Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a hálapénzt...

Mi a véleményetek a hálapénzt visszautaló orvosról?

Figyelt kérdés
A Honvéd kórház orvosa,a sikertelen "rutinműtét" után,miután a beteg meghalt visszautalta az 50000ft hálapénzt.A kórházban tiltott a hálapénz elfogadása,tehát jogosan indul ellene eljárás,ha hivatalosan panaszt tesznek a hozzátartozók,ez nem vitás.De vajon ezesetben,milyen tanulságot von le a többi,hálapénzt elfogadó orvos?1."Nem fogadok el hálapénzt" 2."Elfogadom és ha sikertelen a műtét,akkor is megtartom a pénzt.Nem hallgatok a lelkiismeretemre,abból csak baj lehet".Szerintem,"fix 2-es.

2016. aug. 18. 12:33
1 2
 1/20 SZücsöm ***** válasza:
60%
A hálapénz számomra pont ugyan olyan mint amikor a rendőrt megkenik egy 10 essel szóval szerintem ugyan úgy kéne büntetni. Egyiknek sem az a dolga hogy lehúzza a jó népet és mindkettő meg kapja a havi fizetését bármekkora összeg is legyen az. Az egyiknek elfogultság nélkül kéne gyógyítania a másiknak meg szankcionálni a szabálysértéseket,bűncselekményeket.
2016. aug. 18. 12:54
 2/20 anonim ***** válasza:
82%

Ez volt a minimum.

Ha az ovosok nem kapnak megfelelö fizetest, arrol nem a beteg tehet. Ergo nem nekünk kellene kiegesziteni halapenzzel afizetest, valamint NEM NEKÜNK kell fizetni azert, hogy jol vegezzek adolgukat az orvosok.

Buszon mikor adtal penzt a buszvezetönek, mert elvegezte a munkajat, meg azert, mert nem akartal karambolozni?

Mikor adott barki plusz penzt a penztarosnak, mert pikk-pakk beütötte az arut? Es igy tovabb...

Igen, lehet mondani, hogy "de hat az orvos mas, emberi eletek...", de akkor is ez MUNKA. Es felhaborito, hogy ha valaki nem fizet sulyos tizezreket, akkor lehet, hogy nem kap megfelelö ellatast.

2016. aug. 18. 12:58
 3/20 anonim ***** válasza:
29%

Amikor hálapénzt adsz, korrumpálsz.

Amikor valaki elfogadja, közönséges bűnöző.

Nincs értelme tovább ragozni.

Ha rendes országot akarsz, itt kell kezdeni a gyopálást.

A többi nem számít.

2016. aug. 18. 13:07
 4/20 anonim ***** válasza:
13%
Nincs róluk véleményem. A 95%-uk úgy is elfogadja és nem is rovom fel ezt nekik. A maradék 5% meg valami idealista réteg lehet, vagy korábban megégette magát miatta és azért nem fogadja el...
2016. aug. 18. 13:26
 5/20 anonim ***** válasza:
19%

Amúgy mi az hogy "visszautalta"? Valaki volt olyan hülye a hogy bankszámlára utalta neki az összeget?:D Ejnye-bejnye..

Ezt borítékban szokták intézni nem bankszámlára... pfúúú

2016. aug. 18. 13:32
 6/20 anonim ***** válasza:
84%
Hülye volt, amikor elfogadta, címeres barom, amikor visszaadta.
2016. aug. 18. 13:37
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
#5 ha te adsz nekem kölcsön készpénzben húszezret, akkor nem mondhatom, hogy hó elején visszautalom?
2016. aug. 18. 13:38
 8/20 anonim ***** válasza:
14%

nevetséges

hálapénz? csodás dolog

tehát levonják a fizetésemből a tbt amiért elvileg teljeskörűen ellátnak ha egészségügyi problémám van én meg még fizetek mellé ? aha persze

hálapénz elfogadásán való rajtakapásért teljes vagyonelkobzást és minimum 20 év kényszermunkát adnék

50000 forint? az egy átlag embernek TÖBB mint a fél havi fizetése ráadásul mivel kórházban van nem dolgozik tehát táppénzen van ami miatt alapból is kevesebb a jövedelme

akkor most támogatnom kéne hogy az amúgy is nehéz anyagi helyzetben lévő embereket "kirabolják?"

szép dolog főleg hogy arra esküsznek az orvosok hogy nem ártanak, ha nem ártalmas hogy egy szegényt kifoszt én már nem tudom mi az

2016. aug. 18. 13:38
 9/20 Andizsuzsi ***** válasza:
79%

Én úgy gondolom, hogy hálapénz az, amit a beavatkozás után, önként adok.

Én nemrég komoly műtét után, hazautazás előtt komoly összeget adtam. Orvos megköszönte, nem várta, nem nézte meg a borítékot, hogy mennyi van benne, teljesen korrekt volt végig - a szakmailag elvárhatón túl is.

Nem sajnáltam tőle.

2016. aug. 18. 13:48
 10/20 anonim ***** válasza:
66%
Kösz a lepontozást! Felőlem ringassátok magatokat olyan utópisztikus valóságban, ahol nem létezik hálapénz és minden orvos szent. Hálapénz igen is van és az orvosok jelentős része el is fogadja! Ma ez a magyar valóság. Nem azt mondom, hogy ez így helyes, hanem azt, hogy ez így működik. Aki nem így látja, az biztos nem volt kórházban az elmúlt 10 évben, ma már rendes ágyat se kapsz ha nem fizetsz.. Ma egy szülést el se vállalnak, ha nem jattolsz legalább egy százast.. De ti a rózsaszín ködfátyol mögül biztos jobban tudjátok ezt...
2016. aug. 18. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!