Önnek mi a véleménye az időskorú szülők eltartásáról?
"ez a Fidesz-KDNP állam a beszedett pénzekből egyre kevesebbet akar visszaadni a befizetőknek"
Erről amúgy annyit, hogy 10-15 évvel ezelőtt pl nagymamám már nyugdíjas volt, és ugyanúgy nem tudott volna megélni a nyugdíjából, mint most (nagypapám meghalt). Édesanyám munkabére (kb minimálbér) meg az elmúlt 10-15 évben kevesebbet nőtt, mint a nagymamám nyugdíja... Szóval a matek szerint a nyugdíjas jobban él az egyszerű munkáshoz képest, mint 10-15 évvel ezelőtt. A valóságban még ketten sem tudnának egy háztartást fenntartani. Akkor sem tudtak.
"a magánpénztári megtakarítások államosítása"
A "magánnyugdíj-pénztárral" sok más probléma mellett a neve volt igazán megtévesztő. Hogy az emberek azt gondolták, hogy ha azt a pénzt nem kellett volna a pénztárba befizetni, akkor azt ők kézbe megkapták volna. Holott nem, ha az a pénz nem a pénztárba ment volna, akkor a feneketlen állami kasszában kötött volna ki, attól a kezébe senki sem kapott volna egy vassal sem többet. Tehát a magánnyugdíj-pénztárba kerülő pénzről gyakorlatilag az állam mondott le. Azaz az a pénz fizikailag sosem volt a tiéd. Azaz nem volt "magán". Csak a te neveden futott, de a valóságban te egy forintot sem tettél bele (azaz pluszban fizethettél bele, de azt vissza is kaptad megszűnéskor). Ezt az emberek 99%-a képtelen felfogni, mert erősebb az "orbán lenyúlta" propaganda, meg azon nem kell gondolkodni sem.
Persze lehetett volna folytatni, hosszú távon valószinűleg jobb lett volna. Az ára az lett volna, hogy folyamatosan emelni kellett volna a munkavállalótól levont nyugdíjjárulékot, hogy azt a lyukat betömködjék, amit az mnyp rendszere okozott az állami kasszán: a már meglévő, de korábban nem mnyp tagoknak még bőven kellett nyugdíjat fizetni. És mivel egyre többen lettek volna tagok, így egyre kevesebb pénz jutott volna az állami rendszerbe, ahol egy ideig még egyre több embernek kellett volna állami nyugdíjat adni. Később, olyan 25-30 év múlva kezdett volna csökkenni az állami nyugdíj (mire az első mnyp-sek nyugdíjba mennek). De addig folyamatosan többszáz milliárdos kiesés lett volna, amit valahonnan pótolni kellett volna. Na és honnan? Nem, nem a lopásból, hanem tőlünk, a dolgozó emberektől vették volna el, járulékemelés formájában. És mivel így is - úgy is a nyugdíjrendszer összeomlását vizionálják (nem mondom, hogy biztosan nincs igazuk), így nyilvánavlóan egyre többet és többet kellett volna elvonni nyugdíjjárulékként.
És így lett volna jogos a "magán" jelző, mivel végülis te fizetted volna meg. Amire jelenleg is adott a lehetőség: több módja is van annak, hogy a fizetésed egy részét befektesd a nyugdíjas éveid szebbé tételére. De ez megint olyan dolog, amit az emberek 99%-a nem fog fel: "mert a minimálbéremből aztán lehet is..." - az mennyivel lenne jobb, ha járulékemelés címén csökkenne a minimálbér (vagy nem emelkedne csak a munkáltatód költsége)?
"A kettő egész pontosan ugyanaz, csak ezt Bécike nem nagyon akarja felfogni. "
Tehát te rá sem nézel most a szüleidre, mert Fidesz-kormány van. De ha leváltjuk, akkor máris szeretni fogod őket?
"Vagy ami még rosszabb, nagyon is tudja, hogy miről van szó, csak hát a Párt és a Gazdi szent és meg kell őket védeni..."
Én elhiszem, hogy neked kötelező, hogy párttag legyél, de bocs, nekem nem. Már most látom, hogy fölöslegesen írtam a fenti sorokat, úgysem fogod megérteni. Dehát a 99% az 99%. Tudod a felsőbbrendűségi érzésnek mindig vannak alapjai. Ja, nem tudod.
Azt,hogy egy nagy baromság az egész.
Miért is?
Ezt csak akkor tudnám elfogadni,ha ebben az országban is Nyugat európai bérek lennének,de mivel itt nincs olyan életszínvonal így gyakorlatilag ez szinte lehetetlen,még annak is,aki havi 200 ezer forint körül keres...és akkor még nem is beszéltünk arról,hogy Magyarországon az átlag kereset el sem éri a 200 nettót...
Manapság egy hasonló korú fiatal (mint én is) örül annak,ha saját magát el tudja tartani.
22: sajnálom, hogy le lettél pontozva, pedig szinte csak te írtál értelmesen :)
A többiek csak utálkoznak és benyögnek egy-egy bevált gyűlölködős mondatot. Anélkül, hogy elolvasnák, hogy valóban miről is szól ez a szülőtartás. Ahogy már korábban leírtam, szinte alig van olyan eset, amikor erre valóban kötelezhető a gyerek, és akkor sem jár automatikusan. Ehhez képest itt szinte mindenki tényként és kötelező feladatként elkönyvelte, hogy neki majd el kell tartani a szüleit.
Egyébként nem csak most, hanem más kormányok alatt is ugyanilyen gondok voltak a nyugdíjakkal, ezért az Orbánozásnak nem sok értelme van. Maradjunk annyiban, hogy egyik kormány sem jó :)
Ugyan mi lehetne fontosabb, mint az Olimpia és Nemzetünk Atyjának dicsőséges fényessége?
nevetséges
saját példa: van egy igen rendes "apám" akit nem láttam 20 éve mert fogta magát és inkább elment egy cafkával mint a családjával maradt, nem fizetett sem gyerektartást sem semmivel nem támogatott egy boldog szülinapot stb semmi
most én tartsam majd el? ugye ezt nem gondolja senki komolyan?
előbb döglök éhen mert felmondtam a munkaviszonyom hogy ne lehessen levonni tőlem az eltartását minthogy akár egy rohadt forintot is kapjon
erre az állam kötelezne hogy tartsam el? sok sikert hozzá
maximum egyel kevesebben adóznak majd
részemről ez a véleményem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!