Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Fizettél már hálapénzt valaha?

Fizettél már hálapénzt valaha?

Figyelt kérdés
ha igen mennyit és milyen okból?
2015. dec. 29. 17:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen fizettem . Messzire mentem vizsgálatra 40 -en voltunk 38.-nak kerültem be. Adtam 5 ezret egy hét múlva újra kellett mennem első voltam.
2015. dec. 29. 17:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem.
2015. dec. 29. 17:32
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez csak az elmúlt 5 év:

Tonsillectomia: 30k a dokinak, 10k az altatóorvosnak

Asszony szült: kb fél misi összesen vizsgálatokért meg az esemény levezényléséért

Térdműtét: 50k a dokinak

2015. dec. 29. 17:35
 4/9 anonim ***** válasza:
És az a szégyentelen nyüves doki elfogadta ?
2015. dec. 29. 17:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha nem magánorvoshoz megyek, akkor nagyobb kivizsgálásokkor, műtétkor mindig fizetek. 5-10-x ezer forintot attól függően miért voltam. Aztán persze vagy elfogadják vagy nem. Kislányomnak volt sajnos egy elhúzódó betegsége, többször kellett műteni, nagyon kedves, korrekt dokija volt, ő például nem fogadott el pénzt.

Régebben ha be kellett feküdni, akkor adtam párezret a nővéreknek is. De egyszer egy odajött hozzám, sose láttam még előtte, hogy hallotta, hogy a kolléganőjének adtam, neki miért nem... Na hát azóta ezt beszüntettem.

2015. dec. 29. 17:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Két gyerekszületés után adtam 50+40, 50+40-et. (orvos+bába)
2015. dec. 29. 18:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem, és nem is fogok. A hálapénz intézménye egy társadalomra káros dolog. Igen, lehet fizetni orvosnak, ha pl. magánkórházi ellátást vesz valaki igénybe, de azt is kizárólag rendesen lepapírozva. Az állami egészségügyben dolgozók normális kifizetéséről pedig az aktuális kormánynak kellene gondoskodnia, amit sajnos nem tesznek meg. De ez a téma már messzire vezetne.
2015. dec. 30. 20:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Jó csak ha az orvos előre kijelenti hogy ez a dolog ennyi pénzbe fog kerülni akkor azért elgondolkodsz hogy érdemes-e a saját illetve családtagod egészségével játszani azért hogy spórolj pár ezret. Mert lehet hogy csak eleinte keménykedik a doki, aztán ugyanúgy megcsinálja, de sok helyen egyáltalán nem kapja meg azt az ellátást aki nem fizet. Persze ezt bizonyítani nehéz ezért is megy bele mindenki a játékba.

2015. dec. 30. 21:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerencsére ilyesmit még sosem tapasztaltam. Ha ezt jelenti ki, azzal egyértelműen bűncselekményt valósít meg. Mit tennék?

1. Eszembe sem jutna fizetni neki.

2. Nem hagynám, hogy bármelyik szerettemhez akár egy ujjal hozzáérjen egy ilyen erkölcsökkel rendelkező alak.

3. Bepanaszolnám az orvost. A bizonyítás már más lapra tartozik, de mindenképp megtenném a bejelentést.

4. Keresnék másik dokit.

Tudod, hogyan szankcionálnám ezt?

Első alkalommal pénzbüntetés, illetve 5 év hivatástól való eltiltás. Utána újra kéne vizsgáznia mindenből, és a ranglétra legaljától kezdhetne újra dolgozni, hiába volt esetleg előzőleg főorvos.

Második alkalommal börtön, plusz örökre szóló hivatástól való eltiltás.

Akkor majd megszűnnének ezek az esetek.

2015. dec. 30. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!