Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Önnek mi a véleménye az...

Önnek mi a véleménye az időskorú szülők eltartásáról?

Figyelt kérdés

2016. okt. 27. 10:25
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
93%
Fazsznak fizessek nyugdíjjáradékot, ha utána a gyereknek kell eltartania
2016. okt. 27. 10:30
 2/28 anonim ***** válasza:
4%
Az időskorú szülőket el kell tartani, értem?
2016. okt. 27. 10:30
 3/28 anonim ***** válasza:
84%
Mivel, hogy ellopták Orbán és a haverjai a nyugdíjakat, ezért valakinek el kell tartani a nyuggereket. Hagyni, hogy éhen haljon egy korosztály nem lenne túl jó EU-s statisztika Orbán kezében. Az, hogy még jobban kizsigerli az itthon maradt fiatalokat, arról meg nem készít statisztikát, és így papíron minden rendben.
2016. okt. 27. 10:35
 4/28 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem alap, hogy az ember gondoskodik szeretteiről erejéhez mérten.

A szélsőséges esetek a problémásak, ahol megromlott a viszony a két fél között. Szerintem az államnak nincs joga ebbe beleszólni.

2016. okt. 27. 10:38
 5/28 anonim ***** válasza:
1%

Nagyon jó ötletnek tartom!

Persze a ballipsi mai fiataloknak nem tetszik, mivel a ballipsik mind felelőtlenek és nem akarják meghálálni a szüleiknek azt a sok jóságot, amit értük tettek és felnevelték őket!

Szégyelljétek magatokat!

2016. okt. 27. 10:41
 6/28 anonim ***** válasza:
79%

Nagyon speciális esetekben kötelezhető csak valaki szülőtartásra. Úgy általában nincs ilyen, és nem is jár automatikusan. El kell olvasni a részletes információkat.

Szerintem, ha valaki jóban van a szüleivel, akkor segíti őket, ha megteheti, anélkül is, hogy erre bármi, bárki kötelezné.

Ha nincsenek jóban, akkor annak általában van valami oka is. Pl. olyan, ami miatt eleve nem jogosult a szülő arra, hogy eltartását kérje a gyerektől.

2016. okt. 27. 10:44
 7/28 anonim ***** válasza:
51%
Annyi a véleményem, lassan kezdem sajnálni az a sok millát, amit lenyúltak tőlem és a végén sem egészségügyi ellátás, sem nyugdíj, tartson el a gyerek. Ilyen rendszerek átállásához, ha korrekten állnak hozzá, az sok évtizedes folyamat.
2016. okt. 27. 10:47
 8/28 klopusz ***** válasza:
86%

Mindenképpen érdemes utána olvasni.

Alapesetben természetes, hogy a gyerek - ha anyagilag megengedheti - gondoskodik rászoruló szüleiről. Így nézve erről nem kell jogszabályt hozni.

Viszont, ha a szülő olyan anyagi színvonalon tengődik, hogy már az ellátására sem elegendő a pénze és a jómódú gyereke(i) rá sem hederítenek, akkor talán van értelme. Az is fontos, hogy pl. egy nyugdíjas otthonban élő ember saját nyugdíja nem elég a havi eltartásához, akkor a gyereknek kell kiegészítenie az összeget. Várhatólag 5-10 ezer forintokról beszélünk, bár igaz, hogy akár a fizetés felébe is kerülhet a dolog.

Mindenképpen fontosnak tartom azt, hogy ha már a bírósághoz kell fordulni azért, hogy az idős ember élni tudjon - mert annyira nem figyelnek rá a gyerekei - az már veszett fejsze nyele.

Érdekes kérdés lehet, hogy mennyire kötelezhető szülőtartásra az a gyermek, aki nevelőotthonban, állami gondozásban nőtt fel, a szülő tett rá magasból évekig, aztán meg követeli a szülőtartást.

2016. okt. 27. 11:27
 9/28 anonim ***** válasza:
79%

"Annyi a véleményem, lassan kezdem sajnálni az a sok millát, amit lenyúltak tőlem..."

Én már nagyon régóta sajnálom.

2016. okt. 27. 11:27
 10/28 Koplárovics Béci ***** válasza:
13%
Jó kapcsolatotok lehet a szüleitekkel... Nem tudom, nekem valahogy törvények nélkül is egyértelmű, hogy segítem a szüleimet, ahogy tudom... De úgy látom, hogy itt sokan otthagyják szarban és hugyban a szüleiket, csak hogy nekik két forinttal több legyen meg hogy orbántakaroggyoncsakzércse. Mondjuk én gyerekkoromban meg is kaptam a törődést, így nyilván amikor már inkább én tudok segíteni, akkor legalább egy részét visszaadom.
2016. okt. 27. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!