Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a fidesz helyett az DK/MSZP...

Ha a fidesz helyett az DK/MSZP/Együtt/PM kerülne a hatalomra, akkor végre abbahagynák a magyarok a "orbáni Magyarország a világ legszegényebb országa" szövegeket mondani?

Figyelt kérdés

Folyton azt hallom, meg olvasom itt is az oldalon, hogy a "fideszi Magyarország, a világ legrosszabb ország", "ez a süllyedő hajó, innen csak menekülni kell", "balkáni maffiaputriban lakunk" stb.

Igaz, hogy a HDI szerint a világ 10%-ba benn vagyunk és a 44. helyen vagyunk (a 188-ból),

[link]

de ezt a statisztikát nyilván meghamisította a Fidesz, ezért nem hihetünk nekik.

De még akkor mégsem olyan reménytelen a helyzet.

Ha a fideszt és az Orbán diktátort lecserélnénk mondjuk az Európa-tisztelő és demokratikus Gyurcsány Ferencre, Szigetvári Viktorra vagy mondjuk a szabadelvű Fodor Gáborra, akkor a magyarok végre abbahagyják a nyivákolást, hogy "Jajj szegény mi, még Etiópia is gazdagabb tőlünk!" szövegek hajtogatását?

2016. aug. 30. 16:55
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
43%
Jól van pro patria, nyertél. Lásd kivel van dolgod: neked van igazad. Belefáradtam ebbe az egészbe, hetek óta vitatkozok már jobboldaliakkal. És csak 50%-ban mentem valamire. Teljesen igazad van hogy a Fideszt soha, soha a mocskos életben nem verjük meg. Igaz, igyekszem megtartani a hitemet hogy egy nap mégis, de ez csak egyetlen, paradoxikálisan is lehetetlen helyzetben történhet meg, ami sose jön el: ha kiderül valami égbekiáltó disznóság a Fidesz számlájára és az MSZP tisztázására. Erre pedig kár várni. Tegnap már mondtam valakinek hogy nem érzem lassan érdemesnek hogy tépjem a szám. Ezt csak úgy elmodntam. Kikivánkozott. :D
2016. aug. 30. 22:54
 42/59 anonim ***** válasza:
40%

# 40/40 Időpont ma 22:41

"Volt, a tudjukkiknek. Most meg van az én gyerekeimnek is."

Ennyire gyenge vagy, hogy nem mersz felvállalni egy cigányozást? Mellesleg érdekes, nálunk nem csak ők kaptak. Biztos ez valami titkos összeesküvés volt itt :-)

"Ez így kevés."

Hát, most akkor menj el egy boltba, és nézd meg mi mennyibe kerül. Sokra megyek vele, hogy a rengeteg kamuépítkezéssel (stadion), meg a rizsacsökkentéssel el lehet ezt hazudni.

Persze azt, hogy egyre többen vannak a létminimum összege alatt, azt a felmérést gyorsan el kellett törölni, mert kínos volt, hogy nem csak az emútnyócévben növekedett.

"Érdekes, máskor a csökkenésből nem vettünk észre semmit. Soha."

Akkor nem nyitottad ki jól a szemed. Erről nem én tehetek.

"Köszönöm, jól vagyok. Nem ide tartozik, d a szexuális életem is rendben van."

Kedves egészségedre, örülök, hogy ezt megosztottad. A lényegi részre is reagálsz?

"kár érte, tényleg... "

Tudod, miután te fektetsz bele egy ilyen biszniszbe, majd kihúzzák a segged alól, akkor majd azt mondod kár érte. Mert a törvény megszavazása előtt is arról volt szó, hogy egész nyugodtan, nem lesz itt semmi gond. De a kiszámítható gazdaságpolitika az smafu.

Örülni én is örülök, hogy eltűntek, de miért is nem lehetett ezt rendesen bevezetni, nem tegnapra? Az online pénztárgépeknél legalább próbálkoztak a látszatát kelteni, hogy a vállalkozóknak segítenek.

"Helyesen: sokaknak jó, másokat nem érint."

Nem.

"Aki ki akarja ütni magát, fizessen."

Gondolom benzinről te sem hallottál még. És ha az üzemanyag drágul, minden drágul...

És ilyenek után szoktátok kikérni magatoknak, amikor már csak egy legyintésre futja.

2016. aug. 30. 22:59
 43/59 anonim ***** válasza:
92%

"Ennyire gyenge vagy, hogy nem mersz felvállalni egy cigányozást? "

Igyekeztem PC maradni. Ez nálatok azt jelenti, hogy cigányozni csak Orbánt szabad. :)

Futhatnánk akár újabb kört a fentiekről, de nem hinném, hogy lenne értelme.

Fújjátok a mantrát, véditek a védhetetlent, és valós eredményeket tagadtok le, gúnyolódok azokon.

Közben valószínűleg tisztában vagytok vele, hogy rohadtul kevesen vagytok, szánalomra méltóan kevesen. Épp 10 éve, hogy egyetlen országos választást sem voltatok képesek megnyerni, legyen az OGY, önkormányzati, vagy EU-s. És minden jel arra mutat, hogy ebben nem lesz egyhamar változás. Tanulhatnátok a hibáitokból.

2016. aug. 30. 23:18
 44/59 Pro Patria ***** válasza:
96%

Kedves 52%-os válaszoló!

Szerintem volt keresztezés az utunkban korábban is már. Név nélkül nehéz, de a százalék alapján:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__788..

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__788..

"Jól van pro patria, nyertél. Lásd kivel van dolgod: neked van igazad. Belefáradtam ebbe az egészbe, hetek óta vitatkozok már jobboldaliakkal. És csak 50%-ban mentem valamire. Teljesen igazad van hogy a Fideszt soha, soha a mocskos életben nem verjük meg."

- Évek óta vagyok itt, és csinálom, amit itt is.:)

"Igaz, igyekszem megtartani a hitemet hogy egy nap mégis, de ez csak egyetlen, paradoxikálisan is lehetetlen helyzetben történhet meg, ami sose jön el: ha kiderül valami égbekiáltó disznóság a Fidesz számlájára és az MSZP tisztázására."

- Neked ez a lényeg mindebben? Hogy "megverjük a Fideszt"? Ez a baj a politikával. Az alkotóival, és a szavazóival is.

2016. aug. 30. 23:38
 45/59 anonim ***** válasza:
91%

Hát, úgy tűnik, tényleg nincs más reményük.

Itt viszont felmerül a kérdés, jobb lenne nekik egy jobbikos vezetés? Mert hogy nem a baloldal váltaná, az azért eléggé nyilvánvaló.

2016. aug. 30. 23:57
 46/59 anonim ***** válasza:
43%

Igen kedves Pro Patria. Mi ismerjük egymást. :D.

Sokkal többszór volt szerencsénk kint hinnéd.

De ha már kérdezted, nem , nem ez a lényeg. Másról van szó, de te ezt úgyse értheted meg...

Az a helyzt hogy régen vagyok ezen az oldalon, nagyon sokszor kérdeztem, és válaszolta, de vitákba kevredni csak hetek óta kezdtem.

A helyzet az hogy az a lényeg hogy beletud ám betegedni az ebe ha olyan helyzetben van mint én. El tudod képzelni mi az ha valaki tudja mi lenne most, a legjobb ennek az országnak, vagy MIK lennének a egjobbak, de ha ésszel próbálja is folyalmatosan elmondani, más, mondjuk csak egy személy tudtára adni, semmi esélye, mert mindenben amit mond azt nézik hogy mit lehet lehurrogni? És végeredmény, bolodnnak nézik. Csak ezt tapasztalom, nem hetek óta. És igen, annyiban igazad van hogy a Fideszben látom a legnagyobb okozót, hiszen ha nincs Fidesz, nincs min vitázni most. Gondoltál-e erre? Nem, sejtettem...

Na ez alapján egy szavazótáborral mégúgy is semmire megyünk, így azt hiszem lassan feladom. Nem igazán van ételme ringatni magam, talán nincs igazam?

2016. aug. 30. 23:59
 47/59 Pro Patria ***** válasza:
92%

"De ha már kérdezted, nem , nem ez a lényeg. Másról van szó, de te ezt úgyse értheted meg..."

- Azért tegyünk egy kísérletet.

"El tudod képzelni mi az ha valaki tudja mi lenne most, a legjobb ennek az országnak, vagy MIK lennének a egjobbak, de ha ésszel próbálja is folyalmatosan elmondani, más, mondjuk csak egy személy tudtára adni, semmi esélye, mert mindenben amit mond azt nézik hogy mit lehet lehurrogni?"

- El tudom. Pontosan ezt éltem át nyolc évig, két cikluson keresztül, közel egy évtizeden át. Csak a fogamat szívhattam, és hiába tudtam, hogy mik azok a súlyos, égető lépések, amik a társadalomnak szükségesek, ha nemhogy nem történtek meg, de a szándék sem volt meg rájuk, sőt, ezzel direkt megjelöléssel ellenkezően zajlott minden. Amíg nem jött a kormányváltás, és végre megszületett például a segélyek olyan formában való átalakítása, hogy évente X számú napot el kell tölteni közfoglalkoztatásban, vagy tanfolyamon való részvételt kell igazolni, államilag indított képzéseket vállalni az igényléséhez, vagy nem született meg a háromcsapás törvény, ami az egyébként kisértékű, de éppen ezért napiszinten zajló, életvitelszerű bűnözésre adtak kielégítő választ. Hiába láttam a baloldali-liberális koalícióban késelni a Blaha Lujzán grasszáló 12 éves Mauglit, ha a liberális kormány büntethetetlenné tette, és erre a közössége alapozott is - ha őt kapják el, el kell engedniük, nincs lebukásveszély. Aki MP3-ért késel, gyilkol, nem gyerek. Hiába sírt a szívem a bácsiért, akinek rendszeresen ellopták mindenét a kertjéből, majd őt büntették meg, amikor agyonb*szta az áram a besurranót, ha a liberalizmus idiótaságában őt büntették meg az "arányos védekezés" elve megsértéséért - amíg nem született alkotmánymódosítás a magánterületedre fegyveresen, éjszaka, és/vagy csoportosan betörőket az életed elleni támadásnak minősíteni, ezzel szabad önvédelemre keretet kapni. Ne csak akkor szúrhassak, ha engem már hasba szúrtak, és ne csak annyiszor, hanem ha látom a kést, akkor igenis védhessem magamat a bajt megelőzve, akkor is, ha adott esetben csak az élete elvételével menthetem a saját ártatlan(!) életemet. Hiába szorult ökölbe a kezem a bankok irdatlan mocskosságai, az elszabadult kamatlábak, az egyoldalú szerződésmódosítások, a visszamenőlegesítés, és más, embereket meggyötrő jelenségek láttán, hogy pénzt kell fizetnem, ha fel akarom venni a saját pénzemet, hogy büntetőkamattal terhelnek(!), ha előbb fizetem ki az adósságomat, amíg valaki nem taposta meg őket hivatalos szinten. Hiába tudtam, hogy a gazdaság életbentartására _vitális_ a hazai termékek arányának erősítése, nem szabad elengednünk a pórázokat az EU globális piacáramlásában, mert annak a kisebb szereplők mindig vesztesei, amíg nem jött erről kormányfelismerés, és cselekvés.

És ezek csak a választások utáni azonnali események, tűzoltások.

Ezt várta mindenki 2010-ben. És nincs kétségem afelől, hogy rengeteg döntés született a népszerűség érdekében, de nem érdekel. Az eredmény marad. És voltaképp ez a most elérhető legközvetlenebb demokrácia. A kegyeink megnyeréséért _azt csinálják_, amire igényünk van.

Nekem ennyi elég.

És 2010 óta a szemlélet is változott. Csak két példát mondok, amiből érezhető, mire akarok utalni. Az MSZP-SZDSZ kormánykoalíció által a Nemzeti Színház élére helyezett Alföldi Róbert a trianoni események, és Erdély elcsatolásának emléket állító román nemzeti ünnep 92. évfordulójára a Nemzeti Színház dísztermét adta ki kérésre állófogadás rendezésére.

Ha a Radetzky-laktanya bontásába 2010 előtt kezdenek bele - ma nem lenne a műemléki, és több szempontból történelmi jelentőségű épületünk már meg. És ez nem pótolható. Helyette lenne egy, a Duna világörökségileg védett látképében egy teljesen helyidegen baromkodás.

Hogy Lázár meggyőződésből állíttatta le saját hatáskörben, vagy mert érzékelte a társadalom igényének körvonalazódó akaratát? Nem érdekel, megvalósult, amit akartunk. Nem csonkult egy történelmi helyszín, kulturális, épített örökség.

Lehet, hogy a kormány csak az imidzsére vigyázott. Lehet, hogy Lázár tényleg idealista ilyen téren (ő másban is megmutatja ezt az arcát). De a Radetzky-laktanya áll. És ha most baloldali kormányzás lenne, nem biztos, hogy ugyanezt a kiállást megkaptam volna, egy kormányváltás pedig nem hozhatná már helyre, amit a napi politika tönkretenni hagyott. Ha lebontották volna néhány éve, lebontották volna, És kész, annyi. A google earthen nézegethetném, hogy "pedig 2008-ban még ott volt, 2009-ben pedig már körülötte vannak a munkagépek, és tudom, hogy a jelenlegi állapot ennél is több, nem tudok rajta változtatni."

Ez egy példa. Sokmindenre átvetíthetném, de érteni talán ennyiből is tudod, mire gondolok.

"És igen, annyiban igazad van hogy a Fideszben látom a legnagyobb okozót, hiszen ha nincs Fidesz, nincs min vitázni most. Gondoltál-e erre? Nem, sejtettem..."

- Az amerikai elnökválasztáson van Fidesz? Okot mindig lehet találni a csetepatéra, legtöbbször nem is a politika a fő, csak eszköz a dominanciaharcra, hogy kiélhessük az állati maradványainkat az emberré válás után is. Nem több, mint a focitáborok megszállott kipártisága.

2016. aug. 31. 00:38
 48/59 anonim ***** válasza:
a 13. havi nyugdíj egy nagyon vicces dolog, hiszen az csak gyakorlatilag egy +1/12 es emelés, viszont így simán el lehetett venni válságkezelés címszó alatt
2016. aug. 31. 00:44
 49/59 Pro Patria ***** válasza:
100%

Ami útközben elmaradt, de akartam írni:

"Teljesen igazad van hogy a Fideszt soha, soha a mocskos életben nem verjük meg."

- Egyetlen kormány sincs örökké hatalomban, a Fidesz felé is lesz majd egyszer váltás, ha ez a gondolat vigasztal. De nem addig, amíg nincs olyan párt, ami kedvezőbb alternatívát nyújthatna a Fidesznél. És nem a baloldal ilyen-olyan töredékeivel fog megesni, ez tényleg biztos.

Jelen körülmények között a Jobbik is sokkal esélyesebb erre. Őket viszont nem tartom váltóerőnek.

Ha majd lesz kormányváltás, azt inkább tudom elképzelni valamilyen új (de tényleg új, nem átnevezett kiszakadozások már megbukottak köréből) párt által, vagy ami mégvalószerűbb, a Fideszen belül egy esetleges, majdani szakadásból állhat fel olyan párt, amely végül új kormányerőként fog előkerülni.

Amíg nincs párt, ami jobban képviselné az emberek akaratát, addig a mostani nem fog szavazáson távozni.

2016. aug. 31. 00:46
 50/59 Pro Patria ***** válasza:

Baxameg, mégvalami elmaradt. Na mindegy, pótlom:

A videó, amit linkeltél, propagandaanyag. És mint ilyet kell kezelni is.

Már az első képen is furcsán hat, hogy maguk szemléltetik, ahogyan a GDP íve 2006-tól vízszintesbe állt, majd még a gazdasági világválság előtt csökkenőbe. Írta valaki - mindenképpen a jót belelátva -, hogy azért, mert a pontok így vannak összekötve, és a válság pontja egyenes vonalban így húzódik.

Csakhogy nehezen hihető, hogy a válság jelölt vörös sávjáig tartotta magát a GDP, és onnan zuhant le szakadékszerűen, nem egy lejtős pályán odáig - egyébként mindegy is, mert utánanézve tényszerűen is felkereshető, hogy már a válság begyűrűzése előtt recesszióba került a magyar gazdaság.

Az EU-s támogatások mértékének összehasonlítása nem egy kormány munkásságát dicséri.

Az épült utakat összehasonlító kép is manipulálni próbál, hiszen egyfelől jóval kisebb a baloldali kép, mint a jobboldali, ezért bár nem hazudnak, de vizuálisan olyan érzést ültetnek el, ami az utakat sokkal sűrűbbnek láttatja a jobboldali képen (nem véletlenül épül a marketingre külön tananyag - csak van, aki magától is átlátja, és van, akit megtéveszt), másfelől mivel nem tesz színbéli elkülönítést az újonnan épült szakaszoknak, egybemosással tovább nehezíti a konkrét kiértékelést, harmadrészt nem arról beszél, mennyi épült az első Orbán-kormány alatt, és mennyi az ezt követő két ciklus alatt, hanem mennyi volt _összesen_ 2010-re, az előzőeket is belefoglalva. És megintcsak: nem hazudtak semmiben. De úgy ollózzák az információkat, hogy megtévesztő legyen - mert így nagyobb a számok különbsége, és még csak nem is téves.

Helyesen így nézne ki:

[link]

Ha ehhez hozzávesszük, hogy előbbire 4, míg utóbbira 8 évet kell vetítenünk, a kép már valahogy nem is olyan erős hatású. Kétszer annyi idő alatt nem épült kétszer annyi út is, amit feltételezhetnénk.

Én a pontosítás híve vagyok, a megtévesztést nem szeretem, és az információk visszatartását sem - adjanak oda mindent, majd én eldöntöm, nekem fontos-e, vagy sem, de teljes képet akarok kapni. Ennek jegyében írok, és javítok a képeken itt is.

2016. aug. 31. 01:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!