Amikor a FIDESZ megadta a lehetőséget több millió határontuli magyarnak népszavazás nélkül, hogy magyar állampolgárságot kapjon egyszerűsített módon, akkor most itt pár ezer ember miatt miért tart népszavazást?
"Hol a hasonlóság egy pénzért az országban élni és dolgozni akaró, meg egy segélyért ácsingózó tanulatlan (és még lehet hogy terrorista is) között?"
Ott, hogy a jobbosok mindig az eltérő kultúrára, meg szokásokra hivatkoznak. Na most aki letelepedési kötvénnyel jött, az akkor új kultúrát is vett? És pluszban ha nem estek át semmiféle ellenőrzésen, honnan tudod, hogy nincs-e köztük terrorista, vagy minimum bűnöző? Képzeld gazdag terroristák is vannak. Sőt őket sokkal nehezebb is nyakon csípni.
11!
Így van, aki nem itt adózik, az ne pofázzon! Csak jogokat kaptak az állampolgársággal, de kötelességeket nem. Igazságtalan!
""1. Engem aztán nem etettek be"
Azért én a helyedben pofán köpném magam. Olyan ország belügyeibe akarsz beleszólni, ahol nem is élsz, a döntések következménye nincs semmilyen módon kihatással az életedre. Nettó gerinctelenség ez. Erre szokták mondani, hogy más farkával vered a csalánt.
"2. Magyarországon aztán nincsenek ostoba és megvehető emberek... Biztos a határon túliak miatt lett a fidesznek 2010-ben és 2014-ben is 2/3-a "
2014-ben nem lett kétharmad, éppen elkerültük, viszont nagyban hozzájárult a levélben szavazó külhoniak szavazata is, hogy majdnem kétharmad legyen ismét. - Csak azért, mert ahogy fent már levezettem, gerinctelen módon más ország belügyeibe pofáztok bele.
"3. Én még nem találkoztam olyannal aki lenézett volna. Bár nem is mozgok ilyen buta emberek körében, mint te..."
Senki nem nézte le a külhoni magyarokat addig, ameddig nem kezdtek el beleszólni az itteni dolgokba. Azóta viszont sokan szánalmasnak és gerinctelennek gondolják a határon túli magyarokat. Nem véletlenül. Akkor kellene a hátsótokat és a tollat felemelnetek, ha már öt forint adót fizettetek is be a közösbe. Előtte nem. "
1. Soha nem voltam szavazni, és nem is tervezem. Az pedig, hogy szavazhatunk nem magunknak harcoltuk ki, hanem a magyarországi nagymagyarok azzal, hogy megszavazták a fideszt. Hogyha megszavaztad akkor nyeljed amit a szádba adnak.
2. A magyarországiak nélkül a fidesz nem érné el az 1 millió szavazatot sem szerintem. Akkor miért a határon túliakat szapulod? Véleményetek szerint a külhoniakat beetetik azzal, hogy állampolgárságot adnak, ezért rájuk szavaznak, mert nem érzékelnek semmit az itteni eseményekből. Ehhez képest az itteni magyarok millió szavaznak rájuk, miközben ők teljes mértékben érzékelik a fidesz ténykedéseit. A felgyülemlett frusztráció gyilkos dolog... Nem hagy gondolkozni.
3. Ilyennel én nem találkoztam, de mint mondtam nem a te köreidben mozgok.
TUDTA?
A magyarigazolvánnyal és magyar hozzátartozói igazolvánnyal rendelkező határon túliak minden évben négy alkalommal 90%-os kedvezményben részesülnek, amennyiben Magyarország területén tömegközlekedési eszközökkel utaznak. A 65 évnél idősebbek és 6 évnél fiatalabbak ingyen utazhatnak, az ő esetükben nincsen korlátozás az utazás számának tekintetében.
(És te magyar adófizető állampolgárként mennyi kedvezményt kapsz évente?!)
#11 meg #13
Ha valaki kimegy pár évre dolgozni, majd visszajön családdal, vagy családot alapítani, vagy bármi, akkor már kint sem lehet beleszólása, hogy hova jöjjön vissza? örülj hogy visszajön inkább.
jó, csak mondom, hogy azért ne mossuk teljesen össze a kettőt. ha szegény migránsok is csak pénzért jöhetnének be, akkor kevésbé fájna a fejünk miattuk. persze akkor is kéne komoly ellenőrzés.
" TUDTA?
A magyarigazolvánnyal és magyar hozzátartozói igazolvánnyal rendelkező határon túliak minden évben négy alkalommal 90%-os kedvezményben részesülnek, amennyiben Magyarország területén tömegközlekedési eszközökkel utaznak. A 65 évnél idősebbek és 6 évnél fiatalabbak ingyen utazhatnak, az ő esetükben nincsen korlátozás az utazás számának tekintetében.
(És te magyar adófizető állampolgárként mennyi kedvezményt kapsz évente?!)"
Nem emiatt ilyen az oktatás, az egészségügy, a rendfenntartó rendszer és millió másik dolog.
ma 14:50
Te amúgy érted is mit beszélsz?
Két hozzászóláson keresztül ezt beszéltem.
Azok a KÜLHONI magyarok, akik általában Szlovákiából, Ukrajnából, Romániából, Szerbiából úgy SZAVAZHATNAK LEVÉLBEN, hogy a legtöbbjük SOHA NEM LÉPETT Magyarország területére, nem pedig, hogy bármikor is fizessen itt adót a közösbe. A döntések következményeit sem érzik SOHA a saját hátukon.
Ezzel szemben azok a KORÁBBAN Magyarországon élő magyarok, akik az elmúlt évtizedek kormányai miatt KÉNYSZERÜLTEK külföldre, NEM(!!!!) SZAVAZHATNAK LEVÉLBEN, pedig valószínűleg bőven fizettek ide is adót, rokonaik, barátaik, családjuk egy része is Magyarországon él még mindig. Tehát minden szavazás végkimenetele KIHATÁSSAL VAN a saját, és a szerettei életére.
Érzed már a különbséget és a Fidesz pofátlan, szánalmas gerinctelenségét?
"(És te magyar adófizető állampolgárként mennyi kedvezményt kapsz évente?!)"
Az még hagyján, de ezeket a kedvezményeket is mi, Magyarországon élő adófizetők finanszírozzuk! Mert ugyebár időről-időre a MÁV és a VOLÁN is tartja a markát az államnak, hogy adjanak pár milliárdocskát, különben éhenhalnak. Na ez is a mi kontónkra megy ugyebár. De azon még senki nem gondolkozott el, hogy esetleg ezeket a kedvezményeket nem igazán engedhetjük meg magunknak!
ha ez valóban így van, az rossz.
de hát a fidesz sem tökéletes, azonban még így is jobb mint a többi, szóval ez van.
"Magyarországon élő magyarok, akik az elmúlt évtizedek kormányai miatt KÉNYSZERÜLTEK külföldre, NEM(!!!!) SZAVAZHATNAK LEVÉLBEN, "
És ez tudod miért van így? Azért mert ezek a magyarok nagyobb valószínűséggel szavaznának a kormány ellen, mint mellette, hiszen többségük pont azért menekült el, mert nem élt jól itthon.
A határon túliak pedig azért szavazhatnak levélben, mert ők a fidesztől kapták a szavazati jogot, plusz még az emlitett egyéb kedvezményeket is, így tehát ők nagyobb valószinűséggel szavaznak a kormány melett.
Ez a szavazatválogatás gyakorlatilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!