Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormányon kívül ki akarja,...

A kormányon kívül ki akarja, hogy Magyarországon olimpia legyen? Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Akarjátok, hogy Magyarország rendezzen olimpiát?

2016. okt. 24. 12:02
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
17%

Talán megkellene érteni, hogy a hálapénzt a kormánytól kérjék, ne a betegektől. A kórház nem étterem, étteremben fizetsz borravalót a pincérnek, ha elégedett vagy a felszolgálással, a kórházban nem kellene fizetned hálapénzt az orvosnak azért, mert sikeres volt a műtéted/kezelésed/stb. Ez olyan, mintha én nem a munkáltatómmal, hanem veled fizetetném ki a túlórapénzemet. Amennyit el kér egy-egy orvos hálapénz gyanánt, abból igenis fent tudnának tartani a kórházat. Nem egyetlen egy orvos dolgozik a kórházban és nem egyetlen egy betegük van naponta, és nem 1-2000 Forintnyi hálapénzekről beszélünk.

Szóval nem csak a kormány hozzáállásának kell megváltozni, hanem az orvosok hozzáállásán.

2016. okt. 25. 12:11
 52/66 anonim ***** válasza:
100%
Én sportrajongó vagyok, tehát elvileg akarhatnám, de mégsem akarom. Nem ok nélkül fogynak az "aspiránsok". A NOB ugyan "gazdaságos" olimpiákat akar, csak kérdés, hogy ez mit jelent. Meg persze az is kérdés, hogy Orbán, mennyire viselné ezt el. Én tartok tőle, nagyon meg akarná mutatni, hogy "Magyarország" jobban teljesít, kerül amibe kerül. Ismerve a magyar viszonyokat, könnyen lehet szívás a vége. Nem kicsi.
2016. okt. 25. 12:17
 53/66 anonim ***** válasza:
100%

# 51/52 Időpont ma 12:11

Az orvosok hozzáállása addig nem fog változni, míg a hivatalos bérük valahogy a béka segge alatt van.

Ez van, én "csak" 7 évet tanultam egyetemen, nem csodálkozom, hogy ezért az aprópénzért ilyen a moráljuk.

2016. okt. 25. 12:20
 54/66 anonim ***** válasza:
29%

,,Az orvosok hozzáállása addig nem fog változni, míg a hivatalos bérük valahogy a béka segge alatt van"

Ugyanúgy mindenkinek a fizetése a békasegge alatt van. Vannak olyanok, akik 12 óráznak minimálbérért. Ott nincs az, hogy addig el se kezded a munkát, míg a zsebedbe nem dobnak pénzt külön a fizetéseden kívül. Az orvosoknál meg egyre gyakoribb ez a viselkedés, az ember csak fülel a buszon bárhol utazik legalább az útja során 1 ilyen történet hallani fog. Szóval ez olyan gyenge kifogás a hálapénz mellett, amit inkább hagyjuk is és tekintsük úgy nem is lett leírva.

2016. okt. 25. 12:33
 55/66 anonim ***** válasza:
77%

Ez lett volna a cél anno, hogy a hálapénzt kifehéríteni olyan formában, hogy az orvosok legális fizetésként kapják meg...biztosítókon keresztül.

Csak hát le tetszettek szavazni!

2016. okt. 25. 12:38
 56/66 anonim ***** válasza:
32%

# 54/55 Időpont ma 12:33

Mindenki más tanul 12 évet a gimi után? Mindenki másnak is a kormány szabja meg közvetlenül a bérét? Szóval inkább a te demagógiádat vegyük úgy, hogy nincs leírva.

2016. okt. 25. 12:40
 57/66 anonim ***** válasza:
91%
Igen, képzeld el vannak még akik ugyanannyit tanulnak, mint az orvosok és a béka segge alatt van a fizetésük. Bármennyire is szeretik beállítani nem csak az orvosok tanulnak irgalmatlanul sokat, máshol is van ugyanolyan szigorú követelmény, mint az orvosoknál. Ugyanúgy sokaknak az állam szabja meg a bérét és csökkentette elég drasztikusan (vannak olyanok, akik pár éve 150-200 ezer között kerestek tisztán, most minilámbérért végzik ugyanazt a munkát). Ez is olyan gyenge kifogás volt, hogy inkább hagyjuk.
2016. okt. 25. 12:48
 58/66 anonim ***** válasza:
100%

# 57/57 Időpont ma 12:48

Ne általánosságban beszélj, mondj konkrétumokat.

- Ugyanannyit tanul mint egy orvos, időben és mennyiségben is

- Állami alkalmazott, közvetlenül az állam szabja meg a bérét

Konkrétan mondj ilyeneket.

2016. okt. 25. 13:20
 59/66 anonim ***** válasza:
13%

- Ugyanannyit tanul mint egy orvos, időben és mennyiségben is

- Állami alkalmazott, közvetlenül az állam szabja meg a bérét

Középiskolai tanár. 3 év BA alap + 3 év mesterképzés (két szakon) A fizut az állam szabja meg (KJT)

Egyéb kérdés?? 55-ös voltam

2016. okt. 25. 13:43
 60/66 anonim ***** válasza:
45%
Erről beszéltem neked. Nem csak az orvosoknak kell egy csomót tanulniuk, meg nem csak az orvosoknak szabja meg a fizetését az állam. Ennek ellenére az orvosok sokkal hangosabban hisztiznek állandóan, holott jóval többet keresnek mindennel együtt a tanároknál. Még, ha magánórákat vállal a tanár akkor sincs annyi a fizetése, mint egy orvosnak hálapénzzel együtt.
2016. okt. 25. 14:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!