Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Amikor a FIDESZ megadta a...

Amikor a FIDESZ megadta a lehetőséget több millió határontuli magyarnak népszavazás nélkül, hogy magyar állampolgárságot kapjon egyszerűsített módon, akkor most itt pár ezer ember miatt miért tart népszavazást?

Figyelt kérdés

2016. szept. 20. 14:08
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
56%

"ma 14:50

Te amúgy érted is mit beszélsz?

Két hozzászóláson keresztül ezt beszéltem.

Azok a KÜLHONI magyarok, akik általában Szlovákiából, Ukrajnából, Romániából, Szerbiából úgy SZAVAZHATNAK LEVÉLBEN, hogy a legtöbbjük SOHA NEM LÉPETT Magyarország területére, nem pedig, hogy bármikor is fizessen itt adót a közösbe. A döntések következményeit sem érzik SOHA a saját hátukon.

Ezzel szemben azok a KORÁBBAN Magyarországon élő magyarok, akik az elmúlt évtizedek kormányai miatt KÉNYSZERÜLTEK külföldre, NEM(!!!!) SZAVAZHATNAK LEVÉLBEN, pedig valószínűleg bőven fizettek ide is adót, rokonaik, barátaik, családjuk egy része is Magyarországon él még mindig. Tehát minden szavazás végkimenetele KIHATÁSSAL VAN a saját, és a szerettei életére.

Érzed már a különbséget és a Fidesz pofátlan, szánalmas gerinctelenségét?"

És mégis miért a külhoni magyarok a hibásak azért, mert a Magyarországon élő magyarok által megválasztott fidesz kormány így döntött? Miért rájuk haragszol az általad megválasztott vezetők döntései miatt?

2016. szept. 20. 15:05
 22/39 Gotland ***** válasza:

ma 15:05

Első körben a kormányra haragszom természetesen.

Viszont ha holnap hozna a kormány egy olyan törvényt, hogy bárkit megölhetnél következmények nélkül, akkor élnél is a lehetőséggel? A neked nem tetsző embereket simán tarkón lőnéd? - Csak mert egy kormány megengedte? Mert én ettől még nem tenném meg.

A magyar kormány istápolja a magyarországi adófizetők pénzén a külhoni magyarokat, a nemzetpolitikai törekvések miatt. Példának okáért nem egy olyan cikk volt, amikor az RMDSZ-ről kiderült, hogy nem kevés támogatást kapott a kormánytól ilyen-olyan juttatások címszó alatt. -> A pártoknak, szervezeteknek adott támogatásokkal (de akár az egyéni támogatásokról is beszélhetünk), mondhatni lekenyerezik, megveszik az ott élő embereket és szavazataikat. Természetes, hogy ezek után az ott élő magyarok, a fideszre fognak szavazni, mert ez a párt istápolja őket. - Ezzel viszont annyi a probléma, hogy nem pro és kontraérvek alapján hoznak döntéseket a szavazásokon, hanem az alapján, hogy ki nyalta fényesre a hátsójukat. Az már egyik külhonit sem érdekli, hogy az országgal mi van, de hát miért is érdekelné? Úgysincs az ő életükre kihatással az, hogy mennyire van tönkretéve az ország, avagy nincs, mert nem itt élnek. A döntések következményei nem fognak a saját gyermekeik hátán csattanni.

Megtehetnék a külhoni magyarok azt is, hogy józan paraszti ésszel végiggondolnák, hogy semmi közük ahhoz, hogy milyen kormány van egy olyan ország élén, ahová nem fognak soha adót fizetni. Ezzel csak befolyásolni, irányítani akarják mások életét.

Ezek miatt pedig bőven lehet mondani, hogy nem szívesen gondolunk rájuk, hiszen pofátlanságnak és álszentségnek tartjuk azt, hogy élnek ezzel az inkorrekt lehetőséggel. - Főleg úgy, hogy a külföldön dolgozó magyarok nem tehetik meg ugyanezt.

2016. szept. 20. 15:19
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

"Megtehetnék a külhoni magyarok azt is, hogy józan paraszti ésszel végiggondolnák"

Megtehetnék a belhoni magyarok azt is, hogy józan paraszti ésszel végiggondolnák, hogy kire szavaznak.

Még mindig nem értem miért hibásak a külhoniak, mert azt teszik amiről úgy gondolják, hogy helyes.

Az RMDSZ-ről meg a többi szánalmas pártot meg hagyjuk. Az összes ugyanaz, mint a fidesz csak kicsiben.

2016. szept. 20. 15:23
 24/39 Gotland ***** válasza:

ma 15:24

Erről is volt már szó, hogy a szegényebb rétegek szavazatai milyen könnyen megvehetőek. Ez is szánalmas dolog.

Viszont az árnyalatnyi különbség az, hogy ők a hátukon fogják érezni a szavazások következményeit, mert itt élnek.

2016. szept. 20. 15:27
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Mégis a fideszre szavazol, hiába érzed a bőrödön az intézkedéseik súlyát.
2016. szept. 20. 15:31
 26/39 anonim ***** válasza:
38%
Kérdező szerinted egy határon túli magyar teljesen ugyan az mint egy Afgán pásztor? Semmi külömbség a kettő között ugye? Még a végén kiderül hogy az Afgán pásztornak több joga van idejönni mint egy határon túli magyarnak. Na ne vicceljünk már. Mellesleg a határon túli magyarok szavazata a parlamenti választásokon csak jelképes. Ha mind a fideszre szavaz az egy plusz képviselói helyet jelent. Ettől azért nem kellene hisztérikusan rettegni.
2016. szept. 20. 15:45
 27/39 anonim ***** válasza:

# 26

"Erről is volt már szó, hogy a szegényebb rétegek szavazatai milyen könnyen megvehetőek. Ez is szánalmas dolog."

Ez már a rómaiaknál is így volt, consul meg néptribunus meg mindenféle választás előtt a nincsteleneket megvásárolták azzal, hogy mindenféle pazar játékokat stb rendeztek nekik, meg etették őket. Ez nem szánalmas - vagy ha igen, ez a politika, nem fog változni. Ha valaki úgy érzi, jót tud tenni, és jót akar tenni politikusként, bizony a hatalom megragadása érdekében sok mindent megtesz, és ha valóban jól fogja utána csinálni a dolgát, szerintem meg is teheti. A tettei legitimálják. Többnyire a fidesz szerintem inkább jó dolgokat tesz mint rosszakat, ezért elnézőbb vagyok velük szemben.

2016. szept. 20. 16:27
 28/39 anonim ***** válasza:

"Még a végén kiderül hogy az Afgán pásztornak több joga van idejönni mint egy határon túli magyarnak. Na ne vicceljünk már."

Nyugodtan jöhetnek ide a külhoni magyarok! Ki tartja őket vissza? Nem nagyon akarnak mégse jönni én úgy látom.

" Mellesleg a határon túli magyarok szavazata a parlamenti választásokon csak jelképes."

Jelképesen se szóljanak bele az itthoni dolgokba...egyébként a jelképesnél azért több, mert pl legutóbb 2/3-ot hozott a jobboldalnak. A külhoniak nélkül nem lett volna 2/3.

Egyébként meg ott vannak még az extra kedvezmények pl utazás terén, amit mi fizetünk itt, de nem mondhattuk meg, h akarjuk-e.

2016. szept. 20. 16:29
 29/39 A kérdező kommentje:
én is határon túlon születtem, és hálás vagyok a FIDESZ-nek hogy lehetőséget adott a hozzám hasónlóknak a magyar állampolgárság megszerzésére, csak kiványcsi voltam a véleményetekre, annyit még hozzáfűznék hogy attól fogva, hogy egy külhoni magyar leteszi az esküt és magyar állampolgár lesz, már nem jogosult a kedvezményes utazásra, és mivel a határontuli magyarok közel 70 százaléka már letette az esküt, nemhinném tul nagy terhet róna a mávra, vagy a volánra az utaztatásuk.
2016. szept. 20. 17:24
 30/39 A kérdező kommentje:
Ja és már 2 éve magyarországon élek, és itt fizetem az adót, szoval semmi pánik, és gyűlölködés
2016. szept. 20. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!