Vasárnapi zárvatartást nem szüntetik meg? Komolyan van ennek értelme?
az átlag ember hétvégén van otthon,hétköznap dolgozik vagy tanul. na már most szerintem magától értetődő,hogyha az ember szeretne magának egy új ruhát vagy valami tartós élelmiszert venni, akkor nem hétköznap megy el munka után,hanem hétvégén amikor ráér és nem fáradt. erre vasárnap ugye a boltok nagy része zárva van.. van pár kisbolt ami nyitva van,ahol 2x annyi minden mint mondjuk a tescoban vagy a nagyobb hiperekben. de ruhát vagy ilyesmi esélytelen vasárnap venni,mert minden be van zárva. mire jó ez?? az államnak nem az az érdeke,hogy elköltsük a fizetésünket?
és komolyan miért lett ez bevezetve? valami olyasmit hallottam,hogy azért hogy aki a kereskedelemben dolgozik,együtt lehessen a családjával..de ez elég irdatlan hülyeség..ennyi erővel akkor az egészségügyi dolgozók,vagy a rendőrök/tűzoltók családjával mi van?vagy a gyárak pl az év 365 napján nyitva vannak..benzinkutasok stb
vasárnap maximum fakultatívvá kéne tenni a munkavégzést,50%-os pótlékkal, a boltokban is.
mert így azokat büntetik akik vásárolni szeretnének.titeket nem bosszant? én valahogy nem tudom megszokni ezt az új rendszert...minden hülyeséget bevezetnek hosszú türelmi idővel,hogy ne lázadozzon a nép..(ez is így volt)
17: "5-től 9-ig nem tudtok bevásárolni? :D
Ez vicc. Én is 5-re érek haza. Simán van még idő nagyon sok mindenre. "
Mert nincs gyereked, aki akkor ér haza az iskolából és még van egy csomó leckéje, éhes és fáradt. Továbbá mosakodnia kell és korán lefeküdnie, mert másnap korán kell kelnie. Ja, és van, hogy cipő, nadrág vagy más ruha kell neki, mert kinövi vagy elszakad. Továbbá szombatra tettek nekünk sok versenyt vagy fellépést, ahová a gyereket el kellett vinni, a haját megcsinálni, biztatni, támogatni.
Nekem sokszor vasárnapra jutott az, hogy végiggondoljuk mi kell a következő hétre, nyugodtan megvegyünk mindent.
Szerencse, hogy azóta külföldre költöztünk és visszakaptuk a családi életünket. Otthon már valakit fejbe csaptam volna az idegtől a sorban állás közben.
Ja, és olyan országba jöttünk, ahol vasárnap be vannak zárva a boltok, de a gyerekek nem hulla fáradtan sok leckével másznak haza iskola után, én is emberi időben dolgozom. Nem a fenekemet vakarom napközben, de a munkaidőm be van tartva, otthon ilyen nem volt, kifacsart citromként másztam haza itt meg nyugodtan hazasétálok, jut idő még vásárolni, gyerekekkel foglalkozni (és nem azt amit a tanító néni kioszt).
21.el egyet értek..biztosítani kéne a jogot mindenkinek,hogy eldönthesse mikor akar menni bevásárolni. és ugyanúgy a kereskedelemben dolgozóknak és egyéb munkásoknak legyen joguk eldönteni hogy akarnak -e vasárnap dolgozni,vagy nem. mert akinek mondjuk egyedül él és nincs családja annak tökmindegy,hogy vasárnap dolgozik vagy hétfőn. vagy ha a párja szintén dolgozik vasárnap és hétfőn vannak otthon mindketten,akkor nekik az a hétvége..értitek
nekem ne mondja meg senki,hogy mikor menjek boltba. és ha valaki dolgozik 5-6ig utána tényleg fáradt és a francnak van kedve még vásárolgatni,főleg mondjuk ruhát próbálni. meg sok helyen a boltok is eddig vannak..ilyenkor versenyfutás az idővel,hogy odaérsz -e zárás előtt.
szombaton meg sok bolt 12-13 ig van nyitva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!