Hazafiak! Melyik az igazi nemzeti eszme a Jobbik fele nacionalizmus vagy a hungarizmus?
Jobbik fele nacionalizmus
Peldakepek: Horthy Miklos, Koppany, pogany osmagyar vezerek
Vallas: tengrizmus, samanhit, iszlam szimpatia
Magyarsag definicioja: pogany, azsiai, turani, mongol/torok eredetu nep vagyunk
Rovid leiras: foleg a pogany osmagyarsagot es annak szellemiseget idealizalja, huvosen tekint Europara, a keresztenysegre, a kereszteny allamra, azsiai es iszlam nepekkel baratkozik, erosen soviniszta, nem kedveli a kornyezo nepeket. A kulon nemzetallamokban hisz.
Hungarizmus
Peldakepek: Szalasi Ferenc, Szent Istvan, es egyeb kereszteny kiralyok
Vallas: keresztenyseg
Magyarsag definicioja: feher, europid, kereszteny, az europaisagot hirdeto finnugor eredetben hisz
Rovid leiras: a Szent Istvani kereszteny allamot, es a feher, kereszteny magyar szellemiseget idealizalja. Europa barat es Azsia meg muszlimellenes. Elveti az europai nemzetek kozotti sovinizmust es nacionalizmus, helyette faji nacionalizmusa van (Fehet Hatalom), igy testverenek tekinti a kornyezo nepeket. Az europai osszefogasban es a feher egysegben hisz ami majd megdonti egyszer a cionistta vilagot.
Mind a kettő baromság.... egyiknek sincs köze se a nemzethez,sem a valláshoz.
A Jobbik síkhülye,de ez látszik rajtuk,folyamatosan lejáratják magukat,ráadásul aki tanult történelmet,az tudhatja,hogy a magyarságnak jórészt európai gyökerei vannak,legfeljebb közel-keleti,de nem belső-ázsiai.
Az NSDAP "40-es években megalakult testvérpártja pedig nemzetellenes,a hungarista mozgalmak a fajgyűlöletre,de legfőképp az antiszemitizmusra irányultak.
Mindkettő tévúton jár,és az emberek agyát akarják kimosni. Horthyt,Szt. Istvánt,de még a pogány hitű ősmagyarokat is elismerem,de azt a két agymosásra és fajgyűlöletre specializálódott bagázst és az ostoba tévhitüket képtelen vagyok elfogadni. Aki igazán HAZAFI (NEM NÁCI!),az nem hisz ilyesmikben.
Veszteségek Úrnője nevű ex-felhasználó válasza.
Az ide írogató liberálisoknak, mielőtt még nagyon elszaladna velük a ló ajánlom olvassák el ezt:
Bizony. A Jobbik szavazói iskolázottabbak a liberális pártok szavazóinál, hiába képzelik a liberálisok magukat doktoranduszoknak és a jobbikosokat iskolázatlan analfabéta vadindiánoknak.
Nem hiszem, hogy ezt el lehet dönteni. Számtalan eszme létezik a szélsőjobboldalon. Én pl. utálom Horthyt (hiszen semmit sem tett Trianon ellen, nem volt szélsőséges hazafi, mint pl. Széchenyi, és vetélytársát, a hazafi Szálasit bebörtönözte), az ázsiaiakkal sem szimpatizálok, a tömeggyilkos, a zsidókeresztény vallást a magyarságra kényszerítő Szent Istvánt sem kedvelem (na ő tényleg hazaáruló volt, a saját népét irtotta ipari mennyiségben, csak mert az nem akart egy ostoba, Izraelből eredő vallást felvenni), károsnak tartom a vallást és a kereszténységet, de a sovinizmust is. Az iszlámot is utálom. Az eredetünk tényleg nem finnugor, csak a nyelvünk. Az túlzás, hogy a Jobbik nem keresztény párt, nagyon is az.
Amit leírtál, abból szimpatikus Koppány, Szálasi Ferenc, a "faji nacionalizmus" (ún. rasszizmus), a környező népek iránti utálat. Ha választani kell, akkor egy minél szélsőségesebb eszmét választanék. Nekem a Jobbik is nagyon mérsékelt.
*
"Veszteségek Úrnője nevű ex-felhasználó kérdése"
(bocsánat elírtam)
Szerintem a Jobbik eléggé keresztény, nem tudom, honnan veszed, hogy nem az. Más kérdés, hogy a keresztény ősmagyarkodás szerintem is röhejes.
Az ősmagyar hit egyébként nemcsak a kereszténységgel nem kompatibilis, hanem az iszlámmal se, szóval nem nagyon értem, mitől logikus szerinted egy sámánhitűnek egy muszlimmal barátkoznia (hacsak azért nem, mert közös érdekük lehet a keresztény egyház eltávolítása az államtól).
Egyébként attól, hogy ázsiai eredetűek vagyunk, a nyelvünk még finnugor, a kettő nem zárja ki egymást, mint fentebb említették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!