Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az érdekelne, hogy a sok...

Az érdekelne, hogy a sok gyermeket szülő roma nők is adnak hálapénzt a szüléseknél. Kis hazákban ugyanis az a "szokás" hogy sokan hihetetlen összegeket adnak az orvosoknak. Vajon a megélhetésért gyermeket vállaló romáknál is így van ez?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 21. 20:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
55%
Romáknak felsőoktatási felvételin is jár pluszpont. Ha bekerültek, akkor pedig nyomják őket, az évfolyamunkon is volt egy cigány srác, szerencsétlen hülye volt a matekhoz, folyton a dékánnál állt kérvényekkel, nem rúgták ki azóta sem. Mi lesz ha sikerül diplomáznia, cigányként majd elsőbbséggel felveszik valahová aztán mindent jól elszámol.
2012. ápr. 27. 21:40
 12/13 anonim ***** válasza:
55%

Utolsó Igaz bizony. :)

Utolsó előtti, nem vagyok rasszista, de igazam van. :)

2012. ápr. 28. 04:00
 13/13 Kis Lina válasza:
100%

A válasz: nagyon változó. Csakúgy, mint nem cigány nők esetén. Az én tapasztalatom az, hogy néhány roma kismamának van fogadott orvosa és szülésznője, de inkább az a jellemzőbb, hogy aki épp dolgozik, annak adnak pénzt. Szülésznőnek és szülésznek egyaránt! Szülésznő hallgató vagyok, van már sok szülőszobás gyakorlatom, szóval nemcsak a levegőbe beszélek.

Ahogyan olvastam a válaszokat, megmondom őszintén, nagyon ledöbbentem, mert én is CIGÁNY vagyok, és a felvételinél egy árva pontot sem kaptam csak ezért. Jha és engem nem mondanám, hogy nyomnak előre... Ilyen olyan ösztöndíj... nah persze... Tanulok, csakúgy mint mások, és elmondanám nagyon jó eredményeket tudhatok magaménak, a legjobb hallgatók között szerepelek tanulmányi átlag tekintetében. Soha nem mentem kérelmekkel a dékánhoz!!! Tanulok, igen, sokat kell tanulnom, sőt, nagyot mondok: többet kell bizonyítanom, mint a nem cigányoknak... Főleg egyetemen. Nem olyan egyszerű ez, mint aminek sokan hiszik!

Kismamaként érettségizni? Ugyan már!! Szerintetek ki kezdi el az egyetemet, ha egy kicsi gyereke van... Direkt ezért kisbabát vállalni, hogy megkapja azt a 25 pontot? :D :D Nem hinném, hogy valaki ilyet tenne. Ezt nem veszem be! Bye

2012. júl. 8. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!