Mik az EU negatív hatásai ránk nézve?
A politikusoktól folyton csak a jó dolgokat hallani, de aminek van hatása annak van mellékhatása is. Amiket elhallgatnak. Mik ezek?
Amit én ki tudtam bogozni az EU-val kapcsolatban ezek :
-Nettó befizetők vagyunk vagy voltunk évekig, amikből csak bizonyos hányadot pályázhatunk vissza, amik nem is támogatások, hiszen a saját pénzünket engedik elkölteni erre vagy arra
-A mezőgazdaság visszafejlesztése. Sok gazda tönkrement és pénzt kaptak érte, hogy hagyják abba a termesztést, mert az adott gyümölcsből más EU-s országok már lefedték a piacot, versenyt meg nem akarnak azok a mienkkel.
-Előírnak számunkra életidegen kvótákat, miszerint több százezer vagy több migránst fogadjunk be, míg véget ér a háború, ami sosem fog, hisz a közel keleten folyton háború van. Mágis milyen jogon?
-Olyan teljsen felesleghes dolgokra kapunk vissza pénzt kivitelezésre, ami teljesen felesleges. Pl a közelben egy jól működő orvosi rendelőt építettek újjá vagy egy sarki kocsmaként funkcionáló nonstop közvetlen mellette egy játszóteret hoztak létre, de senki nem viszi a piás áldogálók mellé a gyerekeit játszani. De eközben rengeteg valóban fontos dologra nincs pénz, mert ilyen hülyeségekre kell fordítani a saját befizetett pénzünket visszapályázva.
Én csak ennyit láttam így elsőre az EU hibáiból, de nem vagyok szakértő vannak még? Te mit látsz? Hogyan lehetne ezeket kiköszöbőlni?
Folyt
Nem kell a propagandának mindent elhinni.
4. Nem az eu dönti el mire ad pénzt, hanem a pályázó kéri a pénzt. Lehet értelmes dolgokra is pályázni, rajtunk múlik.
Kicsit érdemes lenne tájékozódni ítélkezés és a propaganda benyalása helyett.
Még a Gyurcsány-időszakban láttam egy hivatalos statisztikát, mely szerint 20 % alatt volt az EU-s támogatottságok kihasználtsága. Ezen pénzek jelentős része is multikhoz ment. (Emlékszem vitákra: Miért kell Ausztriából behozni az útburkolati anyagokat -kötörmelék, stb., amikor ezek itthon sokkal közelebb beszerezhetőek lennének.) Nagyon valószínű, hogy ebben az időszakban még nettó befizetők voltunk.
Az 1200 körüli kvóta Martin Schulz és más EU-s vezetők szerint is ez csak egy kezdeti lépés lett volna, amit egyébként néhány ország (többnyire skandináv) kivételével senki sem tartott be.
Megjegyzem, a "törvényes határátlépők" között évente jóval több, mint 1200 menedékkérő akad. Hogy ezek közül kik kapják meg a menekült státuszt, az a hatóságok dolga. (Fraciaországban tavaly csökkentették le az elbírálási időt 6 hónapra, amit rendszerint nem sikerül betartani.)
"Nagyon valószínű, hogy ebben az időszakban még nettó befizetők voltunk."
Sose voltunk netto befizetők.
Mikor érte el az Itthoni GDP az EU-s átlag 75%?
Soha.
Gyurcsány korszakban -még a legjobb időszakban is- csak 17 %-ot ért el az EU-s támogatások kihasználtsága. Ez is hasonló módszerrel működött, mint a korábban ú.n. fejlődő országoknak nyújtott EU-s támogatások, valójában ezeket a fejlettebb EU-országok beruházásaira használták fel. Ezekben nyíltan így működtek a pályázati feltételek.
Sokszor kritizálják a kormányt, hogy "bezzeg a pénzt elfogadják", pedig az Orbán-kormány legfőbb pozitívuma éppen az EU-s pénzek maximális felhasználása. Lehet kritizálni ezek mikéntjét -sőt van is rá ok-, de ezek fel nem használása már nem hiba, hanem bűn.
"Még a Gyurcsány-időszakban láttam egy hivatalos statisztikát, mely szerint 20 % alatt volt az EU-s támogatottságok kihasználtsága. Ezen pénzek jelentős része is multikhoz ment. (Emlékszem vitákra: Miért kell Ausztriából behozni az útburkolati anyagokat -kötörmelék, stb., amikor ezek itthon sokkal közelebb beszerezhetőek lennének.) Nagyon valószínű, hogy ebben az időszakban még nettó befizetők voltunk.
[link] "
Igen. Én is erre gondoltam, hogy kezdetben fizettünk mint a katonatiszt, most is azt tesszük, de most kapunk is valamit érte. A másik baj, hogy a támogatásokat csak bizonyos dologra kaphatjuk, aminek semmi értelme sincsen.
Láttam olyat, hogy játszóteret újítottak fel EU-s pénzből, drágán. Viszont mivel egy non stop üzlet mögött volt a piások jártak oda és egész nap ott ittak. Senki sem vitte oda a gyerekét. Kár, pedig igen sokpénzt költöttek a játszótérre. Egy csomó ilyen esetet tudok, szóval igaz, hogy jön a pénz, de látszatja nincsen sajna........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!