Az érdekelne, hogy a sok gyermeket szülő roma nők is adnak hálapénzt a szüléseknél. Kis hazákban ugyanis az a "szokás" hogy sokan hihetetlen összegeket adnak az orvosoknak. Vajon a megélhetésért gyermeket vállaló romáknál is így van ez?
ha nem adsz pénzt, megölnek?
akkor nem végzi el a munkáját?
az orvos nem érdemli meg a pénzt
nem dolgozik meg érte
és ha meg is dolgozik érte, akkor sem érdemli meg
törvény tiltja, hogy elfogadjon pénzt
szándékosan törvényt sért mégis
Csupán, megszülik a gyereket, de egy fillért sem fizetnek semmiért sem. Sajnos, kaptam egy hírt - az osztályfőnökömtől - miszerint ha a roma/cigány lányok érettségi alatt, teherbe esnek (időszak alatt, nem a vizsgán:) ), vagy már terhesen mennek el az érettségire, akkor plusz pontokat kapnak. Rákérdeztem, hogy ha egy magyar lány megy el terhesen, illetve teherbe esik a vizsgaidőszak alatt, jár neki plusz pont, mint a romának, vagy sem?! Válasz a következő volt: Hát mit képzelünk, így is sok pontot osztanak ki, ilyen s ehhez hasonló dolgok miatt.
Tudom, nem ide tartozik, csak hirtelen eszembe jutott:)
Puszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!