Mik az EU negatív hatásai ránk nézve?
A politikusoktól folyton csak a jó dolgokat hallani, de aminek van hatása annak van mellékhatása is. Amiket elhallgatnak. Mik ezek?
Amit én ki tudtam bogozni az EU-val kapcsolatban ezek :
-Nettó befizetők vagyunk vagy voltunk évekig, amikből csak bizonyos hányadot pályázhatunk vissza, amik nem is támogatások, hiszen a saját pénzünket engedik elkölteni erre vagy arra
-A mezőgazdaság visszafejlesztése. Sok gazda tönkrement és pénzt kaptak érte, hogy hagyják abba a termesztést, mert az adott gyümölcsből más EU-s országok már lefedték a piacot, versenyt meg nem akarnak azok a mienkkel.
-Előírnak számunkra életidegen kvótákat, miszerint több százezer vagy több migránst fogadjunk be, míg véget ér a háború, ami sosem fog, hisz a közel keleten folyton háború van. Mágis milyen jogon?
-Olyan teljsen felesleghes dolgokra kapunk vissza pénzt kivitelezésre, ami teljesen felesleges. Pl a közelben egy jól működő orvosi rendelőt építettek újjá vagy egy sarki kocsmaként funkcionáló nonstop közvetlen mellette egy játszóteret hoztak létre, de senki nem viszi a piás áldogálók mellé a gyerekeit játszani. De eközben rengeteg valóban fontos dologra nincs pénz, mert ilyen hülyeségekre kell fordítani a saját befizetett pénzünket visszapályázva.
Én csak ennyit láttam így elsőre az EU hibáiból, de nem vagyok szakértő vannak még? Te mit látsz? Hogyan lehetne ezeket kiköszöbőlni?
Tudom mit beszélek, nézd meg. '98-s kiegyezés után.
GDP-nem egyenlő a Társasági adóval.
Az EU-nak nagyon is pozitív hatása van arra a rétegre nézve, amit ismét polgárnak és gazdának kell nevezni. Emberöltővel ezelőtt az ilyeneket kuláknak meg burzsujnak hívták. Ezek lehetnek úgy, szumma 200 ezren. A slepjük pedig még másfél millió hajcsár, idomár, meg hasonló alak. Ezeket a rendszer mellett tartani: az a valóban "fontos dolog"!
A többiek pedig megnézhetik magukat. Akkor is, ha elfogy az "uniós forrás", meg akkor is, ha ezerszer ennyi uniós forrás lesz.
Különben amit a TV-ben okoskodók cinikusan - Te pedig naivan - "uniós támogatásnak" nevezel, azt egy jobb korban úgy hívták, hogy tőkekihelyezés és kamat-gyarmatosítás. Amikor pedig azt mondjátok, hogy "csatlakoztunk Európához", azt meg úgy, hogy gyarmati sors meg neokolonializmus.
Hogy lehet ezt "kiküszöbölni"? Gyarmati felszabadító háborúval és vörös terrorral. Vérfürdővel. Szép szóval aligha - pedig milyen egyszerű volna!
Nettó befizetők? Ember honnan vetted ezt az állatságot? EU-s pénzek nélkül már éhen halna ez az ország, látom jól beetettek téged.
"Olyan teljsen felesleghes dolgokra kapunk vissza pénzt kivitelezésre, ami teljesen felesleges. Pl a közelben egy jól működő orvosi rendelőt építettek újjá vagy egy sarki kocsmaként funkcionáló nonstop közvetlen mellette egy játszóteret hoztak létre, de senki nem viszi a piás áldogálók mellé a gyerekeit játszani. De eközben rengeteg valóban fontos dologra nincs pénz, mert ilyen hülyeségekre kell fordítani a saját befizetett pénzünket visszapályázva."
Igen a rengeteg fontos dolog nem elsősorban az Unió dolga, arról sem az Unió tehet, hogy egy ilyen tagországban, ahol kőkemény korrupció van a pénz jórészt hülyeségekre megy, ez már kizárólag a tagország sara.
1. Nettó be fizetők. Na ne röhögtess, ezt ugye te sem gondolod komolyan?
2. Mi ment tönkre? Léalma? A mezőgazdaságnak is piac kell. Plusz vannak helyes kis támogatások. Ha az a kérdésed túl van-e az eu-ban a mezőgazdaság, akkor igen.
3. Ez nettó hazugság. 1500 emberről van szó, ezt Orbán már aláirta. Tudod közös unió, összefogás, egymás segitése. Egyébként semmit nem lehet csinálni a tagállamok nélkül, a kvótáról is volt szavazás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!