Szerintetek egy most 30 éves ember tényleg alapjövedelmet fog kapni majd nyugdíj helyett?
Figyelt kérdés
Egy ismerősöm szerint így lesz. Én most hallottam először erről a dologról, pedig állítólag valami köztudott elképzelés.2016. aug. 21. 10:56
1/10 anonim válasza:
Az a valószínűbb, hogy egyiket sem.
2/10 anonim válasza:
Ha Magyarország Isten segedelmével munkaalapú társadalom marad, sosem lesz alapjövedelem, amire a balliberális léhűtők vágynak! A te nyugdíjad sok lelkes, ifjú munkás fogja kitermelni a mezőgazdaságban és az iparban!
3/10 szántóvető válasza:
már most sem lenne nyugdíj ha az unió nem pénzelne.(vagy lenne nyugdíj de az égvilágon semmi nem épült vagy újult volna meg az elmúlt bő 1 évtizedben.)szóval semmi nem lesz 40 év múlva(igen,70 év körül lesz nyugdíjas egy mai 30 éves.)viszont dolgoznod kell majd,halálodig.vagy szerinted a tartós elvándorlási folyamatnak és csökkenő gyermekvállalási kedvnek nem lesz kihatása?
4/10 anonim válasza:
egyiket sem, nyugdíj lopásból nem lehet eltartani Habony Árpádot
5/10 anonim válasza:
Lassan mondom, hogy mindenki megértse: NEM lesz alapjövedelem. Magyarországon ez egyenlő lenne a hátrányos helyzetű emberek népességrobbanásával, pont ezért akarják a nyomorult liberálisok, mert az ő céljuk a pusztulás és káosz.
Sokkal valószínűbb, hogy nyugdíjad sem lesz. Jelige: öngondoskodás, vagy kapsz külföldről nyugdíjat, ha van eszed és időben dobbantasz.
6/10 anonim válasza:
Valahol olvasni lehetett az alanyi jogon járó nyugdíj bevezetésének lehetőségéről is. Ez azt jelentené hogy nem lenne kötve semennyi év szolgálati időhöz, mindössze egy bizonyos életkor eléréséhez. Ez azért merült fel mert sokan bejelentetlenül dolgoznak és a szolgálati idő meg nem léte miatt nem számíthatnának nyugdíjra.
7/10 Koplárovics Béci válasza:
Szerintem abszolút tökmindegy, hogy mi lesz az ellátás neve, ha lesz egyáltalán. Felőlem lehet nyugdíj, alapjövedelem, tatabér, segély vagy bármi. A lényeg, hogy lesz-e, és ha lesz, akkor mennyi, és mi alapján állapítják meg az összeget?
8/10 anonim válasza:
Szerintem lesz alapjövedelem úgy 15 év múlva,de nem fogja kiváltani a nyugdíjat.Lesz alapjövedelem,és lesz nyugdíj is.A kérdés inkább az összegük.
9/10 anonim válasza:
Nyugdíj 40 év múlva? Már most kibújnak a nyugdíj fizetés alól ( a szülő tartási törvény a kezdet )...
10/10 anonim válasza:
Szerintetek egy most 30 éves ember tényleg alapjövedelmet fog kapni majd nyugdíj helyett?
Egy ismerősöm szerint így lesz. Én most hallottam először erről a dologról, pedig állítólag valami köztudott elképzelés.
Én hiszek az ismerősödnek.
Úgy tűnik minden esély megvan rá.
Gyanítom nem kell már harmincöt évig várni rá.
Szerintem úgy maximum tíz éven belül magyarországon is bevezetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!