Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Magyarország háborús...

Ha Magyarország háborús konfliktusba keveredne, de nem értenél egyet a kormány álláspontjával ebben a kérdésben, akkor is harcolnál az országért ha behívnának? Vagy mit csinálnál?

Figyelt kérdés

2016. szept. 4. 23:45
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
65%

Csak úgy megjegyezném, hogy lehet itt álomvilágban élni, hogy "nem kaptam kiképzést, nem vihetnek", meg "megtagadom a fegyverhasználatot, majd teljesítek polgári szolgálatot."

Esetleg az elején működik ez, de ahogy sz...rban a haza, nem fogják megkérdezni hogy ugyan lennél-e szives jönni.

A szerbeknél kivezényelték a férfiakat a dunapartra, aki alkalmatlan volt munkára, vagy ellenkezett belelőtték a dunába.

Hitler sem kérdezte a gyerekeket, amikor már nem volt más hogy akarnak-e menni.

Fel kell fogni, hogy egy háborús helyzet nem hétköznapi helyzet, és a fegyver annnak a kezében van aki épp elvinne. Ha kapsz egy golyót a tarkódba, rajtad már nem segít, hogy 10 év múlva elítélik háborús bűnökért.

2016. szept. 5. 07:00
 22/36 anonim ***** válasza:
88%

De szeretem ezeket a diktatúrákat visszasíró embereket. 2016 van és demokrácia (iiliberális, de demokrácia). Senkit nem fognak Magyarországon tarkón lőni. Világos szabályok vannak ilyen állapotok esetére, amiket ugyanúgy, sőt, még szigórúbban be kell tartani a rendkívüli helyzetre való tekintettel. Nem 1944 van.

Ha mégis, inkább öljenek meg, mint hogy én öljek meg bárkit. De óvatos lennék a felettesem helyében, mert ha fegvyert kapok a kezembe, akkor a valódi ellenségem ellen fogom használni, aki ebben az esetben speciel ő.

2016. szept. 5. 08:10
 23/36 anonim ***** válasza:
Nem harcolnék kormányok miatt.
2016. szept. 5. 08:35
 24/36 anonim ***** válasza:

'Mia búmánatos francnak? Csak kalapos cigányok élnek ott meg lováriak, az a néhány székely már szanaszét szaladt..

Még Naplesbe is jutott egy bódogtalan Székely Vegán..'

Legnagyobb hiba, amit csatamezőn elkövethetsz, ha az ellenfeled lebecsülöd.

2016. szept. 5. 08:50
 25/36 anonim ***** válasza:

Nehéz ügy, ami ráadásul gyakran előfordul a történelemben.

Én kb. így állnék hozzá: mindaddig, amíg hazánkat kellene megvédeni a saját területén vagy a határainkon addig OK.

Ha - csak a példa kedvéért, ne vegyük most figyelembe a realitását - teszem azt magyar csapatok mennének mondjuk Afganisztánba, és oda behívnának, hogy vegyek ebben részt, abból megpróbálnék kibújni.

Ezzel csak az a gond, hogy egy nagyobb háború során jellemzően nem kérdik a véleményed, ha behívnak mész. És ha már ott vagy lősz vagy téged lőnek le. Ott már nem lesznek nagyon elveid, életben akarsz maradni és hazajutni.

Ha átállsz az ellenséghez, lőhetsz a honfi- és bajtársaidra, ráadásul az ellenségnek kutya nehéz beadni, hogy te gyűlölöd a hazádat vagy annak a politikai rendszerét, nagyon könnyen lehet, hogy kémnek néznek és agyonlőnek mielőtt megdumálod őket.

2016. szept. 5. 09:14
 26/36 anonim ***** válasza:

'Hitler sem kérdezte a gyerekeket, amikor már nem volt más hogy akarnak-e menni.'

Azért ne felejtsük el, Hitler be is kattant a háború végére. Nem véletlenül akarták kiütni 1944. júl. 20-án.

2016. szept. 5. 09:23
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

"De szeretem ezeket a diktatúrákat visszasíró embereket. 2016 van és demokrácia (iiliberális, de demokrácia). Senkit nem fognak Magyarországon tarkón lőni. Világos szabályok vannak ilyen állapotok esetére, amiket ugyanúgy, sőt, még szigórúbban be kell tartani a rendkívüli helyzetre való tekintettel. Nem 1944 van. "

Aham, mesélj még. Tudod szíriában sem 1944 volt pár éve.

Az meg hogy történelmi eseményeket hoztam fel, és ezt te a diktatúra visszasírásaként értelmezed, az csak a korlátoltságodat mutatja. Liberálisnak tűnsz, és pont emiatt a magabiztos pökhendiség miatt életképtelen a liberalizmus.

Szerintem 44 előtt épp ilyen sokan azt hitték hogy ők sérthetetlenek. De a szerb horvát háború nincs ilyen messze. Sőt, ukrajna sincs sem távolságban, sem időben messze. Ott hány civil hal meg? És ha a szakadárok bajban lennének, és kellene árokásó meg golyófogó, ugye szerinted megkérdeznék hogy "ugynmá, katonaviselt vagy-e és van-e róla papírod?" Ugye milyen hülyén hangzik?

Mellesleg nézz körül, magyarországon hány olyan ember van, aki manapág csak állatokat kínoz. Némely kamasz hajléktalanokat gyújtott fel 10 éve is már. Na most az ilyen emberek egy káoszban elszabadulnak, akkor vergődhetsz a jogaiddal, meg hogy téged nem vihetnek.

Ugye a háborús helyzet úgy néz ki hogy behívják a katonviselteket, felsorakoznak egymással szemben, és mindig harangszóra lőnek. Ha valamelyik oldal katonái elfogytak akkor az vesztett.:D

2016. szept. 5. 20:10
 28/36 anonim ***** válasza:

"Azért ne felejtsük el, Hitler be is kattant a háború végére."

Igen pont erről beszélek. Minden háborúban van aki bekattan. És általában nem az elején, hanem amikor már minden kilátástalannak néz ki.

2016. szept. 5. 20:12
 29/36 anonim ***** válasza:

"Aham, mesélj még. Tudod szíriában sem 1944 volt pár éve."

lehet hogy neked újdonság, de Magyarországon élünk, nem diktatúrában. Minden gerinctelensége ellenére Áder nem Asszad.

"Az meg hogy történelmi eseményeket hoztam fel, és ezt te a diktatúra visszasírásaként értelmezed, az csak a korlátoltságodat mutatja."

Az, hogy történelmi eseményeket rávetítesz a jelenre, a te korlátoltságodat mutatja.

"De a szerb horvát háború nincs ilyen messze."

Ott is diktatúra volt.

"Sőt, ukrajna sincs sem távolságban, sem időben messze. Ott hány civil hal meg?"

Azért mert megtagadták a sorkötelességet? Valóban?

"És ha a szakadárok bajban lennének, és kellene árokásó meg golyófogó, ugye szerinted megkérdeznék hogy "ugynmá, katonaviselt vagy-e és van-e róla papírod?"

Ki a tököm beszél szakadárokról meg mindenféle félkatonai szervezetről? A sorozásról volt szó, ami állami jog. Az idióták megölnek háború nélkül is.

2016. szept. 5. 22:26
 30/36 anonim ***** válasza:

"Az, hogy történelmi eseményeket rávetítesz a jelenre, a te korlátoltságodat mutatja."

Tudod nálad sokkal okosabbak (történészek) megállapították, hogy a történelem ismétli magát. Ha középiskolában is csak lógtál az nem az én korlátoltságom. Én elismerem hogy nem értek a történelemhez, hát elhiszem amit a nálam okosabb mond.

"Ott is diktatúra volt."

Félremagyarázás. A háború kitöréséig volt diktatúra. Már rég nem volt az amikor apám látta a dunában a hullákat úszni.

"Sőt, ukrajna sincs sem távolságban, sem időben messze. Ott hány civil hal meg?"

"Azért mert megtagadták a sorkötelességet? Valóban?"

Ezt senki sem írta. De ha magyarországot megtámadnák, akkor nyugtasson utolsó perceidben, hogy nem a sorkötelesség megtagadása miatt kell elesned.

"Ki a tököm beszél szakadárokról meg mindenféle félkatonai szervezetről? A sorozásról volt szó, ami állami jog. Az idióták megölnek háború nélkül is."

A tököd nem, de a kérdező háborús konfliktust feltételez.

Igen benne van hogy "ha behívnának". Igen ám, de ha az úgy lenne, hogy megtervezik, akkor Hitler is villámháborúkban nyert volna, és most nem az lenne ami.

Csak hát kellett még ember. És akkor kiadják, hogy aki élerterős, 16-60 közti, annak menni kell. És a hierarchkus katonai szervezteben van elég hataloméhes barom, aki nem fog téged szépen kérni.

Mellesleg, ha magyarország háborús konfliktusba keveredik, akkor ott már európa áll lángokban. Senki sem olyan hülye hogy a mi honvédségünkkel nekimenjen bárkinek.

Ha meg ez a helyzet áll fent, akkor nem hogy csak téged nem kérdeznek, de OV-t sem.

Mindegy, élj a mesevilágban míg lehet. Irigyellek érte. Én is szivesen élném az életem ilyen rózsaszín ködben még pár évig.

2016. szept. 5. 22:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!