Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok magyarban miért van benne...

Sok magyarban miért van benne ez az "aprópénzért is robotolok, ha beledöglök is, mer én keminy gyerek vagyok! " mentalitás?

Figyelt kérdés

Minden normális társadalom arra próbál törekedni, hogy a tagjainak minél kevesebbet kelljen dolgoznia és emellett minél jobb életszínvonalon éljenek.

Így lett például feltalálva a kombájn, amivel száz ember verejtékes-kínkeserves munkáját végzi el egyetlen egy ember a kényelmes székben ülve, légkondival a fülkében.

De nálunk ez valamiért pont fordítva működik, már lassan a kombájnok is be lesznek tiltva, mert túl keveset dolgoznak miattuk a magyarok. Ja és dolgozzatok minél többet, mert ez egy munkaalapú társadalom és Kína a mi nagyszerű példaképünk, nem ám a nyugati, jóléti államok! Az aljas kombájnok csak eveszik a magyarok munkáját! Hát mit képzelnek ezek?

2016. okt. 30. 22:58
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
47%

"ejnye erika, hát hogy építed te a nemzetet?"

Majd építi Orbán meg a Fidesz jobbágyok. Ilyenek a jó munkás emberek:

https://www.youtube.com/watch?v=F4IxX_JmUEg

2016. okt. 31. 10:51
 22/28 anonim ***** válasza:
3%
gondolom mérnök fogorvosként vagy "jobbágy" bánat erika...
2016. okt. 31. 10:51
 23/28 anonim ***** válasza:

22# Nem talált én tanult értelmiségi vagyok diplomával, szakmával mégis végzem a kulimunkát mint egy átlag munkás!

És tudod talán még dolgoznék is rendesen ha megbecsülnék a dolgozót és nem azt lesné az összes munkáltató meg művezető hogy lehet az utolsó cseppet is kisajtolni a munkásból, jogszabályokat áthágva mint például a pihenési idő megnyirbálása. Továbbá hiányzik ebből az országból a rendes munkavédelmi szakszervezetek is, ami meg van, az meg mind a Fidesz irányítása alatt van szóval kb semmit nem csinálnak...

2016. okt. 31. 11:05
 24/28 anonim ***** válasza:

A mostani generációk már nem annyira ilyen mentalitásúak.

Nevezz sznobnak (nem vagyok az) de én már egy bizonyos pénzbeni és körülményekkel szembeni elvárási szint alatt neki se kezdek a munkának.

Lehet hogy pökhendinek tűnik ez a stílus de mindenki álljon ki magáért mert különben soha a bedes életben nem lesz jobb se az egyénnek se az országnak.

A fejlődésellenességet én nem látom amit írsz. Inkább politikai okok vannak a háttérben. Ha valamit betiltanak vagy ellehetetlenítenek azt csak azért teszik hogy később egy haver konkurencia nélkül tudja elkezdeni ugyanazt és jó sokat kaszáljon.

2016. okt. 31. 11:06
 25/28 anonim ***** válasza:
9%

diploma sem kell hozzá, hogy szellemi munkát végezz

kíváncsian várom mi is az a híres "diploma" te tanult ember...

2016. okt. 31. 11:19
 26/28 anonim ***** válasza:
a politikusaink nem védenek meg minket (MT), nem képesek normális piaci helyzeteket létrehozni, ami által értékesebb lenne a munkavállaló, így persze, hogy aki meg akar élni, kapaszkodik mindenbe.
2016. okt. 31. 11:40
 27/28 anonim ***** válasza:
15:Megpróbálok a te stílusodban válaszolni, hogy értsed: persze, hogy az lenne a jó, te vadbarom! Csak más az álom és más a valóság. Nyilván nem csinálná senki a hétvégi túlórákat, ha anélkül is gond nélkül megélne. Tudod, ilyen egyszererű dolgokra gondolok: havi számlák, gyerek, urambocsá' néha, egy kis szórakozás. Legalábbis mifelénk, nem lelkesedésből vállalnak az emberek tülórákat. Vágod, vagy írjam le újra, lassabban?
2016. okt. 31. 13:50
 28/28 anonim ***** válasza:

Te milyen mentalitású vagy? Csak nem az állam csöcsén lógó? :D

Mellesleg meg azért ilyenek mert akkor lesz helyettük más aki megcsinálja, és ennek az országnak a gazdasága nem is tudná a nyugati fizetéseket kitermelni.

Éhen meg csak nem akarnak felfordulni ezek a "gonoszmagyarok". :D

2016. okt. 31. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!