Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vasárnapi zárvatartást nem...

Vasárnapi zárvatartást nem szüntetik meg? Komolyan van ennek értelme?

Figyelt kérdés

az átlag ember hétvégén van otthon,hétköznap dolgozik vagy tanul. na már most szerintem magától értetődő,hogyha az ember szeretne magának egy új ruhát vagy valami tartós élelmiszert venni, akkor nem hétköznap megy el munka után,hanem hétvégén amikor ráér és nem fáradt. erre vasárnap ugye a boltok nagy része zárva van.. van pár kisbolt ami nyitva van,ahol 2x annyi minden mint mondjuk a tescoban vagy a nagyobb hiperekben. de ruhát vagy ilyesmi esélytelen vasárnap venni,mert minden be van zárva. mire jó ez?? az államnak nem az az érdeke,hogy elköltsük a fizetésünket?

és komolyan miért lett ez bevezetve? valami olyasmit hallottam,hogy azért hogy aki a kereskedelemben dolgozik,együtt lehessen a családjával..de ez elég irdatlan hülyeség..ennyi erővel akkor az egészségügyi dolgozók,vagy a rendőrök/tűzoltók családjával mi van?vagy a gyárak pl az év 365 napján nyitva vannak..benzinkutasok stb

vasárnap maximum fakultatívvá kéne tenni a munkavégzést,50%-os pótlékkal, a boltokban is.

mert így azokat büntetik akik vásárolni szeretnének.titeket nem bosszant? én valahogy nem tudom megszokni ezt az új rendszert...minden hülyeséget bevezetnek hosszú türelmi idővel,hogy ne lázadozzon a nép..(ez is így volt)

2015. szept. 7. 09:50
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.csak azt akartam írni,hogy ezzel nem oldották meg azt a problémát,hogy még hétvégén sincs együtt a család.és én most egy gyárban dolgoztam a nyáron. az ott dolgozóknak heti 5 napot kellett menni. nem ők döntötték el,hogy melyikeken,volt aki egész hónapban ott dekkolt bent vasárnap..az ilyeneken kéne változtatni,hogy mindenkinek joga legyen eldönteni,hogy akar dolgozni vasárnap vagy nem. mert oké,hogy többet fizettek,de van akinek többet ér egy nap a családjával mint 2 ezer forint pótlék.

boltokban is ez kéne..aki akar menni dolgozni az hadd menjen vasárnap is.

2015. szept. 7. 10:26
 12/23 anonim ***** válasza:
61%
Ez az egész arra volt jó hogy a CBA-t helyzetbe hozzák, mert a hétvégén mindenki inkább nagyobb helyekre ment, ahol nem pármai sonka áron adják a parizert.
2015. szept. 7. 10:28
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

12: De attól jobb lesz a gyárban dolgozónak, hogyha az eladó is dolgozik?

Az nem működik, hogy a dolgozó dönti el, hogy dolgozik-e vasárnap. Mivel általában mindenhol kevesebb ember van, mint amennyi kéne, ezért biztosan nem lenne elég jelentkező vasárnapra.

Pl. egy olyan boltban, ahol dolgoznak 3-an, és 2-nek mindig bent kell lenni, azt is nehéz megoldani, hogy 2 mindig ott legyen, de legyen szabadnap, tudjanak szabadságra menni. És nyilván ezért nem fognak plusz embereket felvenni, hiszen a munkavállalók fizetése a legnagyobb költség szinte minden vállalkozásban.

2015. szept. 7. 10:31
 14/23 anonim ***** válasza:
21%

Annyi az értelme, hogy így csak és kizárólag az ő, kiváltságos boltjai lehetnek nyitva. Akiknek ők megengedik, a személyre szabott törvénykezésükkel.

Ez van, ez Magyarország.

Alig várom, hogy elhúzzak innen.

2015. szept. 7. 10:31
 15/23 anonim ***** válasza:
62%

Nagyon remélem, hogy megszüntetik. Egyébként én pont azt hallottam, hogy már az osztrákoknál meg egyéb országokban, akikkel szoktak példálózni, látják hogy ez így nem jó.

Én nagyon örülök annak, hogy van aki meg tudja oldani hétköznap a vásárlást. Nálunk a párom hétfőtől szombatig dolgozik, reggel fél ötkor indul, délután ötre ér haza, hullafáradtan. Nem rángatnám el olyankor vásárolni.

Ennek persze az az eredménye, hogy én cipekedek és szakadok meg heti háromszor, mire a 10 kilós szatyrokat hazacibálom. GYŰLÖLÖM a vasárnapi zárvatartást! Komolyan mondom, eddig semmi nem váltott ki belőlem ennyire erős indulatokat, de ez nagyon! Persze ha ínhüvelygyulladást kapok a cipekedés miatt, az senkit nem fog érdekelni.

2015. szept. 7. 10:44
 16/23 anonim ***** válasza:
52%

háát #15 jól mondod senkit nem fog érdekelni, köztük engem sem.

5 óra után még nyugodtan el lehet menni nagy bevásárolni, 10 óráig nyitva vannak a boltok.

én is munka után oldom meg, úgy hogy az építőiparban dolgozom 10 órát, és el tudok menni a párommal bevásárolni.

tudod mindent csak akarni kell :)

2015. szept. 7. 11:13
 17/23 anonim ***** válasza:
67%

15: 5-től 9-ig nem tudtok bevásárolni? :D

Ez vicc. Én is 5-re érek haza. Simán van még idő nagyon sok mindenre.

Egyébként meg bevásárlás napján, mehetnél te a kocsival a párod helyett, akkor nem kéne cipekedned.

Ja és tök kedves párod lehet, ha elnézi, hogy te cipekedj, miközben ő a fél napot átpiheni :D

2015. szept. 7. 11:29
 18/23 anonim ***** válasza:
47%
Akinek kocsija van, az nyilván nem érintett a cipekedés témakörben..
2015. szept. 7. 11:31
 19/23 anonim ***** válasza:
70%

"12: De attól jobb lesz a gyárban dolgozónak, hogyha az eladó is dolgozik?"

Nem, nem lesz jobb neki. Az ápolónőnek sem lesz jobb. Senkinek sem lesz jobb attól, hogy Pénztáros Mancika vasárnap is dolgozik vagy épp otthon van.

Csak a kormányzati fennhangon hőbörgött indoklása akkor is értelmetlen. Attól, hogy a hipermarketben sem dolgozni, sem vásárolni nem lehet vasárnap, még rengeteg ember van az országban, akik ilyenkor is dolgoznak. Erről mégsem esett szó, minden attól harsogott, hogy ha a "nagybót" zárva van, akkor milyen jó lesz, mert a sok kizsákmányolt alkalmazott otthon pihenhet, a családok meg "teszkózás" helyett kirándulnak, beszélgetnek, misére mennek. Mer' azt a szegény, szerencsétlen pénztárost akarata ellenére rángatják be vasárnap és tönkreteszik a hétvégéjét. De az, hogy a gyártósori operátort, gépkezelőt, minőségellenőrt szintén dolgoztatják hétvégén (nagyrészt akarata ellenére), az nem baj, arról szólni sem kell. Az úgy van jól, ahogy van, ez a világ rendje. Pedig ha tényleg az a cél, hogy a kormány kommunikációjában annyit emlegetett "keményen dolgozó kisemberek" normálisan éljenek, akkor egy sereg más szakmában is be kellene tiltani a hétvégi munkavégzést. Mégis minek megy a gyártósor szombaton és vasárnap? Kikapcsolom szombat reggel 6-kor, az éjszakás végén, majd hétfő reggel a délelőttös újraindítja. Igaz, ez sem működik mindenhol: ha mondjuk az olvasztóban ott figyel az öntésre váró fém, nem mondhatom azt neki, hogy most két napig nem szabad megszilárdulnia, mert hétvége van. Az éppen érő gyümölcsöt sem lehet "kikapcsolni", ha itt az ideje, akkor szüret van.

De akkor is ott marad a kérdés: miért csak a hipermarket a bűnös, ha hétvégén nyitva van? Aki kicsit is gondolkodik, azt zavarják az ilyenek. Nem jó, ha minden értelmes indok nélkül, "azér' mer' aztat mondtam" jelszó alatt tolnak le a torkunkon törvényeket. Mert az, amit a kormány kitalált mellé, nyilván nem a valódi indok. Csak épp a fene sem tudja, mégis mit akart elérni a vasárnapi zárvatartással a Fidesz. Ugyanaz a helyzet, mint a rezsicsökkentésnél: a kívánt cél elérésére más eszközök is lettek volna, de ezt tolják bele az arcunkba és aki megkérdőjelezi, hogy ez a legtökéletesebb, az liberálbolsevik áruló, aki a bukott baloldal cinkosa és amúgy is eemútnyócév.

2015. szept. 7. 11:47
 20/23 anonim ***** válasza:

"Gondolod máshol jobb? Mindenhol vannak szabályok. Jobb fizu, de jobban ki is vagy használva. Nincs annyi herevere mint Magyarországon."

Ezzel nem győztél meg. Én elmegyek. :)

A "herevere" meg nem egy magyar szó, így nem is értem.

2015. szept. 7. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!