Várhatóan mikor vezetik be az alapjövedelmet Magyarorzágon?
700 ezer Ft-nak megfelelő svájci frankból Svájcban is meglehet élni.
Viszont 50 ezer Ft-ból vagy kevesebből nem,Magyarországon sem.
Eleve marhaság volt ilyen magas összegű kérdésről Svájcban népszavazást tartani.
A Svájciak azért ilyen skót mentalitásúak,mert tudják,hogy nagyon sok országot kihasználnak(bankok),és nem akarnak senkinek semmit sem adni.
Csak hét Svájcban minimális keresetből is meglehet élni,sokkal jobb az oktatás,mint nálunk.
Erre szoktam mondani,hogy az ilyen szegény országokban,mint Magyarország elkerülhetetlen lesz valami szociális intézkedés bevezetése,mert sokan fognak munka nélkül maradni,mikor majd jön a automatizálás korszak.
Sokan fognak elvándorolni,ha nem lépnek valamit,vagy itthon lesznek hajléktalanként.
A munka alapú társadalom egy hazugság.Rengetegen élnek spekulációból,nem termelő munkából.Tehát az,hogy pénz csak munkából van,az egy hazugság.
Igen is vegyék el attól a legfelső 20%-tól,amit eddig is mások bőrén és kihasználásán kerestek.
Nem fogom őket sajnálni.
Az egészséges társadalomban senkit nem hagynak az út szélén.
"Az alapjövedelemre mindenki jogosult lenne. "
Szerintem meg csak az legyen, aki tényleg dolgozik is.
Akinek csak papíron van munkája, de lósz.rt se csinál, az 0-Ft alapjövedelmet érdemel, amiből még adózhat is!
Először jussunk el oda kérdező, hogy aki dolgozik az tisztességes bért kap, amiből tisztességesen meg is tud élni. Ez nem az alapjövedelem bevezetésének kérdése...
"Várhatóan mikor vezetik be az alapjövedelmet Magyarorzágon?"
Amikor Magyarországon annyi szabadon elszórható pénz lesz mint pl. Dubaiban! Egyelőre így osztogatni nem jut. Még azoknak is kevés jut, akik megdolgoznak érte.
Na és mikor lesz, hogy beszállok egy taxiba, és az út végén a taxis nekem, az utasnak fizeti ki a viteldíjat, hogy elvihetett? Vagy mikor lesz, hogy leviszen a kutyát az állatorvoshoz, hogy megkapja a kötelező oltást, és utána letesz a kezembe annak a díját, hogy levittem hozzá? Mikor lesz, hogy lemegyek szalámit kiflit és sört venni a kisboltba és a boltos miután a kezembe nyomta a kért dolgokat, még leszámolja a kezembe az árát?
Na akkor lesz alapjövedelem is, amikor semmit nem kell letenni azért amit megkapunk, sőt még nekünk adnak, csak úgy köszönetképpen pénzt és javakat, hogy itt élünk! :)
Szerintem az itt a gond, hogy sokan csak a munkakalapú társadalmat látják egyedüli lehetőségnek, pedig nem csak a munka az egyetlen módja a profitszerzésnek. Nézzétek meg azokat a gazdag vállalkozókat, akik napi 1-2 óránál nem dolgoznak többet, mégis 40 milliós autójuk van és 100 milliós házuk, azok viszont, akik napi 12 órát robotolnak csak éhbért keresnek, havi 80 ezret maximum, és megélni sem tudnak belőle..
Nem értem ez sokaknak hogy nem tűnik fel, hogy az elvégzett munka mennyisége legtöbbszőr nincs arányban a megkeresett pénzzel. Hiába dolgozik valaki mint az állat napi 10-12 órát, ha szhart sem keres vele. Így az ő munkája javarészt kárba megy, mert 1. megélni nem tud belőle, 2. a gazdaság növekedéséhez sem tud hozzájárulmi, mivel ahhoz költekeznie kellene, de a havi 80-ból nem tud.. Tehát gazdaságilag haszontalan tagja a társadalommnak. Legfeljebb a belőle befolyó adó jut az állam zsebébe, de az sem jelentős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!