Miért fájna az embereknek a melegházasság?
Tegnapi hír hogy egy budai pékségben aláírásokat gyűjtöttek a melegházasság ellen. De Magyarországon és Európában is rengeteg ilyen mozgalom van. Tüntetnek, aláírásokat gyűjtenek. Miért fájna ez ennyire az embereknek hogy képesek kimenni és tüntetni? Nekünk, heteróknak nem lenne kevésbé értékes a házasságunk, nem kerülne semmibe, nem fájna viszont rengeteg embernek boldogságot okozna. Minden nap összeházasodik tucatnyi ember az ország különböző pontjain úgy hogy nem tudunk róla. Ha két ember összeházasodik az ország másik felében és boldogok az miért zavar egyeseket? Maradiság, rosszindulat?
A fene tudja...
A történelem során a homoszexualitás általában tiltott dolog volt...
Amikor engedélyezett és normális volt, akkor azok a társadalmak hamar szétestek...
Vajon mi lehet az összefüggés?
"Amikor engedélyezett és normális volt, akkor azok a társadalmak hamar szétestek..."
Na hajrá, mutass csak egyetlen példát arra, hogy egy társadalom közvetlenül a homoszexualitás elfogadása után szétesett.
"A definíció jelenleg valóban a férfi és a nő kapcsolata. Itt pont az a kérdés, hogy mi legyen a definíció, hiszen ez csak jogszabályi kérdés. Szóval ne hivatkozz már arra, hogy "jelenleg ez a definíció, ezért soha nem is lehet más", mert ez egy logikai bukfenc.
A tradíciós érvelést elfogadom, bár elég gyenge érvnek tartom. A tradíciókon sokat változtattunk már az évek során, így akár ezen is lehetne."
Nézd.
Az elmúlt körülbelül 10 ezer évben nagyon jól működött ez így. Nem értem, hogy miért kellene ezen változtatni. Én elfogadom a másságot. Van több meleg ismerősöm is. Semmi gondom velük, jó fejek.
"# 2 Nálunk ezt jelenti. A Skandináv országokban, Amerikában, Franciaországban, Spanyolországban, az UK-ban, Brazíliában, a Benelux államokban stb., ez több százmillió embert jelent, és nem dőltek össze ezek az országok.
Értem én hogy hagyományosan csak férfi és nő házasodhatott, de ennek így kell lennie az idők végezetéig? Ezek az országok bebizonyították hogy lehet változtatni és nem dől össze a világ. Akkor meg miért ne?"
Szerintem a házasság egy férfi és egy nő kapcsolatát jelenti. Ennek az a biológiai oka, hogy egyedül ez a "kombináció" szaporodó képes. 2 nő vagy 2 férfi soha nem fog tudni gyereket csinálni, innentől kezdve nem lehet szaporodó képes párnak nevezni őket. És mivel az alapvető biológiai kötelességüket, a fajfenntartást képtelenek megvalósítani ezért habár szeretik egymást meg stb én nem tekintem egy "párnak" őket.
És pont ezért nem nevezném a kapcsolatukat házasságnak sem.
Félreértés ne essék, elfogadom őket. Semmi bajom velük. De a tények attól még tények maradnak.
Egyébként soha nem mondtam, hogy emiatt országok dőlnének össze. Én csak azt mondtam, hogy szerintem a házasság nem jelentheti melegek kapcsolatát. Legalábbis az én szememben. És ezért nem támogatom.
(nem vagyok vallásos mielőtt valaki kérdezné)
Mert nehany embernek az a lelki nyomora, hogy folyamatosan el akarja donteni hogy masok hogyan eljenek, a legaprobb reszletekig.
En hetero vagyok, de semmi bajom a meleghazassaggal, sot tolem gyereket is fogadhatnanak orokbe.
Eljenek boldogan, nekem attol nem lesz rossz, sot.
Engem speciel a melegházasság abból a szempontból nem zavarna, hogy ők összekötik az életüket. Tegyék.
Az viszont zavar, hogy ugyanúgy örökbe fogadhat egy homoházaspár, mint egy heteroházaspár!
Ha olyan tömegtragédia történne a rokonságban, hogy egymás gyerekeit sem tudnánk örökbe fogadni, hát nagyon nem szeretnénk, ha homoházaspárok fogadnák örökbe az árváinkat. És ennek még a legkisebb lehetőségét is szeretnénk kizárni. Alkotmányosan.
Részemről ennyi a sztori, az összes többi vonzata nem érdekel. Ha a homoházasságot megengednék, de megtiltanák az örökbefogadást, azzal én simán kiegyeznék. (Ebből viszont nem engedek, ha tetszik ha nem.)
Azt azért kajánul megjegyzem, hogy érdekes módon miközben a házasodási hajlandóság nagyságrenddel csökkent a társadalomban úgy általában, eközben a homoknál hirtelen megugrott - ezt azért nem veszem be. :) De mindegy, a lényeget fentebb írtam.
# 11
"Vannak kultúrák ahol a házasság tradicionláisan egy férfi és több nő, több férfi és egy nő vagy akár több férfi és több nő kapcsolatát jelenti."
Ez igaz. De nem tűnt fel, hogy pont férfi-férfi és nő-nő kombináció nincs sehol? :D
"Sőt, olyan is, ahol a házasság koncepciója nem is létezik."
De valamiféle család-koncepció ott is létezik. És még elvben is elképzelhetetlen, hogy valaki annak a szokásjogilag szentesített struktúrának az EGYEDÜLI létjogosultságát megkérdőjelezhetné.
18, 19-es:
Az, hogy "szerintetek", az eléggé súlytalan, tekintve, hogy megszámlálhatatlan kutatás igazolta, hogy az azonos nemű szülők ugyanannyira alkalmasak gyereknevelésre, mint a hetero szülők.
Lehet olvasgatni: [link]
"Scientific research consistently shows that gay and lesbian parents are as fit and capable as heterosexual parents, and their children are as psychologically healthy and well-adjusted as those reared by heterosexual parents."
Forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!