Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok magyarban miért van benne...

Sok magyarban miért van benne ez az "aprópénzért is robotolok, ha beledöglök is, mer én keminy gyerek vagyok! " mentalitás?

Figyelt kérdés

Minden normális társadalom arra próbál törekedni, hogy a tagjainak minél kevesebbet kelljen dolgoznia és emellett minél jobb életszínvonalon éljenek.

Így lett például feltalálva a kombájn, amivel száz ember verejtékes-kínkeserves munkáját végzi el egyetlen egy ember a kényelmes székben ülve, légkondival a fülkében.

De nálunk ez valamiért pont fordítva működik, már lassan a kombájnok is be lesznek tiltva, mert túl keveset dolgoznak miattuk a magyarok. Ja és dolgozzatok minél többet, mert ez egy munkaalapú társadalom és Kína a mi nagyszerű példaképünk, nem ám a nyugati, jóléti államok! Az aljas kombájnok csak eveszik a magyarok munkáját! Hát mit képzelnek ezek?

2016. okt. 30. 22:58
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
69%
Általában csak a buta, proli gyári-melósokban van ez benne. Tudod mint amikor a faluban vetélkednek a helyi ifjú bikák, hogy ki is a keményebb. "Majd én megmutatom mindenkinek hogy jó melós vagyok, azt akkor majd meglássák hogy a józsi az fa.szagyerek. Az normálisabb emberek okosan dolgoznak, nem keményen. Pl.: Csak annyit csinálok amennyi a norma, nem többet, és nem megyek bele hül.ye vetélkedésekbe.
2016. okt. 31. 03:15
 12/28 anonim ***** válasza:
24%
Mert 100 emberből csak 1 tud kombájnt vezeti, a többi 99 csak a kaszát ismeri. Nem lenne semmi baj, ha az a 99 tudna kombájnt vezetni, szerelni, építeni, tervezni, stb.
2016. okt. 31. 07:09
 13/28 anonim ***** válasza:
45%

12-es! Egy orvosrezidens, egy mentős, egy ápolónő is proli? hogy hajlandó 100-120.000.- ért dolgozni? Ha nem hajllandó, akkor mit tud tenni? Menjen külföldre?

Csak a Fidesz propagandája, hogy munkaerő hiány van, aminek éppen az ellenkezője igaz. Vannak szakmák, ahol valóban van munkaerő hiány, de a többség, főleg vidéken nem válogathat. Amíg a vállalkozó nem tisztességes, addig kénytelen a dolgozó túlórázni minimálbérért, vagy munkanélküli lesz és éhen halhat.

2016. okt. 31. 07:17
 14/28 anonim ***** válasza:
4%

Most őszintén kérdező, nektek az a problémátok, hogy a magyar nem lusta dologtalan nép?

Szerintem inkább büszkeség az, hogy mi nem vagyunk úgy elkényelmesedve mint a züllött Nyugat!

Vagy szerinted az a jó társadalom ahol az emberek keveset dolgoznak aztán mégis gazdagok és el vannak kényelmesedve?

Munkaalapú társadalomra van szükség ahol az emberek megdolgoznak azért amijük van.

Vagy te azt hiszed, hogy csak abból áll az élet, hogy dolgozol egy keveset aztán ezért kapsz egy csomó pénzt és csak szórakozás az élet?

Hát manapság sajnos tényleg így van.

Vissza kéne térni a régi rendszerbe ahol még NORMÁLISAN dolgoztak az emberek!

2016. okt. 31. 07:41
 15/28 anonim ***** válasza:
92%

"Nem tudom, hogy máshol ez hogyan van, de az én munkahelyemen, nagyon meg van fizetve a túlóra"

Nem a túlórát kell megfizetni te marha! Napi négy órában kéne annyit keresned mint most tizenkettőben.

2016. okt. 31. 08:05
 16/28 anonim ***** válasza:
42%

Azért nem minden magyar ilyen mentalitású. A volt munkahelyemen szerencsénk volt mert lehetett sumákolni a munkával, naponta dolgoztunk olyan 2 órát és megkaptuk a 8 órás fizetést :P

Én is ha elmegyek egy akármilyen munkahelyre tuti nem erőtetem meg magam, próbálok minél kevesebbet dolgozni és többet lustálkodni.

2016. okt. 31. 09:20
 17/28 anonim ***** válasza:
4%
ejnye erika, hát hogy építed te a nemzetet?
2016. okt. 31. 10:03
 18/28 anonim ***** válasza:
66%

"Minden normális társadalom arra próbál törekedni, hogy a tagjainak minél kevesebbet kelljen dolgoznia és emellett minél jobb életszínvonalon éljenek."

A társadalom alap pillére az ember. Ha az ember maga nem törekedik a jobb életszínvonalra, akkor a társadalom is b..szhatja. És sokan már fiatalkorukban azzal jönnek, hogy "most kell élni, most kell bulizni, később úgyis csak a munka meg a robotolás marad". Pont akkor szarnak bele legjobban az "életbe" amikor a leginkább meg tudnák alapozni.

Viszont a kombájnos példád is nagyon jó, mert rámutat arra, hogy mi a baj a mai világgal. 1 ember 1 géppel el tudja végezni 100 ember munkáját. A probléma lényege ott kezdődik, hogy mit kezdesz a maradék 99-el?

Az előző rendszerben működött, hogy 1 munkára felveszünk 10 embert, aztán hagy lébecoljanak, de a mai piacon verseny van, 1 munkára 1 ember kell, és lenne rá még 100 másik jelentkező.

2016. okt. 31. 10:04
 19/28 anonim ***** válasza:
69%
Jók ezek a kérdések. Mutasson valaki egyetlen egy olyan embert, aki az ilyen helyzete ellen fellázadt, s ezért cserébe fizetésemelést kapott, az életszínvonala pedig egyből felugrott nyugatra. Csak egyet. Ha az az egy esetleg saját példa, akkor még jobb, hiszen dumálni mindenki tud.
2016. okt. 31. 10:39
 20/28 anonim ***** válasza:
48%

mondjuk aki fogta magát és szakmát végzett...

mondjuk 16 évesen ott hagyja az iskolát, és 50 évesen jön rá, hát igen az már kicsit késő

2016. okt. 31. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!