A kormány miért nem erősíti a kereszténységet azzal, hogy egyesíti a polgári házasság intézményét az egyházival?
A polgári házasság a kommunista rendszerből visszamaradt dolog.
Manapság is csak kevés becsülettel rendelkező balliberális ateisták támogatják.Akik szemrebbenés nélkül betelepítenének muzulmán migránsokat.Nekik nem számít.
Egy keresztény államban, nincs helye ilyesminek.
A polgári házasság intézményét meg kell szüntetni, pontosabban egyesíteni az egyházival és egy közös házassági intézményt létrehozni, ami csak keresztény.
A kereszténység erősítése a nemzet egységesítése miatt kell.
Azért, hogy a balliberális emberek ne akadályozzák állandóan a nemzetet.Nem tudjanak bomlasztani, iszlámot,szodómiát,paráznaságot támogatni.Ők tisztátalan emberek.
A kereszténység tisztává,nemesebbé tesz.
Kérdező, attól akkor tekintsünk el, hogy fogalomzavarban szenvedsz (a nem vallásos keresztény kb olyan kaliberű kifejezés, mint a kerek kocka). Feltételezem szándékosan ignorálod egy másik válaszom, amire jobban várom a választ, úgyhogy tessék, bemásolom neked ide teljes egészében:
"Namármost, ne tereld a szót, én nem erről beszéltem. Én a szabad akaratról beszélek, ami minden EMBERNEK jár, és mikor utoljára ellenőriztem az ateisták emberek voltak. Szóval válaszolj: ÚGY GONDOLOD, HOGY EL KÉNE VENNI AZ EMBEREK SZABAD AKARATÁT?
A másik az, hogy a felebarát fogalmával is el vagy tévedve. Az eredeti görög szó mai nyelvre fordítva bárkit, embertársat jelent. Tehát képzeld, AZ ATEISTÁK IS FELEBARÁTAINK, ha tetszik neked, ha nem. Jézus legalábbis ezt mondta. Te felülírod Jézus szavát?"
Erre válaszolj. Ha nem vagy rá képes rá akkor inkább ne égesd magad tovább.
"Hát azok úgyis csak egynemű "esküvőn" vesznek részt, azt is jó helyen,külföldön teszik."
Létezik már olyan ország is,ahol egyházi szertartás keretében adják össze a vallásos melegeket.
Az mennyire keresztényi cselekedet,amikor egy meleg pár megöregszik,és az egyik meghal,a másikat pedig kisemmizik?Pl a halott gyerekei,elveszik az idős feje felül a házat.
Nemrég olvastam egy ilyen cikket,ahol Amerikában egy 80 éves bácsival ez történt.
A házasság egy jogi egyezmény két ember között,nem pedig valami vallási ceremónia.
Én örülnék neki, ha minden népnemzeti ilyen primitíven nyomulós lenne, mint a kérdező.
Már rég agyonverték volna őket az emberek és előbb lehetne tiszta lappal kezdeni.
Megpróbálkozom mégegyszer:
Definiálnád a "ballibsi" fogalmát, drága kérdező?!
(kommentekre nem reagálva)
Most őszintén: szerinted erősítené? (Amúgy meg: mi lenne az ateistákkal meg a többi nem keresztény, de vallásos egyénnel? Ez maximum több - tudom, hogy erős kifejezés, de hirtelen nem tudok jobb szót - "képmutató" de legalábbis nem teljesen hitből kötött házassághoz vezetne. Mert ettől ne hidd, hogy olyan sokan lennének keresztényebbek, hogy "jaj, ha nem leszek az, nem házasodhatok", hitet meg pláne nemigen kelt, aligha lenne valaki aki egyáltalán elgondolkodna. Vagy ha el is gondolkodna, nem biztos, hogy pont az jönne ki neki, hogy a ('keresztény') Istenben hisz, lehet, hogy Allahban találná meg a hite forrását, vagy továbbra is maradna ateista/agnosztikus.)
Mindezt keresztényként írom egyébként, tehát nem ellenü(n)k akarok beszélni.
Én sokszor megkérdezem az ilyen mélykeresztényektől,hogy miért idegenkednek ennyire az iszlámtól:D
Sok közös vonás van bennük:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!