Amikor a FIDESZ megadta a lehetőséget több millió határontuli magyarnak népszavazás nélkül, hogy magyar állampolgárságot kapjon egyszerűsített módon, akkor most itt pár ezer ember miatt miért tart népszavazást?
"én is határon túlon születtem, és hálás vagyok a FIDESZ-nek hogy lehetőséget adott a hozzám hasónlóknak a magyar állampolgárság megszerzésére,"
Gyakorlatilag a céljukat elérték, ergo, hogy hálás legyél nekik és rájuk szavazz...(ha Te konkrétan nem is, de sokan olyanok, mint Te.) Szavazatvásárlás, nem több.
Részben komoly gond a bevándorlás, a fidesz meg ki is használja kicsit a népszerűségének javára.
Amúgy meg a fotelprolikat akkor nem zavarta amikor a vezéreik "23 millió románnal" riogatva uszítottak a határon túliak ellen, most is nagyon jó nekik gyűlölködni ellenük, mert felvehetik a kettős állampolgárságot, ha már most a fidesz fordítja a javára a dolgot a ballerek helyett.
Nyilván a szavazati-jog nem túl etikus, így ugye azt is nyilván próbálják a javukra fordítani, a ballibeknek meg jó táptalaj egy kis "románozásra", egyebekre.
Vicces ezzel az ingyen utazással jönnötök. :D
Gondolom nincs is jobb dolguk, hanem csak úgy passzióból utazgatnak.
"Így van, aki nem itt adózik, az ne pofázzon!"
Gondolom ezt nem értetted a sok belföldi ingyenélőre, pedig ha adófizetéshez lenne kötve a szavazati-jog akkor páran elesnének még tőle.
De szerintem is be kellene vezetni! :)
" Kolozsváron is jobb az élet mint Magyarország jó pár területén."
És melyik az a "jó pár terület"? Gondolom valami kis borsodi lepukkant faluhoz jobb.
Ennyi erővel egy magyar várost hasonlítok egy románisztáni koszrfészekhez, ráadásul ott is csak az erdélyi, nyugati része a jobb, de azon túl meg nagyobb lepratelep mint Magyarország lepukkant részei. :)
Én is határon túli vagyok és nincs kedvezmény utazásra, az már évekkel ezelőtt volt. Még mikor csak magyar igazolványt lehetett kapni. Na akkor nekem még nem volt meg és akinek megvolt sem használta ki ilyenre. :D
Mármint az én köreimből, mivel autóval utaztak át.
Nekem megvan az állapomlgárságom 3 éve és itt dolgozom meg adózom. Szerintem az idén ide született kisfiam jövőjéről én is dönthetek egy szavazattal. Az tény, hogy szüleim nem szavaztak és nem is fognak, mivel nem itt élnek. Vajdaságiak 10%-a szavazott a bűvös 2/3-hoz. Az nagyon kevés ember, főleg ha azt nézzük jó, ha felének van meg állampolgárság. Sajnos nem pár ezer emberről van szó ezen a népszavazáson, hanem milliókról. Nem magyar oldalon olvastam róla, hogy milyen bajok vannak még és ezek csak ezután fognak elindulni Európa felé... úgyhogy ami eddig jött, az pókfing.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!