Azt értem, hogy a bevándorlókat nem is akarjuk látni, de a menekülteknek miért nem akarunk segíteni?
Ugye betelepítésről, állampolgárságról nincs is szó, hiszen a menekült státuszt nem tart örökké.
Aki bajban van, annak miért nem akarunk segíteni?
Mi lesz, ha mi leszünk bajban?
Miért, tett rá próbálkozást Magyarország, hogy integrálja őket? Ez szólhat akár a romákra is, de most nem ők a fő téma, ne kanyarodjunk el arra
A pénzzel ne jöjjünk, csak abból a pénzből, amit a menekültek ellen költött az állam, már mindegyiknek jutott volna egy saját lakás a fővárosban, egyenként. Azért egy 10-15 milliós lakást a magyarok többsége is megköszönt volna...
De akár egy évi etetésük is megoldódott volna ebből a pénzből..
Szóval a pénz anynira nem lehet akadály... ha arra van pénz, hogy utáljunk valakit, arra miért nincs, hogy segítséget nyújtsunk?
Egyébként amikor a Keletinél csöveztek 1-2 hónapot, az ELTE indított nekik angol nyelvtanfolyamot, és 2 hónap után volt olyan, aki simán adott egy interjút angolul.
És én sem a seggük kinyalásáról beszélek, de aki bajban van, segítséget kér és képes együttműködni, annak miért nem adunk?
Ha lejár a menekültstátusz, akkor miben változik a helyzete? Jobb körülmények várják otthon? Problémák megoldottak ott, ahonnan jött?
Lesz valaha stabilitás a térségben?
Aki évekig van itt, az utána visszamegy?
Kérdező: nyújtanak,a te,meg az én adóforintjaimból is,lehet,nem is tudod. Ott,ahol van a galiba,küldtek magyar katonákat,€lelmiszesegélyeket,orvosokat,ápolókat. A férjem is,pl. Én veletek,keresztényekkel,vagy nem keresztényekkel,de hasonló értékrendű emberekkel szeretnék élni itt,ahol születtem. Közöttetek nevelném a fiam.
Nem kérek a szélsőségesekből. Sajnálom,de nekik szomszédjuk nem akarok lenni.
Nem a befogadás a megoldás. Az a lehető legrosszabb opció.
Ne halat adj nekik, hanem tanítsd meg őket halászni. A helyzetet nem Európában kell kezelni, hanem a problémás területeken.
#5: "Ott,ahol van a galiba,küldtek magyar katonákat,€lelmiszesegélyeket,orvosokat,ápolókat."
Szíriába hol vannak a magyar katonák? Mennyi élelmiszert küldött az állam? Meg hány orvos ment oda állam pénzén? (Nem önkéntes.) Köszönöm előre is a részletes válaszod!
Én is keresztény szemléletű vagyok, ezért támogatom a segítségnyújtást.
De az integráció kérdése fel sem merült a kormány meg senki más részéről sem. Lehetne képzéseket tartani, vizsgáztatni a helyi ismeretekből, részletesen informálni őket az elétérésekről, mi számít bűnnek, mi nem, mit csinálhat az ember publikusan, mit inkább otthon, stb...
A szír háborúval meg nemigen tudunk mit tenni.. mi magyarok semmiképpen. De a migrációs jelenségnek több része van, csinálhatná mindenki a maga dolgát... MO képes lenne a menekültek egy kis részének a regisztrálására, eltartására, míg pl a franciák simán agyonbombázhatják Szíriát... bár azzal nem sokra mennek, de a lényeg az, hogy háborúzon az, akinek van ütőképes hadereje:D
"A helyzetet nem Európában kell kezelni, hanem a problémás területen"
Európában van egy rakat menekült. Mi ez, ha nem probléma?
Nem mutogatni kell, hanem megoldani azt, ami szembejön. Mire eldöntjük, hogy mihez is kezdjünk, már tökmindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!