Ha a fidesz helyett az DK/MSZP/Együtt/PM kerülne a hatalomra, akkor végre abbahagynák a magyarok a "orbáni Magyarország a világ legszegényebb országa" szövegeket mondani?
Folyton azt hallom, meg olvasom itt is az oldalon, hogy a "fideszi Magyarország, a világ legrosszabb ország", "ez a süllyedő hajó, innen csak menekülni kell", "balkáni maffiaputriban lakunk" stb.
Igaz, hogy a HDI szerint a világ 10%-ba benn vagyunk és a 44. helyen vagyunk (a 188-ból),
de ezt a statisztikát nyilván meghamisította a Fidesz, ezért nem hihetünk nekik.
De még akkor mégsem olyan reménytelen a helyzet.
Ha a fideszt és az Orbán diktátort lecserélnénk mondjuk az Európa-tisztelő és demokratikus Gyurcsány Ferencre, Szigetvári Viktorra vagy mondjuk a szabadelvű Fodor Gáborra, akkor a magyarok végre abbahagyják a nyivákolást, hogy "Jajj szegény mi, még Etiópia is gazdagabb tőlünk!" szövegek hajtogatását?
Öregem nem nyavalygásról van szó. Nem azt állítják hogy rosszabbak vagyunk mint etiópia, pont azt hogy ne az legyen szempont hogy "etiópiától százszor jobb". Hanem hogy szépen nyugatiasodjunk. És igen, abbahagynák, mert megszűnne a rendszerváltás óta legkorruptabb, pofátlanabb , nem törődöm kormány, hanem egy szociáldemokrata vagy szociálliberáli baloldali kormány lenne , aminek célja nem csak a gazdasági fellendülés, a kis és középvállakozások megsokszorozása, ezek mellett a kiszolgáltatottság kiküszöbölése , a mélyszegénység felszámolása lenne. Amit a Fidesz nem tesz. Sőt ki is ondja: "Akinek semmije nincs az annyit is ér." Szavazói is kimondják. Még akkor is ha ők is alacsiny rétegiek.
Egyszómintszáz: abbahagynák.;)
" és kiröhögjük"
juhú és megint egy cáfolat mi? :DDDD
sírjatok
Szlovénia nulláról?
Miket beszéltek ti? Jugoszláviában születtem és alá tudom támasztani, hogy Tito idejében mi fényévekkel megelőztük Magyarországot. Akkor Jugoszlávia sokkal fejlettebb volt a Rákosi-Kádár-féle Magyarországhoz képest. Itt még jóformán diktatúra sem volt, aki kritizálta a rendszert vagy kigúnyolta azzal együtt nevettek és ritkán csináltak vele bármit is. A legsúlyosabb eseteben is a politikai foglyokat csak a Goli Otokra küldték követ fejteni és néhány év múlva hazamehettek.
Ellenben Magyarországon aki kicsit kritizálta a rendszert (sokszor aki nem is) azt embertelen módon kínozták pincékben.
Magyarország szovjet bábállam volt akkor, míg Jugoszlávia képes volt önállóan független országként fejlődni. Ráadásul Szlovénia Jugoszlávia legfejlettebb része volt.
Úgyhogy ez amit Gotland mond, hogy egy rendkívül buta és hozzá nem értő ember elméjéből pattanhatott.
16#
Vagy nem. :). Igen voltak. Ha jól emlékzem haladtunk is lassan de biztosan. A váltáskor szétzuhant a dolog, és mindenki nyilván a baloldali kormányt utasította el, majd a Fidesz így építhette saját kis mézescsuprát gond nélkül, mert csak neki hittek, de ez a dolog fordulni látszik. Reméljük mégis csak kérnek majd belőle.
"ma 19:16"
Noha nem vagyok fideszes, mégis nem vagyok vevő arra a világnézetre, mely szerint a fideszesek mind gyilkos sátánisták akik kizárólag rombolnak, míg az emeszpések meg jószívű Mikulások akik csak építeni tudnak.
Kérdező , állítottam ilyet? Azt hiszem nem. Noha azt is gondolom látod, hogy a Fideszes világnézet pont annak az ellenkezője.
"Gyucifer azért jött hogy mindent tönkretegyen, mert ez a szórakozàsa, a Názáreti Viktor és apostolai alig tudják rendbe hozni a gonosz uralkodásának karadványait."
Igaz bármelyik a kettő közül? Nem. De létezik az a Fideszes akiknek szavaiból ez árad, holott nem igaz. Azt viszont mindenkinek el kell ismerni akitsokszor mondtam, az MSZP-nek voltak olyan intézkedései amik megkönnyítették a hétköznapokat, a Fidesznek nem. Sajnálom a Fideszeseket , meg azokat akik nem fideszesek mint te kérdező, de ez így van. Statisztikákon látszik hogy az alsóbb réteg, a mélyszegények csökkentek az MSZP alatt, a válságig. A Fidesz alatt meg csak nőtt. Ez tény, és nagy szempont, ami mellől mi balosak nem tágítunk. Na én így emlékszem kedves Túrórudi, nem hiszem hogy rossz a memóríám.
"az MSZP-nek voltak olyan intézkedései amik megkönnyítették a hétköznapokat, a Fidesznek nem."
Illusztrálnád ezt pár példával? Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!