A zsidók és a liberálisok miért tagadják a holokausztot és a nyilas terrort?
Nem rég voltam a belvárosban és láttam, hogy tiltakoztak a német megszállás áldozatainak emléket állító szobor ellen.
Miért tagadják a zsidók és a liberálisok a német megszállást és az áldozatokat?
Ilyet csak a szélsőjobboldali újnáci oldalon lehet viszontlátni, csak azok tagadják ezt.
"Miért tagadják a zsidók és a liberálisok a német megszállást és az áldozatokat? "
Ezt melyik képen olvastad?
"Úgy tagadják a Megszállást, hogy szerintük készségesen együttműködött mindenki mindenkivel,"
Erről se nagyon olvastam, pedig szoktam baloldali hírportálokat olvasni. Mondjuk azt is túlzás kijelenteni, hogy a megszállást követő dolgokért egyedül a németek felelősek. Szerintem el kellene már fogadni, hogy voltak akik Szálasi vezette Nyilas-mozgalom tagja volt, segítette a németeket azon tagjait, akik a zsidókat üldözték. Ugyanakkor jelen voltak az országba kommunisták, akik megpróbálták információ ellátni a szovjet csapatokat és támogatni a harcban. A lakosság nagy része pedig próbálta túlélni az egészet és valószínűleg tettek olyan dolgokat, amiket nem kellett volna, viszont a káosz közepén, szerintem nehéz megállapítani, hogy mi a helyes vagy helytelen.
Jeffrey Spender szerintem akkor is a kormány hibázott ott akkor, hiszen többször is kijelentette, hogy a megszállás napjától a jogállam megszűnt és onnantól mindenért a németek a felelősek. Én biztos nem így kommunikáltam volna le.
Másodszor azért szembe kell néznünk a ténnyel, hogy valamikor sajnos kialakult a társadalmunkban ez a feljelentgetés szokása. Ahogyan Hofi mondta: "Nálunk ez a tetű, szemét névtelen feljelentgetés népi hagyomány és ezekből még rengetegen élnek a mai napig. ... A címet ugye tudja, papírja van, ceruzája van, Följelent kész és ez a három indok elég ahhoz, hogy a feljelentését komolyan vegyék."
50%:
Írtam egy hosszú sort ,de inkább kitöröltem ezzel azt mutatva ,hogy még azon a szinten SE vagy ,hogy köszönő viszonyba lehessünk. Nem ,hogy még vitatkozni. Egy kurv🅰 nagy fogyatékos f🅰sz vagy. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!