Akik szerint Magyarországon nem jó élni, azok miért nem távoznak olyan helyre ahol szerintük jó?
"A legrosszabb magyar fizetést figyelembe véve, hol keresel te 50 ezer eurót? Jó nagy kamugép vagy."
Megfelelő végzettséggel a dupláját is helyből megkeresi az ember külföldön. Te figyuka, attól hogy valamiről nem tudsz, az nem jelenti azt, hogy nem is létezik. Gondolom külföldi munkerőpiacokon nemsűrűn járkáltál mostanában, de azt máris kijelented, hogy biztosan hazudok.
Az egyszeri parasztbácsi esete a zsiráffal ugye..."ilyen állat márpedig nincs!"
De éntőlem azt hiszel, amit akarsz. Láttam itt már olyan tébolyodott illetőt is, aki szentül hitte, hogy a Föld belül üreges, odalenn laknak a kakamatyik meg az umpalumpák, és gravitáció nem is létezik.
Szerintem pont azok "rinyálnak", akik jobban élnek másoknál, és megpróbálják leplezni.
Mint ahogy a Kádár rendszerben is főleg azok léptek le, akik eleve jobb helyzetben éltek. Aztán hazudtak jó nagyokat, hogy nem szabad templomba járni, üldözik őket ezért vagy azért. Mint még nemrégen is tette a Kertész Ákos.
20.55.
Nem tudom hol élhetsz. És lehet, hogy van, akinek jobb, hogy él valahol, aztán szép lassan, és nincs is fehér szomszédja. Vagy ha 3-nál több macskája van, akkor kiküldik rá az animal controlt.
Vagy hogy állandóan kiszemelik közúti ellenőrzésnél, mert a fehérektől nem félnek a rendőrök.
Vagy, hogy ha valaki elég hülye és olyan dolgokat ír a neten, akkor kimennek hozzá, és esetleg börtönbe is kerül.
Persze, gondolom, aki külföldre megy, eleve leszállítja bizonyos igényeit, vagy eleve lejjebb is voltak.
Lehet, hogy a színesek nem szeretik a kígyókat. És azért, hiába szeretnének kívülről Ausztráliába menni mások, az ott születettek közül többel beszéltem, akik mindent megtettek azért, hogy eljöjjenek. A történelme miatt.
Érdekes, hogy épp Angliából ír valaki. Pont ott vannak szigorú törvények a net figyelésére és a fölposztolt vélemények miatti büntetésre, hát nem?
Igaz, hogy lehet, hogy másutt is így van, csak nem veszik olyan komolyan, nem tudom.
KIvancsi lennek azokra az itt szuletettekre akik az orszag tortenelme miatt akarnak innet elmenni. meg a volt prime miniszterunk Mr. Rudd is buszken vallalta hogy angol rab volt az ose. ti forditva vagytok bekotve , itt az ausztralok nemcsak buszkek a tortenelmukre ami pedig eleg rovid , foleg arra amit ez alatt a rovid ido alatt elertek. es mivel a migranspolitikank szinte a legjobb a vilagon ide a szemet nem arad be. akik megfelelnek a szigoru pontrendszernek azokat szivesen latjak es ha legalisan erkeznek ide. a tobbi vagy valamelyik szigeten tolti el az eletet mint Nauru vagy visszamegy ahonnet jot. Ha Europa tehetne hasonloan vedene meg a hatarait.
Mas:en a 30 eves itt tartozkodasom alatt max. olyan ausztralokkal talakoztam (magyar barataink nincsenek) akik utazni vagy dolgozni mennek kulfoldre innet vagy mashova hazasodnak esetleg. senkit nem erdekel hogy hany feketet oltek meg 100 evvel ezelott ez mar nem a mi dolgunk. az viszont igen hogy 250 ev alatt ez az orszag a 3. legjobban elheto es legmagasabb eletszinvonalat biztosito orszag lett . a tobbi meg duma.lehet hogy Europaban erdekli az embereket hogy hany abo meg hany neger meg hany indian hol es hogyan halt meg , tisztelet nekik es ennyi. nem hiszem hogy Amerikat meg a tobbi ilyen orszagokban a lakosokat ma izgatja ez a problema. Mas am itt elni es resztvenni az orszag eleteben meg mas "hallottam valakitol" ertesulni a dolgokrol.
Eddig 1,5 millió ember húzott el, és még ugyanennyien tervezik. Van 4,6 millió nincstelenünk az országban, akik ha akarnának, se tudnának lelépni, és van cirka 2 millió értékteremtő adófizető, akinek ezt az egész szarhegyet kell cipelnie...amíg bírja. Olyan lesz az egész, mint egy őrült inverz Ponzi-séma, megint azok járnak jól, akik a leghamarabb elpucoltak innen.
Ne aggódj, kérdező, hamarosan az utolsó keresőképes értékteremtő is elhúz külföldre, mint a vadliba, és marad majd egy rakás politikus, egy rakás cigány, egy rakás nyugdíjas meg egy rakás börtöntöltelék, és majd mutogathatnak körbe-körbe, hogy ki tartsa el a másikat. Még körjátékot is játszhatnak hozzá: "én kis kertet kerteltem, bazsarózsát ültettem..."
Ez igen, ekkor fog csak igazán jól teljesíteni Orbánisztán! Szomáliában örömünnepet fognak ülni, hogy többé nem ők a világ segglyuka...
"Aztán a java jön is hazafelé mikor rájön, hogy nem annyit keres kint euróban, mint itthon forintban."
Meglehet, viszont ott igazi pénzt keres, nem ilyen inflációs játékzsetont, mint idehaza, az árak is sokkal emberibbek, nincs az adó is megadóztatva, és még szórakozásra is futja a keresetedből, amiből itthon maximum szárazkenyérre meg krumplistésztára futná...
"Nem olyan jó buli havi 1200 euróért sütni a hamburgert."
Jobban megéri, mint idehaza 400 forintos órabérért napi 25 órát gürizni a futószallag mellett, aztán fizetés gyanánt egy marék gombot kapni, és abból fizesd a kaját,ruhát, rezsit, közlekedést (ezekből kettőt választhatsz).
Érdekes, nemigen látom hogy özönlenének onnét haza panaszkodva, hogy milyen szörnyű is az élet Ausztriában meg Németben. Fordítva annál inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!