Sok magyarban miért van benne ez az "aprópénzért is robotolok, ha beledöglök is, mer én keminy gyerek vagyok! " mentalitás?
Minden normális társadalom arra próbál törekedni, hogy a tagjainak minél kevesebbet kelljen dolgoznia és emellett minél jobb életszínvonalon éljenek.
Így lett például feltalálva a kombájn, amivel száz ember verejtékes-kínkeserves munkáját végzi el egyetlen egy ember a kényelmes székben ülve, légkondival a fülkében.
De nálunk ez valamiért pont fordítva működik, már lassan a kombájnok is be lesznek tiltva, mert túl keveset dolgoznak miattuk a magyarok. Ja és dolgozzatok minél többet, mert ez egy munkaalapú társadalom és Kína a mi nagyszerű példaképünk, nem ám a nyugati, jóléti államok! Az aljas kombájnok csak eveszik a magyarok munkáját! Hát mit képzelnek ezek?
"ejnye erika, hát hogy építed te a nemzetet?"
Majd építi Orbán meg a Fidesz jobbágyok. Ilyenek a jó munkás emberek:
22# Nem talált én tanult értelmiségi vagyok diplomával, szakmával mégis végzem a kulimunkát mint egy átlag munkás!
És tudod talán még dolgoznék is rendesen ha megbecsülnék a dolgozót és nem azt lesné az összes munkáltató meg művezető hogy lehet az utolsó cseppet is kisajtolni a munkásból, jogszabályokat áthágva mint például a pihenési idő megnyirbálása. Továbbá hiányzik ebből az országból a rendes munkavédelmi szakszervezetek is, ami meg van, az meg mind a Fidesz irányítása alatt van szóval kb semmit nem csinálnak...
A mostani generációk már nem annyira ilyen mentalitásúak.
Nevezz sznobnak (nem vagyok az) de én már egy bizonyos pénzbeni és körülményekkel szembeni elvárási szint alatt neki se kezdek a munkának.
Lehet hogy pökhendinek tűnik ez a stílus de mindenki álljon ki magáért mert különben soha a bedes életben nem lesz jobb se az egyénnek se az országnak.
A fejlődésellenességet én nem látom amit írsz. Inkább politikai okok vannak a háttérben. Ha valamit betiltanak vagy ellehetetlenítenek azt csak azért teszik hogy később egy haver konkurencia nélkül tudja elkezdeni ugyanazt és jó sokat kaszáljon.
diploma sem kell hozzá, hogy szellemi munkát végezz
kíváncsian várom mi is az a híres "diploma" te tanult ember...
Te milyen mentalitású vagy? Csak nem az állam csöcsén lógó? :D
Mellesleg meg azért ilyenek mert akkor lesz helyettük más aki megcsinálja, és ennek az országnak a gazdasága nem is tudná a nyugati fizetéseket kitermelni.
Éhen meg csak nem akarnak felfordulni ezek a "gonoszmagyarok". :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!