Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a hálapénzt...

Mi a véleményetek a hálapénzt visszautaló orvosról?

Figyelt kérdés
A Honvéd kórház orvosa,a sikertelen "rutinműtét" után,miután a beteg meghalt visszautalta az 50000ft hálapénzt.A kórházban tiltott a hálapénz elfogadása,tehát jogosan indul ellene eljárás,ha hivatalosan panaszt tesznek a hozzátartozók,ez nem vitás.De vajon ezesetben,milyen tanulságot von le a többi,hálapénzt elfogadó orvos?1."Nem fogadok el hálapénzt" 2."Elfogadom és ha sikertelen a műtét,akkor is megtartom a pénzt.Nem hallgatok a lelkiismeretemre,abból csak baj lehet".Szerintem,"fix 2-es.

2016. aug. 18. 12:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
48%

kedves 10 es pont erről van szó

SZÁNALMAS

fizetsz azért hogy ellássanak mégse látnak el ha nem fizetsz 2X 3X 4X mert nem látják el a feladatuk az eü dolgozók

téged nem rúgnak ki ha nem dolgozol?

2016. aug. 18. 13:55
 12/20 anonim ***** válasza:
31%

A hálapénz ocsmány egy dolog, ennyi erővel a buszsofőrt is megillet egy kis borravaló, miután pécsről budapestig balesetmentesen levezette a 4órát, a fizetésük nekik is annyi hogy alig marad kajára..

mo-n kb úgy senki nem keres annyit amennyit érdemelne!

Viszont nemrég voltam bpn egy orvosnál, segített kideríteni mi a bajom, oké ez önmagában nem nagy szám, ez a munkája, viszont azon lepődtem meg, hogy megadta a telefonszámát, és közölte hogy nyugodtan hívjam ha ahova elküldött ott is zsákutcába jutnánk, egyszer fel kellett mennem bpre orvoshoz, az az orvos srm tudta mi bajom van, kétségbeesettségemben felhívtam este 8órakor, közölte hogy ha úgy is bpn vagyok menjek be hozzá, épp úgyel a kórházban. Bementem megnézte az mr felvételemet, megmutatta milyen szervem hol van, meg ha gond lenne milyen elváltozást kéne látni, majd közölte hogy sajnos ő sem tud érdemben segíteni, de ad egy újabb beutalót mert van Még egy tippje de az nem az ő szakterülete. Akartam adni neki 10 ezer ft hálapénzt hiszen időpontom sem volt, nagyon közvetlen és segítőkész volt, még a magán számát is megadta. Visszautasította a pénzt és látszott rajta hogy picit kellemetlenül érzi magát, majd közölte, hogy ő Nem a pénzért segít nekem.

Több olyan dolgot is tapasztaltam nála, ami legtöbb orvosból hiányzik:

-nála a beteg a legfontosabb

-tisztességes

-nem félt beismerni hogy nem tudja mi van (pedig ebben amúgy szerintem semmi szégyen nincs, hisz az orvos tudomány Még mindig elég keveset tud plusz nem érthet minden orvos mindenhez )

Azóta sem találkoztam ilyen orvossal

2016. aug. 18. 14:07
 13/20 anonim ***** válasza:
4%

Gondolom cseszegették a füstösök...

"Mághálásztottád áz Ilonkát tá gáci te á bálád kiveszem hogy rohággyá meg te...."

Aztán inkább visszaadta mert megunta a banánt a doki...

2016. aug. 18. 15:09
 14/20 A kérdező kommentje:
Na de,erről az egész "hálapénz-rendszerről" nem éppen az emberek,a betegek tehetnek?Valaki csak elkezdte egyszer,aztán elterjedt,"hagyománnyéá" vált.Igazából arra lennék kíváncsi,hogy csak nálunk,vagy más országokban hogyan működhet ez?Most nem Angliára,Németországra gondolok,hanem mondjuk,Kelet- és Közép-Európára.
2016. aug. 18. 19:08
 15/20 SZücsöm ***** válasza:

Andizsuzsi értem mire akarsz kilyukadni de ez így nem korrekt. Mert így bármikor az ember eszébe ötölhet hogy azt aki nem fizet azt vagy lassabban vagy kevésbé hatékonyan esetleg nemtörődömve fogják ellátni legyen ez megalapozott vagy megalapozatlan félelem.És azért nem kell az orvosokat pénzügyileg sajnálni. Igen többet érdemelnének annál amit ma kapnak csak az a baj hogy magyarországon 1 foglalkozási területre tudom tiszta szívvel kijelenteni teljesen biztosra hogy nem érdemlik meg azt a pénzösszeget amit keresnek.

És ha már egy az állami szférában dolgozó irodai munkás nem mer elfogadni 1 doboznyi bonbont mert félti a munkahelyét és a rendőrnek nem ihat meg 1 csésze ingyen kávét mert az korrumpál (stb) akkor az orvos se fogadhasson el hálapénzt, maximum úgy hogy tisztában van azzal hogy ezért kaphat a füle tövére.

2016. aug. 18. 19:32
 16/20 Andizsuzsi ***** válasza:
67%
Nem mondtam, hogy korrekt, csak hogy amit a műtét előtt tesz zsebre az orvos, az nem hála.
2016. aug. 18. 19:37
 17/20 anonim ***** válasza:
Mikor az ember élete forog kockán, olyankor bárki rögtön előkapja a pénztárcát és örömmel jattol a orvosnak, mert tudja, hogy Magyarországon így sokkal nagyobb esélye van, hogy normálisabban, emberhez méltobban bánnak vele és jobb ellátást is fog kapni. Ha beüt a baj, jön egy betegség, műteni kell, stb, akkor senki se azon fog filózni, hogy megérdemli-e az orvos a hálapénzt vagy sem,meg helyes-e, hanem még így is örül, ha lehetőleg jobb ellátást kaphat a pénzéért. Az igazság az, hogy Magyarországon már rég nincsen ingyenes egészségügy, mert íratlan szabály, hogy mindig jattolni kell. Ezt mindenki tudja szerintem, ha nem akkor max. megszívja.
2016. aug. 18. 20:44
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a betegek kezdték, ők rontották el. 30 éve még szó sem volt olyanról, hogy valaki nem az ügyeletes dokinál szült, most meg szinte lenézik azt, aki nem fogad szüléshez orvost.

Amúgy a hálapénzről nekem az a véleményem, hogy tisztességtelen, de már annyira elterjedt, hogy lehetetlen tenni ellene. Viszont műtét előtt nem illene elfogadni, pláne, ha a műtét kétesélyes. Ha elfogadta, és a beteg meghalt, az a minimum, hogy visszaadta. Csak akkor illene elfogadnia, ha a beteg a műtét után gyógyultan távozik a kórházból. Anyukámat is műtötték, de a doki nem fogadta el előre a pénzt, azt mondta, hogy majd akkor, ha sikeres volt a műtét.

2016. aug. 18. 23:22
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Az a szánalmas, hogy a kormány nem fizeti meg az orvosokat és elfogadottá vált, hogy a betegek fizetnek (pluszban).
2016. aug. 19. 10:17
 20/20 anonim válasza:

"A kórházban tiltott a hálapénz elfogadása,tehát jogosan indul ellene eljárás,ha hivatalosan panaszt tesznek a hozzátartozók,ez nem vitás."

Szerintem meg jogtalanul indul ellene eljárás,ha már annyira lelkiismeretes,hogy visszautalta a hálapénzt. Tiltott a hálapénz elfogadása? Vissza is utalta ezzel az ügy le is van zárva... Inkább azután kéne utána járni,hogy a "rutinműtét" miért volt sikertelen.

2016. nov. 4. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!