Miért nem szüntetik be a tankönyveket?
'Egyébként pedig el kell, hogy mondjam, hogy baromira nincs fent minden a neten. És a könyvtárosok szorgalmas munkája, hogy bővül az anyag, és a netre bevitt anyagban MINDIG van hiba.'
Volt könyvtár szakosként mondom, amit tájékoztatás órákon belénk véstek: a netre felkerülő anyag nem mindig releváns és tehetnek fel olyan 'infókat', amiknek abszolút nem megbízható a hátterük. Lehet kutakodni neten és felhasználni ezt-azt, de csínján kell bánni ezekkel, egy könyv még mindig biztosabb támpontot ad, persze az se mindegy, melyik szerzőt veszed elő :)
hát én pl egy elektrotechnika példatárat ezzel láttam kezdeni
az elektronok a pozitív atommag körül KERINGENEK... pfff... hát ezt egy jobb 8. osztályos tudja, hogy ez nagyon nem így van
és azt állítólag lektorálták...
a nyelvészet gondolom még ennél is szubjektívebb
Azért egy általános iskolástól, vagy egy alsós gimistől, csak nem várhatod el, hogy felfogja a kvantumfizikát. Plusz igen sok dolog van ami egyébként nem igaz, de leadják, mert elég jó közelítése az igazságnak, és fel tudják fogni a diákok.
Egyébként nem muszáj tankönyvekről wikire váltani, simán lehetne az is, hogy ugyanúgy kiadják a tankönyvet, csak nem nyomtatják ki annak aki nem akarja, fent lesz neten is féláron. A kalózkodás elkerülése végett meg vagy az nyomtatottat, vagy a digitálisat meg meg kell venni, különben csak Max az első generáció venné meg utána meg fent lenne ncoreon
Nem tudom, de én netről nem tudok úgy tanulni, mint egy könyvből.
Végülis az is igaz, hogy a tanárok adnak órai vázlatot.
19/f
A nyelvészet annyira nem szubjektív, mint sokan gondolják.
Amúgy egyetértek azzal, hogy elég egyes dolgokat lebutítva mondani. Petőfi borversei például általánosban (Petői valójában egyetlen pohár alkoholt nem volt képes meginni, Vachot Imre kitalálta az imidzsét, ő volt az első celeb), vagy az irodalmi korszakok éles határa stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!