Nem furcsa egy kicsit az ilyen ember?
Van egy-két 30+ év ismerősöm aki nyugdíjas korára gyűjt vagy dolgozik pluszba és ezért spórol a mindennapokban.
Én se vagyok egy hedonista vagy az a egyszer élünk adjunk neki típus, de azért szerintem az kicsit ijesztő hogy valaki azért spórol egész éltében vagy dolgozik pluszban és gyűjti a pénzt hogy aztán öreg korában várja halált...
Nagyon nem furcsa!
Akár várja, akár nem, a Halál eljön érte is.
Viszont nagyon nem mindegy, hogy meleg lakásban és minden nap jóllakottan várja-e, vagy nélkülözve, fázva.
Én 22 éves vagyok,de már eldöntöttem,hogy 30 éves koromtól minden hónapban félreteszek majd 1500 ft-ot,akár itthon élek,akár külföldön.
A jelenlegi gazdasági helyzetben szerintem hónapról-hónapra változhatnak a körülmények,biztos ami biztos alapon megteszi az ember amit lehet,legalábbis én majd biztosan.
Kérdező! Ez lenne a normális!
Előző! Gondomol lehagytál egy 0-t ... 1500 ft-al nem sokra mész.
Kérdező!
Sajnos a világ egy kicsit más a valóságban, mint azt sok ember megéli a mindennapokban.
Az állam, a nyugati típusú gazdasági berendezkedés alapelvei, az európai gazdasági helyzet jövője, a magyarországi nyugdíjhelyzet jövője ... ez mind, mind indokolja ezt.
AZ embernek az élete során vannak jobb periódusai, és rosszabbak.
Azt, egy másodpercre se szabad elfelejteni, hogy pl ha valaki olyan munkát végez, ami mondjuk egyszerű 2 kezi meló, vagy nem jól fizető, felsőfokú végzettséget igénylő munka, akkor az, hogy valamikor jól keres, az egy kiemelkedő periódus, és azt az élet (az állam) valahogy ki fogja egyenlíteni.
Pl egy fizikai melós 50 fölött nem bírja annyira a munkát, akkor mi a fenéből fog megélni, ha máshoz nem ért?
Vagy ha az állam úgy dönt, hogy (mint eddig is) kiszipolyozza a társadalom azon rétegéből az utolsót is, akinek még egy picit jobban megy. (meg vannak rá a stratégiák)
vagy egyszerűen eltűnik az országból a termelői réteg, amiből nyugdíjat tudnának fizetni!
Aki dolgozik, külföldön fog dolgozni, itt meg maradnak a cigányok, meg a bevándorlók.
Összességében csak arra akarok kilyukadni, hogy nagyon mocsok világot élünk, és ilyen-olyan formában akik irányítják a világot, úgyis elérik, hogy a kis embernél ne maradjon pénz.
(Adókkal, élelmiszer monopóliummal, hitelekkel, a vásárlás generálásával, sikkasztásokkal...)
Erre sokkal jobban oda kéne figyelni mindenkinek, hogy addig tegyen el belőle, amíg van miből!
Még pár gondolat:
" ijesztő hogy valaki azért spórol egész éltében"
A világ ijesztő, ami ebbe belekényszeríti. De ez mindig is így volt.)
Nem egész életében spórol, hanem addig, amíg tud miből, akkorra, amikor már nem lesz jövedelme.
És nem, nem azért spórol, hogy várja a halált, hanem pont fordítva.
Ha nem spórolna, akkor várhatná a halált, hogy mikor bukik fel, mert nem tud elég kaját venni, vagy gyógyszert valami betegségére.
Pont azért spórol, hogy valamivel tovább tudjon anyagi biztonságban élni, és legalább pár évig tartani azt az életszínvonalat amit megszokott, ahelyett, hogy nyomorban döglene meg.
Hát az aztán az élet hogy annak él az ember hogy nyugdíjas korában legyen pénze a halált várva és ezért az egész életében zsíros kenyeret evett!
Tényleg, megérte élni!
Nyilván, meg kell találni az arany középutat.
Miért? Ő egész életében csak zsíroskenyeret evett eddig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!