A magyarok jobbak a többi nemzetnél?
Olvasni, hallani rengeteg olyan véleményt, ami valamiféle felsőbbrendűséget tanúsít más nemzetekkel, népekkel szemben.
A számomra legfurcsább az volt, hogy: "A magyar az ősi nép, mi őrizzük az ősi titkot".. ezt.. nem tudtam hova tenni, bár ha valaki tudja mit jelent, kérem írja le
Szóval mi az oka ennek a felsőbbrendűség érzetnek? Úgy értem, mi teszi szerintetek nagyobbá a magyart a többinél?
Olvastam ilyet is, hogy "a faji tisztaság" - na ezt végkép nem értem, de kifejteni már nem szokták:S
10es, ha nem tudod egyértelműen eldönteni, hülye nem lehetek;D
Nem szándékozom provokálni, csak azok érveit szeretném megtudni, akik így gondolják.
Egyáltalán nem vagyunk jobbak.
Sőt inkább sok tekintetben rosszabbak vagyunk.
Amíg a görögöknél elkezdték megalkotni a demokráciát,és megalapozták a filozófia és az egyéb tudományok alapjait mi még törzsekben éltünk és "nomádkottunk"
Amíg az amerikaiknál munkásmozgalmak voltak addig nálunk feudalizmus.
Most a globalizáció korában,amikor mindenki a demokráciára és a liberalizmusra(itt nem a szélsőségekre kell gondolni,hanem a klasszikus szabadságjogokon alapuló nézetekre)törekszik mi még mindig a szocializmust sírjuk vissza.
Igen sok tehetséget adtunk a világnak,de mindet külföldiek fedezték fel és pártolták.
Én inkább azt mondanám erre a jelenségre,hogy nyomás alatt nő a pálma.
Ami pedig a magyar mentalitást illeti.
Japánban,amikor történt az atomkatasztrófa az emberek fegyelmezetten csináltak mindent,vigyáztak egymásra.Nálunk a nemzeti ünnepünkön magyar zászlóval verik egymást az emberek.
Ezt a felsőbbrendűség dolgot két ember szokta nagyon erőltetni.
Az első az,aki kitalálta és nagyon jól meg tud vele élni,mert felismerte,hogy sokan kaphatóak rá és így azon kívül,hogy nagy embercsoportokat tud irányítani még dolgoznia se kell.
A második pedig az,akinek annyira nyomorult az élete,hogy kárpótolnia kell magát a felsőbbrendűség érzésével és mivel a magyarságán kívül semmit nem tett le az asztalra azt használja fel.
'Mért szántam volna viccnek, te marha? Azt hittem választ szeretnél kapni a kérdésedre nem a rizsát olvasni.'
Az a m*rha, aki mondja :)
Választ is akart, de ha csak Übermenschkedéssel jössz elő, arra érthető módon nem kíváncsi :)
#6: "Az itt élő zsidók többsége magyarnak vallotta / vallja magát. Az a zsidó aki itt született, magyar az anyanyelve az magyar kész." No ezt tessék elfogadtatni a mélymagyarokkal!:-))
Kérdezö: "A magyar az ősi nép, mi őrizzük az ősi titkot" Persze, hogy nem érted. Ha értenéd, vagy egy emberen kivül bárki is értené akkor nem lenne már titok!!!
"#5 Az itt élő zsidók többsége magyarnak vallotta / vallja magát. Az a zsidó aki itt született, magyar az anyanyelve az magyar kész. Ráadásul a 20. század elején még nemzetük sem volt. "
Tök mind1. Akkor se a mi génállományunk. És sok esetben Magyarországon nem is tudtak érvényesülni, külföldön végezték munkájukat.
Szóval a kérdést alapul véve HIÁBA gondolták magukat magyarnak, nem lesz ettől a magyar "felsőbbrendű", mert genetikailag annyi közük volt a magyarokhoz mint bárki máshoz. Másrészt többnyire úgy is kinyirtuk őket...
'Az ősi titok is ide vezethető vissza, valószínűleg magyar lehetett az az egysejtű, aki rájött, hogy hogyan kell úgy osztódni, hogy keze és lába nőjön, elindítva ezzel az evolúció hosszú és bonyolult folyamatát.'
Ez azért poénos volt :)
Tudod mit? Nem szoktam pontozni, de tőlem most kapsz egy zöld pacsit a jópofa dumáért.
A magyarság "különlegessége" a nyelvében van.
Valóban régi, és valóban a magyar nyelv segítségével lehet értelmezni a sumér és az egyiptomi nyelvet.
A tatárlaki leletek bizonyítják, hogy legalább 6-7 ezer éve magyar írásbeliség van a Kárpát medencében.
Teller Ede mondta: " A magyar nyelv az egyetlen beszélt nyelv a világon, amelynek Fény természete van. Minden szónak két jelentése van mint a fénynek. Anyagi és hullám természete van. Például főnév és ige, nő és nő.
Teller azt is mondta, hogy ha nem magyar lenne az anyanyelve, legfejjebb egy jó középiskolai tanár lehetne belőle.
És ez rávilágít arra is, hogy miért a magyar zsidók gyűjtötték be azt a sok Nobel díjat és nem a cseh vagy a szerb vagy olasz zsidók...
Neumann János, a számítógép atyja, azzal lendített nagyot a fejlődésen, hogy felismerte, hogy az adatok és a program ugyanúgy tárolható, kezelhető...
Nyilván angolban a number és a calculate két teljesen különböző fogalom, míg a magyarban a szám és számít ugyanarra a gyökérre vezethető vissza, és természetes, hogy hasonlóképpen kezelhető.
És a nyelv nyilván közvetít egy ősi kultúrát is, amire sajnos már sok réteg rakódott.
De ha lehámozzuk ezeket a rárakódott rétegeket, akkor elénk tárulhat egy érdekes világ, egy tiszta erkölcsi alapokon álló kultúra, amire az emberiség kollektív emlékezete már csak homályosan, mint Aranykorra hovatkozik.
Sok ezer évvel ezelőtt ez az erkölcsi rendszer volt az általános, amíg a kereskedő-hódító népek rájöttek, hogy a munka mellett vannak jövedelmezőbb foglalkozások is.
Értelemszerűen alkottak maguknak megfelelő vallást és erkölcsöt hozzá.
Hamar kialakultak a hatalmak, amelyek nem népik munkájából gyarapodtak, hanem kereskedelemmel és folyamatos hódításokkal.
És ezen az alapon alakult ki a farkastejen nevelkedett tesvérgyilkos erölcsi alapján álló Római birodalom, aminek utódállamai hasonlóan elkufárosodott kultúrát hoztak létre.
Ebbe a környezetbe érkezett 1100 évvel a zsidó vallást felvevő Kazár birodalomból kiváló magyarság.
Csöbörből vödörbe.
Tulajdonképpen a magyarság az, ami a nyelvén keresztül még őrzi a kereskedő erkölcs előtti emlékeket, ami nyilván zavaró volt a már berendezkedett Európának.
Nem véletlenül fogadtákk őket egy 100 000-s hadsereggel " a Magyarok pedig kiirtassanak" pápai és császári dekrétummal.
600 évig tartott, amíg a keleti és a nyugati kereskedő társaság megroppantotta a magyarságot, és azóta próbálják eltörölni a Káin-i modell létező alternatíváját.
De még mindig itt vagyunk.
A hab a tortán, hogy Jézus is ezt az aranykori erkölcsöt képviselte, és nem a zsidó hagyományokat, amit 2000 éve próbálnak nekünk hazudni.
<i>"A magyar az ősi nép, mi őrizzük az ősi titkot"</i>
Nem lenne titok és nem lenne őrzés ha mindenki nyíltan kimondaná ezeket a dolgokat. Minden országban van politika, oktatás, egészségügy, igazságszolgáltatás stb... A felsőbbrendű érzés megtévesztő lehet. Más országokban is emberek élnek ők is eltudják sajátítani azokat a dolgokat amit te magad. A versengés része, hogy elrejtsük előlük a legjobb dobásainkat.
<i>Szóval mi az oka ennek a felsőbbrendűség érzetnek? Úgy értem, mi teszi szerintetek nagyobbá a magyart a többinél?
Olvastam ilyet is, hogy "a faji tisztaság" - na ezt végkép nem értem, de kifejteni már nem szokták:S</i>
Hint: fasizmus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!