Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vasárnapi zárvatartást nem...

Vasárnapi zárvatartást nem szüntetik meg? Komolyan van ennek értelme?

Figyelt kérdés

az átlag ember hétvégén van otthon,hétköznap dolgozik vagy tanul. na már most szerintem magától értetődő,hogyha az ember szeretne magának egy új ruhát vagy valami tartós élelmiszert venni, akkor nem hétköznap megy el munka után,hanem hétvégén amikor ráér és nem fáradt. erre vasárnap ugye a boltok nagy része zárva van.. van pár kisbolt ami nyitva van,ahol 2x annyi minden mint mondjuk a tescoban vagy a nagyobb hiperekben. de ruhát vagy ilyesmi esélytelen vasárnap venni,mert minden be van zárva. mire jó ez?? az államnak nem az az érdeke,hogy elköltsük a fizetésünket?

és komolyan miért lett ez bevezetve? valami olyasmit hallottam,hogy azért hogy aki a kereskedelemben dolgozik,együtt lehessen a családjával..de ez elég irdatlan hülyeség..ennyi erővel akkor az egészségügyi dolgozók,vagy a rendőrök/tűzoltók családjával mi van?vagy a gyárak pl az év 365 napján nyitva vannak..benzinkutasok stb

vasárnap maximum fakultatívvá kéne tenni a munkavégzést,50%-os pótlékkal, a boltokban is.

mert így azokat büntetik akik vásárolni szeretnének.titeket nem bosszant? én valahogy nem tudom megszokni ezt az új rendszert...minden hülyeséget bevezetnek hosszú türelmi idővel,hogy ne lázadozzon a nép..(ez is így volt)

2015. szept. 7. 09:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem van értelme. Engem nem zavar egyáltalán. Ami neked egyértelmű, az másnak nem biztos :) Én sose mentem hétvégén vásárolni, akkor sem, amikor nyitva voltak. Hétköznap intéztem el, hogy a hétvégén ne kelljen már a vásárlással foglalkozni, hanem lehessen pihenni, programokat csinálni.

És ha valaki mindenképpen hétvégén szeretné, akkor még mindig ott van a szombat. :)

2015. szept. 7. 09:54
 2/23 A kérdező kommentje:
és mi van azokkal az egyetemistákkal,akik szeretnének diákmunkázni? erre áltában hétvégén van lehetőség az órarend miatt, és mint tudjuk sokan vannak tescokban,akár áruefeltöltőként diákmunkásként.. így a vasárnap egyből kiesett... én is egyetemista vagyok és az órarendem nem engedi,hogy dolgozzak hétköznaponként,mert annyira táblázva van(időbe szeretnék végezni vele,ezért muszáj felvenni az ajálottakat)
2015. szept. 7. 09:59
 3/23 anonim ***** válasza:
31%

Annyira nyugateurópához akarunk tartozni, akkor ez miért nem tetszik? Osztárakoknál az a meglepetés ért, hogy ott már szombat délután nem tudtam bevásárolni mert minden zárva Volt. A németeknél csak régebben Volt így, most csak a vasárnap vannak zárva. És még nem haltak ki.:)

"akkor nem hétköznap megy el munka után,hanem hétvégén amikor ráér és nem fáradt. erre vasárnap ugye a boltok nagy része zárva van.. "

Elárulom hogy a szombat is hétvége.

Ha meg majd megszüntetik, akkor azért fog az ország másik fele ajvékolni hogy minek kinyitni, meg rabszolgát csinálnak szegény boltosokból.

"vasárnap maximum fakultatívvá kéne tenni a munkavégzést,50%-os pótlékkal, a boltokban is"

Nálunk pont így van. És aki fakultatívan nemet Mond, mert a családjával akar lenni, ő a "rossz dolgozó", így ez Sem működik.

2015. szept. 7. 09:59
 4/23 anonim ***** válasza:
45%

2: Nem hiszem, hogy az egyetemistákhoz kéne igazítani a nyitvatartást :)

Én is diákmunkáztam. Ezerféle más lehetőség is van. Vendéglátásban. Vagy rendezvényeken. Azok hétvégén is vannak.

2015. szept. 7. 10:02
 5/23 anonim ***** válasza:
10%
Ugye nem nyelvtanárnak tanulsz? Mú száj a tehén szája. Muszály ami szükséges. (végre egyszer én is nyelvtannáciskodhattam :P)
2015. szept. 7. 10:03
 6/23 A kérdező kommentje:

kedves 5. szerintem muszájt írtam..

egyébként nem ilyen irányban tanulok tovább, és köszi hogy sikerült megragadni a kérdés lényegét..

2015. szept. 7. 10:11
 7/23 anonim ***** válasza:
88%

5: Te nagyon lüke vagy. :) Pont te írtad rosszul :D

Helyesen: muszáj

2015. szept. 7. 10:12
 8/23 A kérdező kommentje:
a 2. komment utolsó sorában írtam,hogy muszáj és szerintem helyesen..de be lehet fejezni az offot és a kérdésre válaszolni...köszi
2015. szept. 7. 10:13
 9/23 anonim ***** válasza:
17%

Csak óvatosan a nyelvtannáciskodással: a "muszáj" szó nem ly. Idegen eredetű, a német "muss sein"-ból jött, tehát pontos j-vel írandó.

A vasárnapi zárva tartással pedig pontosan az a baj, amit a leírás közepe táján írt a kérdező. A hipermarket ne legyen nyitva, hogy együtt legyen a család, ne vásárolni menjenek, meg a pénztárosok, árufeltöltők se dolgozzanak vasárnap. De ha apa-anya a gyárba' nyomja 8-10-12-akárhány órában, az úgy jól van, mer' ők keményen dolgozó kisemberek. Meg az ápolónő is cserélheti az ágytálat vasárnap, a tűzoltó is vághatja a kidőlt fát, a buszsofőr is szenvedhet a bliccelőkkel - az nem tesz tönkre egy családot sem. Csak a "gazimperilista" multi, az vágja tönkre a Magyar Nemzethy Család idilljét.

2015. szept. 7. 10:14
 10/23 anonim ***** válasza:
83%

9: De azért, mert pl. az egészségügy egy 24 órás szolgálat, akkor az eladónak se legyen jobb? Ez olyan, hogy akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is.

Egyébként amiket írtatok, ott hagyományosan mindig is 24 órás, heti hét napi munka volt, mivel a működéséből adódik. Ha vasárnap van tűz, azt nem lehet szombaton vagy hétfőn eloltani.

De a boltok régebben nem voltak nyitva, csak szombat 1-2 óráig és után zárva voltak. Most csak visszaállították a régihez hasonló formát. Ráadásul a vásárlás nem is létszükséglet, más napokon is megoldható.

2015. szept. 7. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!