Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó szakmád van de nincs...

Jó szakmád van de nincs munkád? Tényleg ilyen rossz a helyzet?

Figyelt kérdés
Ha úgy érzed, hogy piacképes tudással rendelkezel de nem tudsz elhelyezkedni légy szíves írd meg. Olyan szakmákra gondolok melyekre a mai iparvállalatoknak szüksége van. Ez nem a népművelő meg a média és kommunikáció szak.
2011. okt. 12. 22:27
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
76%
CNC-s végzettségem van, és Heves megyében nem tudok elhelyezkedni vele.
2011. okt. 12. 22:33
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

C programozó, papír nélkül. 6-7 éve még az élet császára voltam, de már 3 éve nem vesznek fel sehova.

ez spec nem politika, akkor hirtelen mindenki úgy látta, hogy ez a jövő, lediplomáztak, így most feleannyi pénzért van diplomás, mint amit én kérnék a sok év tapasztalattal.

2011. okt. 12. 22:35
 3/21 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem hagyjuk az iparvállalatokat. Azok csak szart meg fost gyártanak. A problémát a piac okozza. Míg Orbán rommá adóztatja és kizsigereli a népet, addig hiába gyártasz minőséget, senki sem fogja megvenni, mert csak az iparvállalatok szemetére lesz pénzük.
2011. okt. 12. 22:35
 4/21 anonim ***** válasza:
70%

"C programozó, papír nélkül. 6-7 éve még az élet császára voltam, de már 3 éve nem vesznek fel sehova.

ez spec nem politika, akkor hirtelen mindenki úgy látta, hogy ez a jövő, lediplomáztak, így most feleannyi pénzért van diplomás, mint amit én kérnék a sok év tapasztalattal."

Igen, sajnos ez is komoly probléma. A gyakorlatilag nulla tudással, viszont annál nagyobb arccal rendelkező frissdiplomást hamarabb veszik fel, mint a tapasztalt, de tudását igazolni nem tudó kollégát. Ám szerintem az a munkaadó meg is érdemli az ilyen munkaerőt. :)

2011. okt. 12. 22:38
 5/21 A kérdező kommentje:

A cég ahol dolgozom többek között Mercedes, BMW, Volvo beszállító.

Szerintem iparvállalat és nem hiszem, hogy szart gyártunk.

2011. okt. 12. 22:39
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősöm gépészmérnökként két évet ült otthon, interjúról interjúra járt, de csak 200km-rel odébb kapott munkát...
2011. okt. 12. 22:40
 7/21 anonim ***** válasza:
83%
C programozó, akkor most inkább nem programozol sehol, mintsem annyiért dolgozz mint egy diplomás? Értem, hogy egy diplomás lehet nem tud annyit mint te, a programozásnál nagyon sokat számít a tapasztalat, de azért felteszem az a fele annyi sem túl kevés, legalábbis a semminél biztosan több. Tehát?:)
2011. okt. 12. 22:41
 8/21 anonim ***** válasza:
74%
jó hogy nem programozok, 130-150ért veszegetik fel őket, annyit megkeresek pizzafutárként is. seniorhoz meg diploma kéne, akkor meg inkább tényleg a pizzaszállítás, mint a suli. de ne offoljuk a témát, hagyjunk teret a munkanélkülieknek. :)
2011. okt. 12. 22:48
 9/21 A kérdező kommentje:

Folyamatosan látok C programozó álláshirdetéseket a Neten.

Ez tényleg furcsa.

A gyakorlott munkaerő vs. pályakezdő egy érdekes kérdés.

Eddig azt tapasztaltam, hogy a termelő vállalatok idegenkednek a pályakezdőktől a hosszabb betanulási időszak és a szakmai gyakorlat hiánya miatt.

Én a szolgáltatási szektorban látok több hirdetést a pályakezdőknek ahol a vállalat speciális előírásai szerint kell dolgozni Helyben betanítják az újoncot akiben még benne van a tanulás lendülete az iskolából.

2011. okt. 12. 22:51
 10/21 anonim ***** válasza:
70%

Két éve még:

4 srácom dolgozott bejelentve nekem, reálisan tisztességes jövedelemért.

Befizettem szinte mindent amit bekellett, "jó egy kevés szürke is volt" 20-25%.

Kb 60% al esett vissza a forgalmam.

Ma nincs alkalmazottam, én is csak feketén dolgozom.

Még akad annyi hogy megéljek, de a srácaim még ma sem kaptak stabil munkát. Jövőre ahogy a fidesz jövőképébe belelátok és a helyzetet reálisan értékelem, akkor a kutyámat nem engedem ki az utcára mert megeszik!

De ha csökken a fogysztás még költségvetési szinten 5-6% ot, akkor én fogom lehet megenni.

""5-6 de lehet 10% ot is zsugorodni fog a gazdaságunk reálisan áttekintve.

2011. okt. 12. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!