A kormányon kívül ki akarja, hogy Magyarországon olimpia legyen? Ti mit gondoltok erről?
Talán megkellene érteni, hogy a hálapénzt a kormánytól kérjék, ne a betegektől. A kórház nem étterem, étteremben fizetsz borravalót a pincérnek, ha elégedett vagy a felszolgálással, a kórházban nem kellene fizetned hálapénzt az orvosnak azért, mert sikeres volt a műtéted/kezelésed/stb. Ez olyan, mintha én nem a munkáltatómmal, hanem veled fizetetném ki a túlórapénzemet. Amennyit el kér egy-egy orvos hálapénz gyanánt, abból igenis fent tudnának tartani a kórházat. Nem egyetlen egy orvos dolgozik a kórházban és nem egyetlen egy betegük van naponta, és nem 1-2000 Forintnyi hálapénzekről beszélünk.
Szóval nem csak a kormány hozzáállásának kell megváltozni, hanem az orvosok hozzáállásán.
# 51/52 Időpont ma 12:11
Az orvosok hozzáállása addig nem fog változni, míg a hivatalos bérük valahogy a béka segge alatt van.
Ez van, én "csak" 7 évet tanultam egyetemen, nem csodálkozom, hogy ezért az aprópénzért ilyen a moráljuk.
,,Az orvosok hozzáállása addig nem fog változni, míg a hivatalos bérük valahogy a béka segge alatt van"
Ugyanúgy mindenkinek a fizetése a békasegge alatt van. Vannak olyanok, akik 12 óráznak minimálbérért. Ott nincs az, hogy addig el se kezded a munkát, míg a zsebedbe nem dobnak pénzt külön a fizetéseden kívül. Az orvosoknál meg egyre gyakoribb ez a viselkedés, az ember csak fülel a buszon bárhol utazik legalább az útja során 1 ilyen történet hallani fog. Szóval ez olyan gyenge kifogás a hálapénz mellett, amit inkább hagyjuk is és tekintsük úgy nem is lett leírva.
Ez lett volna a cél anno, hogy a hálapénzt kifehéríteni olyan formában, hogy az orvosok legális fizetésként kapják meg...biztosítókon keresztül.
Csak hát le tetszettek szavazni!
# 54/55 Időpont ma 12:33
Mindenki más tanul 12 évet a gimi után? Mindenki másnak is a kormány szabja meg közvetlenül a bérét? Szóval inkább a te demagógiádat vegyük úgy, hogy nincs leírva.
# 57/57 Időpont ma 12:48
Ne általánosságban beszélj, mondj konkrétumokat.
- Ugyanannyit tanul mint egy orvos, időben és mennyiségben is
- Állami alkalmazott, közvetlenül az állam szabja meg a bérét
Konkrétan mondj ilyeneket.
- Ugyanannyit tanul mint egy orvos, időben és mennyiségben is
- Állami alkalmazott, közvetlenül az állam szabja meg a bérét
Középiskolai tanár. 3 év BA alap + 3 év mesterképzés (két szakon) A fizut az állam szabja meg (KJT)
Egyéb kérdés?? 55-ös voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!