Székelyek, felvidékiek stb.! Tényleg olyan rossz az életetek? Vagy csak mi fújjuk fel, és tök jól megvagytok?
főleg a nyelvtörvények után
mi fújjuk fel :-)
"Ezt a barom magyar politikusok találták ki miért élnének rosszabbul mint az illető ország másik állampolgára."
ja igaz néha megverik mert magyarul beszél
ááá semmi gáz nincs amúgy
most már meg is büntetik :)
"ja igaz néha megverik mert magyarul beszél"
Tényleg ezrével verik őket! Enni se kapnak!
Köszönöm megvagyok. Egy olyan ország lakója vagyok, ahol törvényileg még mindig kollektív bűnös, nemkívánatos személy vagyok az országban. A politikai elit szerint az ilyen törvények jogosak és eltörölhetetlenek. Továbbá a hazámban, ha anyanyelvemen szólalok meg bizonyos helyeken, komoly pénzbüntetésre számíthatok. A saját kultúrámba ott rúg és tapos bele az államhatalom ahol tud. Ha egyszer lesznek gyerekeim, nem biztos, hogy az anyanyelvükön fognak tudni tanulni. Az egyetlen itteni magyar párt is lassan csak vén megélhetési politikusokból áll. Tanulok, dolgozom, adózom, a régiómba mégsem jut támogatás, beruházás vagy fejlesztés. Az országom élén még mindig kommunisták állnak akik nem restek a Szovjetuniót dicsérni vagy egy kis nemzetiségi ellentétet szítani. A békés együttélés és a jövő nem különösebben érdekel senkit, Dunán innen és túl is.
Tehát szuper itt az élet.
Na, hogy valami pozitívat is mondjak: A kisebbségi élet nevel csak igazán embernek. Két kultúrát ismerek, melyet ezer szálon összeköt a közös történelem. Több nyelvet is beszélek, ismerjük a mondást. Megtanultam több szempontból vizsgálni eseményeket, akár aktuálpolitikai akár történelmi témákban. Két ország dolgait kísérem figyelemmel nap mint nap, ezzel is tágul a látóköröm. Tudom mi az a szolidaritás és miért fontos :)
Kicsit elkalandoztam, bocs ha hosszú lett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!