Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok inkább ingyen...

A magyarok inkább ingyen dolgoznak, minthogy munkanélküliek legyenek?

Figyelt kérdés

Magyar bérekért dolgozni semmivel sem biztosít jobb életszínvonalat mint Nyugat-Európai segélyeken élni. Ismerek jó pár magyart, akik az utóbbit választották, és tök ingyen élnek alanyi jogon kint. De megdöbbenésemre, a magyarok 90%-a mégis az "ingyen munkát" válasszák, a munkanélküliség, vagy csúnyább szóval az "élősködés" helyett.

Ezek az emberek a Kádár-rendszer neveltjei? Miért gondolják, azt, hogy még 30-40 évesen is az anyjukkal élni és semmi pénzért "kvázi ingyen" dolgozni az jobb mint munka nélkül egy szociális lakásban élni külföldön 800 Euróból.

Vagy ha nem a Kádár-rendszerből, akkor honnan van ez a mentalitás?

2016. okt. 21. 14:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

30 évesen hogy lehetne már vki a "Kádár-rendszer neveltje"?

Am derogál a semmittevés, a céltalanság, az élősködés. Aki a cigánymentalitással ki van békülve, hát csinálja.

2016. okt. 21. 14:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Hol van ilyen, mert több országban vannak rokonaim, de egyik országba sem halottam olyat, hogy extra, hosszantartó segélyekre jogosultak, csak arra amikre jogosultak az ott született emberek.
2016. okt. 21. 14:32
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
Ilyen a világon nincs amit leírtál, a kelet-európaiak már rég megszállták volna azt az országot ahol ilyen segélyezési rendszer van. Ha volt ilyen ilyen a múltban azon biztos hogy változtattak már.
2016. okt. 21. 14:34
 4/13 anonim ***** válasza:
70%
Nem feltétlen,Kérdező :) az okosabbja már eljutott odáig, hogy elhúz nyugatra és euróban keres annyit, mint idehaza forintban. A munkáltató fszfej meg üldögéljen csak korgó gyomorral az üres gyárában, előbb-utóbb elfogy a balek aki majd szaréhugyé' fog neki robotolni...
2016. okt. 21. 14:48
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Bármily hihetetlen is számodra, az, hogy "elhúzzanak külföldre", nem mindenkinek adatik meg. Akinek nincs munkája, vagy "ingyen munkája " van, annak sosem lesz annyi félretett pénze, hogy elinduljon külföldre.

Amúgy is egyre több ország kezdi korlátozni a segélyeket a külföldieknél, akik kimennek és azonnal segélyért sorakoznak.

2016. okt. 21. 14:55
 6/13 anonim ***** válasza:
50%

Hát, ha ingyen nem is, de aprópénzért igen.

A magyarok túlságosan is egy ilyen becsületbeli dologként gondolnak a munkára.

Ha például beszélgetünk arról, hogy én egy nagyobb lottónyeremény esetén már nem dolgoznék, akkor a környezetemben rengetegen felháborodnak, hogy "na de ilyet! Én nem tudnék ilyen semmirekellő lenni még 5 milliárd forinttól sem!"

2016. okt. 21. 15:18
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

14:55, én azokról beszéltem akik DOLGOZNI mennének, nem azokra akik csak segélyért kuncsorognak, mint a buckalakók.

Arra pedig nincs korlátozás, hogy magyar ember EU-s országban vállalhat-e munkát. Aláirták a szerződést, tartaniuk kell hozzá magukat. Vagy húzzanak el, mint Anglia.

2016. okt. 21. 15:35
 8/13 anonim ***** válasza:
96%

Már megint te?

Az előbb még 70 ezret kerestek a cukrászok :D

2016. okt. 21. 15:44
 9/13 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem tudom, hogy nyugaton milyen segélyek vannak, de azt azért kétlem, hogy "élethosszig" fizetnék, akkor is, ha nem dolgozol.
2016. okt. 21. 22:14
 10/13 anonim ***** válasza:
92%
Egyébként, azért vannak olyan emberek, akik még mindig ebben az országban akarnak élni, bármennyire is furcsa. És erre , még csak nem is feltétlenül a nyelvtudás hiánya a magyarázat...
2016. okt. 21. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!