Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz hogy a hungarizmus...

Igaz hogy a hungarizmus keresztény?

Figyelt kérdés
Én hungarista vagyok de nem keresztény akkor ez milyen nézet sima nacionalizmus vagy fasizmus?

2016. aug. 29. 21:13
1 2 3 4
 21/32 meszike91 ***** válasza:
Mi bajod a zsidókkal? Szerintem nem is ismersz egyet se.
2016. aug. 29. 23:42
 22/32 A kérdező kommentje:
De ismerek az a baj a szomszéd városban még egy zsinagóga is van
2016. aug. 29. 23:44
 23/32 meszike91 ***** válasza:
és ártottak neked? vagy világuralomra törnek?
2016. aug. 29. 23:47
 24/32 anonim ***** válasza:
Ők úgy gondolják (mindaddig, amíg szóban elég kereszténynek lenni), de a keresztények épp ellenkezőleg.
2016. aug. 29. 23:50
 25/32 A kérdező kommentje:
Nem velük van a legnagyobb bajom de a kommunisták ártottak és sok kommunista vezető zsidó volt
2016. aug. 29. 23:52
 26/32 A kérdező kommentje:
24-es mondtam hogy nem vagyok keresztény
2016. aug. 29. 23:55
 27/32 meszike91 ***** válasza:

Egy ma élő zsidónak mi köze van a kommunisták bűneihez? Ez olyan mintha téged is okolnának az amerikai rabszolgatartásért csak mert fehér vagy.

Amúgy a kommunisták többsége nem zsidó volt. A zsidók többsége meg nem volt kommunista. Sőt inkább kapitalista volt. Egy vallásos zsidó számára a kommunizmus meg teljesen elfogadhatatlan, mivel a kommunizmus része az ateizmus is.

2016. aug. 30. 00:06
 28/32 A kérdező kommentje:
Egy ma élő zsidónak csak akkor van köze a komcsik bűneihez ha egyetért vele.Azt meg utálom amit az európaiak tettek az indiánokkal
2016. aug. 30. 00:20
 29/32 anonim ***** válasza:
A hungarizmus, hasonlóan a fasizmus, sovinizmus, rasszizmus más formáihoz soha sem lehet keresztény. Ezek az eszmék mindig ellentétei Jézus Krisztus tanításának, amely a szeretetről szól. Jézus Krisztus az egész emberiségért adta vérét és életét, nem egyik vagy másik népcsoportért.
2016. aug. 30. 09:43
 30/32 anonim ***** válasza:

"bocs hogy kijavítalak de a hungarizmust Szálasi találta ki akire én még felnézek"

A hungarizmust Prohászka Ottokár székesfehérvári püspök fogalmazta meg először és eredetileg nem sok köze volt ahhoz, amit végül Szálasi kiforgatott az egészből és csinált belőle egy náci-báb ideológiát...

A hungarizmus eredeti értelmében a keresztény magyarság fennmaradása, támogatása áll. Ha te nem értesz egyet a kereszténységgel, akkor hungarista (az eredeti értelmet nézve) nem nagyon lehetsz.

Viszont, lehetsz mondjuk nyilas, már ha Szálasi eszméit szimpatikusnak tartod.

2016. aug. 30. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!