal ne bánjanak finoman!
Ugye tudod, hogy a demokratikus usában mi járhat egy ilyen húzásért? :)
"Ha valaki kér valamit, akkor nem hőbörögve követelőzik."
Igen, láttuk, hogy a jobboldali tüntetők is milyen szépen kérték Gyurcsány távozását 2006-ban.
"Ezt a 2006-os hagyjuk már!"
Miért is? Sok a hasonlóság, mi? Kellemetlen.
Egyébként meg épp a jobboldal huzakodik elő állandóan az öszödi beszéddel, pedig az még régebben volt...
Hihetetlen ez a kettősmérce....nem semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!