Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fiatalok összességében...

A fiatalok összességében liberálisok?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok, de elenyésző azon fiatalok száma akik gyakorolnak valamilyen vallást, nemzeti érzelműek vagy egyetértenek a jobboldali eszmékkel. Nos énse vagyok egyik se énis liberális vagyok viszont vannak kérdések amikben nem vagyok az és mikor szóvá teszem egy ismerősömnek akkor náci vagyok. Ilyen pl a multikulturális együttélés ami sztem a legabszurdabb dolgok egyike. Nekem meg ne magyarázza senki, hogy az normális. És mostis előjött bennem ez a kérdés Amerika kapcsán ahol sok fiatal Clinton mellett tette le a voksát és most meg égetik a saját zászlajukat is mikor tüntetnek Trump ellen merthogy az nem az ő elnökük. Szóval ottis látszik, h a tüntetésen szinte csak fiatalok vannak. Ez amolyan lázadás vagy ez is normális, hogy haladunk affelé, hogy létrejön az emberiségből egyfajta massza ? Mert ahogy telnek az évek úgy lesz egyre több fiatalból liberális és a nemzeti érzelműek meg sehol. Mondom ezt liberálisként mivel nekem itthon azért nincs nemzeti öntudatom mert egy vicc ami ebben az országban megy.
2016. nov. 9. 23:58
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
83%
Nem azért lesz valaki liberális, mert nem nemzeti érzelmű. A baloldali ember sem feltétlenül liberális és ateista. Az a baj, hogy ma inkább szitok szó lett itt is, de kevesen tudnak rá értelmes fogalmat adni.
2016. nov. 10. 00:03
 2/32 KecskeShajt újra! ***** válasza:
25%

Liberálisból is van több fokozat, szerintem vannak olyan szélsőséges fiatalok, akik beállnak a liberálisok közé és azt vallják, hogy mindenki náci, miközben támogatják a népirtást, akasztatnának.

A csőcselék mindenkor beállta a divatos eszmék mögé.

Ott voltak minden befolyásos eszme mögött.

Különben meg nem hiszem, hogy eltűntek volna a nemzeti érzelműek, csak nem nagyon találják a helyüket.

Tényleg megfigyelhető, hogy az emberek a gépezet fogaskerekei lesznek, ami egy totális rendszer kialakulását vetíti előre. 1984-ből sok elem megvalósult.

2016. nov. 10. 00:11
 3/32 anonim ***** válasza:
85%

Egyetértek és ez egy szitokszó lett mint "libsi". Ez úgy történhetett meg hogy a jelentésével nincsenek ezek az emberek tisztában. Azzal sem hogy a liberalizmusnak még irányzatai is vannak.

A wiki jól leírja mi a liberalizmus

[link]

A kérdező a konzervatív liberalizmus irányzat egyik képviselője.

2016. nov. 10. 00:19
 4/32 anonim ***** válasza:
39%

Ezekkel a témákkal az a legnagyobb probléma,hogy nincs normális.

Mindig az a normális,amit a többség annak tart.

Szerintem a multikulturális együttéléssel nincs semmi probléma,sőt szerintem nagyon izgalmas és rengeteg lehetőséget rejt magában,ha a felek tiszteletben tudják tartani a másik kultúráját,de az is rendben van,ha te nem így gondolod.

A probléma akkor kezdődik,amikor erőszakkal akarja valaki elnyomni a másikat.

Számomra azért félelmetes a jobboldal erősödése,mert a jobboldali választók között sokkal több a rasszista,homofób stb.

Ezzel önmagában nem is lenne gond.Nem kell szeretni a feketéket vagy a melegeket,de bántani,megfélemlíteni elnyomni se szabad valakit azért,mert ő máshogy akarja élni az életét vagy mert más a bőrszíne.

A liberálisoknak is vannak hibái de a jobboldal szerintem nagyobb pusztítást tud végezni.

És itt nem politikai oldalról van szó,hanem a hatalmas gyűlöletről,ami folyamatosan nő az emberekben és olyan dolgokért bántalmaznak vagy ölnek meg másokat,ami semmilyen módon nem befolyásolja az ő életét,csak szúrja a szemét,mert nem illik bele a normába.

Valószínűleg azért népszerű egyébként a fiatalok körében,mert a fiatalok a fejlődés mellett,az újítás mellett állnak,a konzervativizmus viszont nem szereti az új dolgokat és a kettő üti egymást

Ami a nemzeti érzelmet illeti.Jelenleg ezek az emberek pontosan ezt érzik most: "egy vicc ami ebben az országban megy."

Egyébként a nemzeti öntudat elvesztése nem egyenlő a liberalizmussal.Attól,hogy valaki liberális és elfogadja a másik kultúráját is még nem jelenti azt,hogy sajátját elfelejti vagy kevésbé értékeli.

2016. nov. 10. 00:20
 5/32 anonim válasza:
23%

A "minden határon túlmenő" liberalizmus szerintem a pusztulásunkat okozhatja.

Én 19 éves vagyok, tehát szintén fiatal. Keresztény vagyok, magyarnak vallom magam, és egyetértek jobboldali eszmékkel. Ugyanakkor szeretnék egy Európai Egyesült Államokat, amit a jobboldal nem, szeretnék nagyobb egyenlőséget az emberek között, ami baloldali jelszó, sőt már-már a kommunista ideológia egyes elemeivel is egyetértek (pl. az állandó túltermelés helyett bizonyos fokú tervgazdálkodást, ami szerintem a modern világban sokkal életszerűbb a netes rendelések és házhozszállítások révén). Ne kérdezd, hogy szerintem hogyan nézne ki egy ideális társadalom, mert a végén kapnál egy kisregényt.

Szerintem egyébként a fő probléma az, hogy megint hódít ez a "Carpe diem" jelszó, és mindenkit ez hajt. Minden hétvégén részegre bulizzuk magunkat, a tanulásra tojunk magasról (még egyetemen is), a vallás és a természetfeletti erők tisztelete, a hazaszeretet cikinek számít, és mivel senki sem akarja, hogy cikizzék, vagy megszólják a "menők", sokan inkább letagadják. De ettől még nem lesznek liberalisták. A liberalisták éppen, hogy elfogadják a másságot, nem pedig megszólják és lenézik azt.

2016. nov. 10. 00:21
 6/32 anonim ***** válasza:
75%

"Az igaza haza az időé, nem a földdé"

Én, mint 23 éves bölcsész hallgató, gyakorlatilag csak liberális gondolkodású fiatalokat látok. De ez a BTK-n nem nehéz, itt az emberek humán beállítottságúak. Mindenféle másság nyíltan felvállalható, nem okoz problémát ha valaki meleg, vagy ilyesmi.

Ez alól amúgy furcsamód kivétel a töriszakosok, ő róluk inkább a nacionalista gondolkodás terjedt el, persze ez általánosítás. Na mindegy.

Vannak barátaim másik karokról, ott sokan sokkal kevésbé liberális gondolkodásúak. Gépekkel dolgoznak, nem emberekkel.

De ez mind egyetemista. Az nem titok, hogy alacsonyabb iskolázottsági szinten a szélsőségek elterjedtebbek, abból is leginkább a nacionalista ésvagy idegenellenes (értsd: erősen nem liberális) vonulat.

Szóval a fiatalság is ugyanúgy meg van osztva.

De mint mindig: az értelmiség összeszedettebben vonul utcára. Kik indították az '56-os forradalmat? az egyetemisták.

A probléma csak annyi, hogy Trump 70 éves. Viktor is 50 múlt. A világot zömével vénemberek irányítják, a modern korban viszont a fiatalok is könnyen tudáshoz jutnak, így könnyebben szerveződnek, jobban ki mernek állni.

Nem mondom, hogy az értelmiségi fiatalok döntő többsége liberális. Az viszont valószínű, hogy a nemliberális értelmiségi fiatalok még mindig több emberi jogban gondolkodnak, mint a vénemberek, akik a hatalmat gyakorolják.

2016. nov. 10. 00:22
 7/32 KecskeShajt újra! ***** válasza:
8%
Valóban, én is történelemszakos voltam, és mindenki nacionalista volt, akit ismertem és királypárti is.
2016. nov. 10. 00:36
 8/32 anonim ***** válasza:
94%
Az emberek jó része azt sem tudja mi az a demokrácia, mi a nácizmus és mi a liberalizmus. Csak rávágják valakire, valamire és azt hiszik nekik van igazuk. Először tisztába kéne lenni az adott szó fogalmával és aztán megmagyarázni a hülyeséget.
2016. nov. 10. 01:16
 9/32 anonim ***** válasza:
29%

Remélem,hogy a fiatalok többsége liberális.

Nincs szükség arra,hogy a történelem újra megismételje önmagát és egy fasiszta korszakot éljünk meg.

A nemzeti érzelem egy ősi,primitívebb dolog,ahol az egy csoportba tartozók összetartoznak,összefognak.

Ugye ez még amíg nem jött a fejlett világ érthető is volt,de mára már idejétmúlt.

Gyakorlatilag felesleges.Ma már szinte bárki tanulhat angolul autodidakta módon is,van internet,az információ gyorsan elérhető.

Ahhoz,hogy kialakuljon egy multikulturális világ ahhoz viszont még nagyon sokat kell fejlődnünk.

De leginkább az elmaradott rétegnek,akik ma is a középkor szintjén élnek,pár 100 éves lemaradással.

Az a baj,hogy a konzervatív emberek esélyt sem akarnak adni a változásra,nekik ez ideális,főleg ahol viszonylag nagy a jólét,pl Amerikában,nem akarnak kockáztatni.Nekik így kényelmesebb,a többieket meg letojják.Bezzeg arra nem gondolnak,hogy Amerika miért lett a Föld vezető országa.Bevándorlókból,leigázták az őslakosokat.

Sajnos Amerikában nagyon sok szekta van,így sok a vallási fanatikusok száma is,ez is egy jó táptalaj a konzervatívoknak.Ugye minden vallás valami könyvet követ,amiben semmi változás nincs,évszázados,évezredes dolgok vannak benne,így ez jó a konzervatívoknak.

Szerintem az emberiség célja a fejlődés,nem pedig az egyhelyben toporgás,ami a konzervatívokra jellemző.Nekik minden jó úgy,ahogy van,nem nyitottak semmire.

Szerintem ez idővel változni fog,sajnos úgy néz ki nem ebben az évtizedben,és lehet nem is a következőben,de mire a mai fiatalok lesznek idősek,addigra már érezhető lesz a változás 30-40 év múlva..

2016. nov. 10. 01:27
 10/32 anonim ***** válasza:
44%
#9: Ezt a sok baromságot egyedül sikerült összehányni vagy valaki segített benne?
2016. nov. 10. 01:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!