Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Magyarország háborús...

Ha Magyarország háborús konfliktusba keveredne, de nem értenél egyet a kormány álláspontjával ebben a kérdésben, akkor is harcolnál az országért ha behívnának? Vagy mit csinálnál?

Figyelt kérdés

2016. szept. 4. 23:45
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Történész vagyok, bocs :p

Akkor hadd hozzak én is egy történelmi példát. Az Egyesült Államokban a vietnámi háború során a behívást megtagadók börtönbüntetést kaptak.

Úgy érzem félreértetted a kérdést. A felvázolt helyzet szerint elrendelik a háborús szükségállapotot és megkezdik a sorozást. Én ezt szó nélkül megtagadnám, és ezért max. börtönbüntetést szabhatnak ki rám. Hogy szabadcsapatok vagy az ellenséges katonák mit tesznek velem, az már rajtuk múlik.

2016. szept. 5. 23:35
 32/36 A kérdező kommentje:

Ilyen helyzetben háború ellenes mozgalmat szerveznék...

Sajnos nem lenne más megoldásod.

Tudom így is elkönyvelnének hazaárulónak, de legalább lenne egy csoportod, már ha többen támogatnának.

Külföldre menekülés sem rossz, bár ezzel megszűnsz ott lenni ahol egyébként élnél, és mi van ha valamilyen formában minden ország érintett - világháború.

Elbújdosni is lehet, de az meg egy hatás, hogy mindig elkaphatnak, nem mehetsz szabadon, és ki vagy szolgáltatva.

Ha pedig olyant csinálsz amivel nem értesz egyet sokáig nem működik, vagy megalkuszol, vagy belezakkansz, vagy lelőnek.

Persze ez előfordulhat akkori is ha egyetértesz a konkrét háborúval.

Ha pacifista vagy és megtagadod - látható hogy vannak olyan nézetek amik a testi épséged megőrzésével nem kivitelezhetőek, hiszen ha nem lőssz, hát lelő majd más...

Szóval vannak olyan történelmi kényszerpályák ahol nincs választásod nem cselekedni, csak az a kérdés hogyan?

2016. szept. 6. 00:33
 33/36 anonim ***** válasza:

31: Igen, de az USA még sosem jutott el olyan szintre amiből ne lehetett volna kiszállni.

Pont ezt tartom pofátlanságnak, hogy a mi földrészünkön ha eddig elindult egy háború, az ment a végkimerülésig.

Ha az USA háborúzott, az mindig magának az országnak csak olyan ujjgyakorlatnak tűnik.(persze nem a harcoló katonák szemszögéből)

De az ő civiljeiket nem fenyegeti semmi közvetlenül, leszámítva a hidegháborós korszakot, amikor mindenki privát bunkereket építgetett.

2016. szept. 6. 10:28
 34/36 anonim ***** válasza:
De ha történész vagy, akkor te sem tagadod hogy ismétlődnek a dolgok, csak az eszközök változnak?
2016. szept. 6. 10:29
 35/36 anonim ***** válasza:
semmifele esetben nem harcolnek Mo ert. siman megszoknek a behivas elol ahogy masok is megtettek a haboruban.az en eletem nem arra van hogy felaldozzam egy orszagert.
2017. jan. 30. 11:17
 36/36 anonim ***** válasza:
Én minden esetben harcolnék! 🇭🇺
2021. febr. 20. 01:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!