A fiatalok összességében liberálisok?
Sok "nemzeti érzelmű" fiatal van, bár azért az megjegyezném, hogy a liberalizmus és a nemzeti érzelem nem zárja ki egymást. Erre Franciaország a legjobb példa.
Az meg természetes, hogy a fiatalok között több a szélsőségesebb. Az is figyelemreméltó ugyanakkor, hogy rengeteg fiatal elfordult a politikától. Köztük jómagam is.
9-es
Persze az a normális, hogy mossunk össze vallásokat, kultúrákat, nemzeteket, adjunk a kezükbe "hatalmat" ahhoz, hogy terjesszék ez milyen jó majd annyira fanatikusan követik ezt az irányvonalat, hogy később már nem is kell nekik más és üldözik azokat akik nem ebben hisznek. Hopp, létre is jött egy világállam úgy, hogy szinte észre se vetted. Szerencsére ettől ismét messzebb kerültünk Trump győzelme miatt. Ugyanis Amerikából indult ki ez a multikulturalizmus jó dolog című maszlag. De ha neked tetszik az "egy vélemény politika,egy vélemény párttal, akkor Észak-Korea remek lehetőségeket kínál.
Nézd kérdező.
Amint az arabok idejönnek,és rájönnek,hogy lehet vallás nélkül is élni,a jólét jobban fog nekik tetszeni a vallási fanatizmus,nacionalizmus helyett.
Gyakorlatilag minden ember elsődleges célja,hogy jólétben éljen.Akiknek ez nem adatik meg,azok kárpótolják magukat ilyenekkel,hogy nacionalizmus,mert nekik ennyi jutott.
Aki fene jól él tökre letojja ezeket a dolgokat,mert van mivel foglalkoznia.
Engem speciel totál nem érdekel semmi,ami nemzeti.
Tudom azt,hogy csak magamra számíthatok,és sem egy kínai,sem egy arab,sem egy magyar ember sem fog rajtam segíteni.
Legszívesebben olyan helyen élnék,mint Svédország,ahol nem azzal foglalkoznak,hogy hogy nézel ki,vagy kivel szexelsz,hanem mindenki a teljesítményedet nézi,és azt,hogy milyen ember vagy.
Meg úgy általában nem foglalkoznak mások magánéletével..
#13:
Az a baj, hogy te abból indulsz ki, hogy mindenki olyan, és úgy gondolkozik, mint te. Szép lenne, de sajna nem így van.
A fiatalok nagy része nem foglalkozik a politikával.
Az életmódjuk valóban eléggé szabad szellemiségű, tehát a liberalizmusra hajaz, de attól még senki nem lesz liberális, mert nem "vesszentrijanonozik" egész álló nap nemzeti zászlót lengetve és nem szaladgál folyamatosan templomba.
Ilyen szempontból a legtöbben átlagemberek. Én is ilyen vagyok. Nem akarok arabokat és ehhez hasonlókat az országba, de attól még nem vagyok mániákus, gyepes konzervatív, aki folyamat ilyeneken nyekereg, hogy "elenyésző azon fiatalok száma akik gyakorolnak valamilyen vallást, nemzeti érzelműek vagy egyetértenek a jobboldali eszmékkel"
Minek gyakorolnának vallást 2016-ban? Minek? A vallások ideje lejárt. Mind arra a szintre fognak kerülni, ahol most a görög mitológia tart.
Minek nagymagyarkodjak folyamatosan? Én már barátkoztam szlovákokkal, svédekkel, hollandokkal, lengyelekkel, osztrákokkal, ukránokkal, kanadaiakkal és ugyanolyan embernek láttam őket, mint magunkat. Sőt, sok magyarnál még jobbak is. Akkor most mire verjem a mellemet, hogy a magyarok mekkora nagy felsőbbrendűek?
A jobboldali eszmék meg mégis mire jók? Legyek én is Lázár János? Dögöljön meg, akinek nincs elég pénze, mert az annyit is ér? Egyszerűen nem tudok jobboldali lenni ezzel a sznob baromsággal. Nekem nem a pénz a mérce egy embert illetően.
A fiatalok nagy része se nem liberális, se nem konzervatív a maga értelmében.
A legtöbben támogatnák a mariska legalizálását például.
Viszont, ahogy te is írtad, a nyugat-európai értelemben vett "multikultúra" nem túl népszerű.
Nyitottak az új megoldások, metódusok felé,fontosnak tarják, hogy minél magasabb életszínvonalon éljenek.
A liberális meg a nemzeti érzelmű nem zárja ki egymást. Sőt a konzetvativizmus és a liberalizmus állhat egymás mellett.
Csak ez egy dolog amin fenn akadt a szemem. :-)
Ti amúgy nagyon kemények vagytok, mind az eddigi 17 válaszoló. Tépitek a szátokat, néha mondtok okos dolgokat, néha nem, de arra egyikőtök sem venné a fáradtságot, hogy előkaparjon egy statisztikát, ami akár csak a fiatalok pártpreferenciát mutatja. Ez elég könnyen eldönt sok kérdést.
Jobbik: 20%
LMP: 15%
Fidesz: 12%
Együtt és PM: 4%
MSZP: 3%
DK: 2%
(A maradékot nem érdekli a politika)
De ha tudjátok használni a google-t, akkor csomó ilyen felmérést találhattok az utóbbi évekből.
18-as: A statisztikáddal az a gond, hogy politológus hallgatókat kérdez meg. Tehát ezt nem lehet reprezentatívnak nézni, mert egy adott ismérv szerint válogatták ki őket, hogy egyetemi hallgatók. Akkor lenne hitelesebb, ha más rétegeket is bevonnának a kutatásba.
Eleve a BME és ELTE mostanság jobboldali szellemiségű.
Azt is vedd alapul, hogy 1 éves a cikk, azóta pedig változott a Jobbik is.
19:
"De ha tudjátok használni a google-t, akkor csomó ilyen felmérést találhattok az utóbbi évekből." (idéztem most magam)
De ha mondom beírsz kulcsszavakat "jobbik támogatottsága fiatalok körében" / "pártállás fiatalok körében" / stb, ezermillió kulcsszó, csak tudni kell használni a google-t, akkor találhatsz még rengeteg ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!