Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem szüntetik be a...

Miért nem szüntetik be a tankönyveket?

Figyelt kérdés
Szerintem teljesen feleslegessé váltak a tankönyvek. Sokkak mélyebb és szélesebb tudásanyagot lehet összeszedni pl az interneten is. Ráadásul a tankönyv pont lekorlátozza és túlságosan megköti azt hogy mit tanulnak a gyerekek mert a tanárok többsége szigorúan a tankönyv szerint halad. A másik ok hogy szerintem hatalmas pazarlás gyakorlatilag èvente több százezer könyvet kinyomtatni amiket van aki használ egy évben és annyi. Nagyon nem környezetbarát. Manapság amikor itt van a modern technológia nagyon maradi dolog tankönyveket használni.

2016. aug. 22. 16:20
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

"Másrészt egy találós kérdés, ott nincs vízgőz hm. az autó mit pöfög ki? Füstöt mi? Meg vízgőzt, na most ha ugyanezt az üzanyagot nagy magasságban égeted el mi fog keletkezni?"

De az autó a földön megy, itt meg van bőven víz, elég megnézni a szökőkutakat, meg a Dunát.

"Egyrészt a repülők nem repülnek a felhők felett, bizony vannak olyan felhők amik szépen a troposzféra határáig fölnyúlnak."

Most mondod, hogy ha van fent víz, és az egyből felhőt is alkot, de ilyenkor nem is látszik a chemtrail, csak ha jó idő van és száraz a levegő. A gravitáció lefele húzza a vizet, tehát odafent szárazság van, és nem lehet "kondenz csík"

2016. aug. 22. 20:36
 32/45 anonim ***** válasza:
Ez az utolsó túl eröltetett lett, kár volt elküldenem. Csak megbolondított az a sok fazszság amit leírtam
2016. aug. 22. 20:41
 33/45 anonim ***** válasza:
Igen már leeset, hogy trollkodsz, de sajnos már annyi hülye van errefelé, hogy nehéz megkülönböztetni, hogy kit kell komolyan venni és kit nem.
2016. aug. 22. 20:55
 34/45 anonim ***** válasza:

és a "chemtrail" meg nem anyagból van, hogy nem kéne a vízgőzt felhúznia?

egyébként sem csak a gravitációt kell figyelembe venni, amikor leírunk egy rendszert, hanem az olyan elektromágneses kölcsönhatást is, ami pl egy ilyen diszperz rendszert összetart (pl a hidrogénkötés ha már a víznél járunk)

2016. aug. 22. 20:56
 35/45 anonim ***** válasza:

"és a "chemtrail" meg nem anyagból van, hogy nem kéne a vízgőzt felhúznia?"

Azért ne legyen már erősebb egy kis idegméreg gravitációs tere mint a földé.

Vagy ez troll tudományra troll tudományos válasz?

2016. aug. 22. 21:03
 36/45 anonim ***** válasza:
Elnézést hogy így eltérült a téma, csak egy példaként hoztam fel a kemtrélt, nem gondoltam volna hogy egyből beszabadulnak az idióta hívők :)
2016. aug. 22. 21:08
 37/45 A kérdező kommentje:
Legközelebb kiírok egy kérdést a chemtrail-ről is. :) Amúgy köszönöm mindenkinek aki hozzászólt a kérdéshez, jól megvitattuk. :D
2016. aug. 22. 21:34
 38/45 Alain Delon ***** válasza:
Örülj neki, hogy komoly tudósok közé kerültél.
2016. aug. 22. 21:37
 39/45 anonim ***** válasza:

nem olvastam el a többi választ, de én szerkesztőnek tanulok. Tudod, azt, hogy egy tankönyvben mi van, egyetemi professzorok állítják össze (jobb esetben), majd másik egyetemi professzorok lektorálják. Utána szerkesztők átolvassák, korrektúrázzák. Az internet és a tankönyv között nem csak az a különbség, hogy a könyvnek presztízse van, és a netre bárki bármilyen butaságot kiírhat, de az is, hogy olyan emberek is átnézték, akik minimálisan a tanítás módszertanához értenek. Nem is gondolnád, mennyit gondolkodnak ilyeneket, hogy pl. mi legyen félkövérrel szedve, kiemelve. Annak ugyanis akkor sem szabad félreérthetőnek lennie, ha valaki csak a félkövér szavakat olvassa el a szövegből, összeolvasva a szöveggel egyező tartalmat kell írni stb. Nagyon fontos, hogy valami átmenjen egy szerkesztőségen, adatellenőrzésen, lektoráláson, helyesírás-ellenőrzésen stb.

A nyomtatás kérdését valóban meg lehetne oldani, pl. virtuális tankönyvekkel, de a tankönyv mint műfaj nem butaság. És kisgyerekek számára az is fontos (állítólag), hogy színes ábrák legyenek és a könyvek kézzel foghatóak, állítólag nekik az valamiért előnyös.

2016. aug. 22. 21:50
 40/45 anonim ***** válasza:
Egyébként pedig el kell, hogy mondjam, hogy baromira nincs fent minden a neten. És a könyvtárosok szorgalmas munkája, hogy bővül az anyag, és a netre bevitt anyagban MINDIG van hiba. ÉN nyelvészetet is tanulok, és pont az internet hibája, hogy egyesek elhiszik, hogy pl. Badiny Jós Ferenc, meg olyanok, akik szerint a sörényes hangyászok nyelvrokonai vagyunk, akik a Plútóról ideröppentek, valóban tudósok, valóban nyelvészek. Mert az, hogy ott a Dr. jelző a neved előtt, nem jelenti, hogy az adott tudományterület doktora vagy, meg ugye csak mert van egy Wikipédia-oldalad. A netes tartalom nem állandó, változik is. Készítettem Wikipédia szócikket egy nyelvészeti fogalomból, másnapra 2 bekezdést töröltek, és egy teljes fejezetet hozzátettek, mert másképp gondolták. A Wikipédián egyébként irodalomból az egyik régi magyar Magyra irodalom történetei vagy már nem is tudom, melyik könyvsorozat van föltéve, ami a Kádár-korszakban készült, és tele van ostobaságokkal, amiket politikai nyomásra írtak bele. Az ÖSSZES irodalmi életrajz a Wikin ebből van. (A magyarok persze.)
2016. aug. 22. 21:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!