Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tömegközlekedést miért nem...

A tömegközlekedést miért nem teszik szabad piacivá?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy van valamiféle időpont, egy EU-s kötelezettség, hogy meg kell nyitni majd a privát tömegközlekedési vállalatok piacát.

De, minek várnak addig?Miért nem egyszerre?

Én Csehországban utaztam már privát tulajdonú vasút társaságnál.Nagyon színvonalas volt.A jegyárak terén sem volt elszállva.Illetve, ami nekem nagyon tetszett, hogy nem voltak azok a horribilis összegek az étkezőkocsiknál, mint amik a MÁV-nál vagy az ÖBB(oszták állami vasút)-nél szoktak lenni.

Nem azt mondom, hogy olcsó volt, egyszerűen megfizethető.

Repülésnél például nagyon bejött a szabad piac.

Az a baj, hogy az állam nem tudja felmérni az igényeket, rosszul gazdálkodik.

A MÁV egy pénznyelő.Hatékonyság 0, az embergazdálkodás szintén.Tele van a központjuk léhűtőkkel, egy ember munkáját 4 csinálja.Az állambácsi meg fizeti őket.

A MÁV-nak együl a pályafenntartást,infrastruktúrát,forgalomirányítást kellene meghagyni.

Minden más privát lenne.

A szabad piacban az a jó, hogy az igény határozza meg a kínálatot és nem az állam.

Az állami busztársaságok 40 személyes buszt küldenek olyan helyekre is, ahol kevés az utas.

Minek?

Egy vállalkozó 15 személyes mikrobusszal megoldaná negyed annyi költségből.Az ilyenek fogyasztása, körülbelül, mint egy személyautóé.

Egy rendes buszé mennyi is?30 liter/100 km?

2016. nov. 3. 19:13
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Meg mikor a kedves Volán a következőt megjátsza.

Reggel 7-kor 2 busz jön, nagy buszok, egy csak a mi falunkba, egy pedig egy másik falun át (mi vagyunk a másik falu után).Hely egyiken sincs az utolsó megálló után.

Reggel 7-kor begördül egy KICSI városi designos Icarus, amire a fél megálló fizikailag nem tudja felpaszírozni magát, mondjuk nembaj, majd megyünk másikkal.

Késve 7.05-re beszokott érni, max 7.20-ra a városba.

7.25-kor még a megállóban állunk ,ekkor az egyik srác mondja, most hívta az anyja, a kedvesz ÉNYKK.... nem küldött másik buszt mert szerinte az egész falu felfér arra a kicsire eme esős hétfő reggelen. Ha magáncég tenné ugyanezt nyilvános lincselés lenne, itt meg még te vagy lecseszve hogy hő, mérnem mész az elsővel buta paraszt.

2016. nov. 4. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!