Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mik az EU negatív hatásai...

Mik az EU negatív hatásai ránk nézve?

Figyelt kérdés

A politikusoktól folyton csak a jó dolgokat hallani, de aminek van hatása annak van mellékhatása is. Amiket elhallgatnak. Mik ezek?

Amit én ki tudtam bogozni az EU-val kapcsolatban ezek :

-Nettó befizetők vagyunk vagy voltunk évekig, amikből csak bizonyos hányadot pályázhatunk vissza, amik nem is támogatások, hiszen a saját pénzünket engedik elkölteni erre vagy arra

-A mezőgazdaság visszafejlesztése. Sok gazda tönkrement és pénzt kaptak érte, hogy hagyják abba a termesztést, mert az adott gyümölcsből más EU-s országok már lefedték a piacot, versenyt meg nem akarnak azok a mienkkel.

-Előírnak számunkra életidegen kvótákat, miszerint több százezer vagy több migránst fogadjunk be, míg véget ér a háború, ami sosem fog, hisz a közel keleten folyton háború van. Mágis milyen jogon?

-Olyan teljsen felesleghes dolgokra kapunk vissza pénzt kivitelezésre, ami teljesen felesleges. Pl a közelben egy jól működő orvosi rendelőt építettek újjá vagy egy sarki kocsmaként funkcionáló nonstop közvetlen mellette egy játszóteret hoztak létre, de senki nem viszi a piás áldogálók mellé a gyerekeit játszani. De eközben rengeteg valóban fontos dologra nincs pénz, mert ilyen hülyeségekre kell fordítani a saját befizetett pénzünket visszapályázva.

Én csak ennyit láttam így elsőre az EU hibáiból, de nem vagyok szakértő vannak még? Te mit látsz? Hogyan lehetne ezeket kiköszöbőlni?

2016. aug. 14. 20:49
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
49%

Negatív hatása?

-Elsősorban, a túl erős verseny.

A hazai, rendszerváltás után újjászervezett vagy új vállalatok nem bírják a versenyt a nyugatiakkal, ezért vagy csőd bemennek, vagy a konkurens megveszi őket és bezáratja vagy a saját termékét kezdi el gyártani ott.

A nyugati cégeknek több évtized előnye van.

Persze, ezt Eu támogatásokkal próbálják kompenzálni.De, egy új autópályától nem fog jelentősen nőni az életszínvonal.

-Társadalmi szempontból, bizonyos belpolitikai dolgokba, például migránspolitika, belefolyás.

2016. aug. 14. 20:54
 2/31 anonim ***** válasza:
71%
Pl. hogy mindig minden ezzel van tele, pedig beszélhetnénk a szalonnasütésről vagy a sörről is.
2016. aug. 14. 20:55
 3/31 anonim válasza:
28%
nincs negatív hatása!csak néhány nem épen értelmesebbe azt hiszi! ha van is akkor se számit mivel az EU nélkül már rég dél-Korea lennénk de nem vagyunk mert mi is EU vaguynk! ez eltöröl minden negatív hatást tehát nincs!
2016. aug. 14. 21:10
 4/31 anonim ***** válasza:
83%

NEM a saját befizetett pénzünket kapjuk vissza, hanem sokkal többet. Nem köteleznek sok ezer migráns befogadására, csak l200-ról volt szó, de egyenlőre még egyre sem.

A támogatást pedig arra adják, amire pályázik egy cég, vagy közösség. Ha kocsma mellé építették a játszóteret, az nem az EU hibája, hanem az Önkormányzaté.

A mezőgazdaság nem az EU miatt ment tönkre, hanem azért, mert szétverték a TSZ-eket, a Fidesz privatizálta az Állami gazdaságokat, a kis gazdaságok nem tudtak versenyképesek maradni. A mezőgazdaság ma is csak az EZ-s támogatások miatt tud működni.

2016. aug. 14. 21:14
 5/31 anonim ***** válasza:
94%

Azért arra kíváncsi lennék, hogy honnan szedted, hogy nettó befizetők lennénk. A magyar gazdaságot perpill konkrétan csak az EU-s pénzek tartják életben.

A mezőgazdaság is egy kicsit csúsztatás. Igazából nyugaton szarrá támogatják a gazdákat, ami miatt aztán ők jó nyomott áron tudják idehozni a terméküket. Ezzel pedig a magyar termelők nem tudnak versenyezni.

A kvótába nem akarok belefolyni, azt pedig nem csak az EU dönti el, hogy mi mire költjük a támogatást. Nálunk és épített magának valaki EU-s pénzből házat ami papíron apartman... Meg gondolom azt sem kell ecsetelnem, hogy miért nem az EU tehet arról, hogy ezeknek a pénzeknek a jó részét ellopják, lásd "Voldemort" ügy.

4: A privatizácó már jóval több, mint 20 éves történet. A Fityisz előtt volt egy MSZP és egy MDF kormány is, ne feledd. Egyébként részben igazad van. A versenyképes cégeket nem szabadott volna bántani, pl.: Ikarus, Tungsram, MOM, stb.

Egyébként én negatív hatást hirtelen nem tudok mondani (de pozitívat sem nagyon). Talán az negatív, hogy elszívják innen a munkaerőt, bár erről is nagyrészt mi tehetünk. Amit viszont mi mindenképpen meg fogunk szopni, az a TTIP lesz. Akkor a magyar gazdaságnak annyi lesz (a mezőgazdaság meg fog szűnni gyakorlatilag).

2016. aug. 14. 22:08
 6/31 anonim ***** válasza:
93%

Hallod te nagyon el vagy tévedve

"-Nettó befizetők vagyunk vagy voltunk évekig, amikből csak bizonyos hányadot pályázhatunk vissza, amik nem is támogatások, hiszen a saját pénzünket engedik elkölteni erre vagy arra"

Ez konkrétan nem igaz. Soha nem voltunk és valószínűleg soha nem leszünk.

[link]

24 milliárd euró. Az kb 7 ezer milliárd forint.

Egyébként mi vagyunk ilyen szempontból az Eu egyik legnagyobb haszonélvezői.

"-A mezőgazdaság visszafejlesztése. Sok gazda tönkrement és pénzt kaptak érte, hogy hagyják abba a termesztést, mert az adott gyümölcsből más EU-s országok már lefedték a piacot, versenyt meg nem akarnak azok a mienkkel."

Azért adnak a gazdáknak pénzt, hogy ne termeljenek mert már így is baromi nagy túltermelés van az EU-ban. Túl sok gazda termeszt túl sok árut. Egyébként pont az EU-s kvóták és egyéb intézkedések védik a magyar gazdákat a totális megsemmisüléstől. Lásd tejipar. Amint vége lett a kvótarendszernek nagyon durván lecsökkent a nyerstej ára.

"-Előírnak számunkra életidegen kvótákat, miszerint több százezer vagy több migránst fogadjunk be, míg véget ér a háború, ami sosem fog, hisz a közel keleten folyton háború van. Mágis milyen jogon?"

Jó. Ez az indok valós, csakhogy összesen valami 1300 migránsról van szó.

"-Olyan teljsen felesleghes dolgokra kapunk vissza pénzt kivitelezésre, ami teljesen felesleges. Pl a közelben egy jól működő orvosi rendelőt építettek újjá vagy egy sarki kocsmaként funkcionáló nonstop közvetlen mellette egy játszóteret hoztak létre, de senki nem viszi a piás áldogálók mellé a gyerekeit játszani. De eközben rengeteg valóban fontos dologra nincs pénz, mert ilyen hülyeségekre kell fordítani a saját befizetett pénzünket visszapályázva."

Azt a helyi önkormányzat dönti el, hogy ezeket a pénzeket mire költi, az Eu csak rábólint, hogy mehet-e vagy nem mehet. Illetve vannak különféle pályázatok. Ezek leginkább a vidéki városok élhetőbbé tételére és műemlékvédelemre költhető pénzek, mert az EU-s politika szerint nem szabad elnéptelenedni hagyni a vidéki városokat és falvakat.

Egyébkén csak megjegyezném, hogy a magyar ipar rengeteg EU-s támogatást kap. például a gépvásárlásokat gyakran 30-70%-al támogatja az EU. A "felesleges dolgok".....

"Én csak ennyit láttam így elsőre az EU hibáiból, de nem vagyok szakértő vannak még? Te mit látsz? Hogyan lehetne ezeket kiköszöbőlni?"

Az EU hibája, hogy a nagyon nagy demokrácia miatt működésképtelen külpolitikai és egyéb megosztó döntéseknél mert nem elég központosított.

Lásd: egységes bevándorlási és menekültügyi politika még mindig nem létezik.

Továbbá szerintem kellene egységes EU-s haderő.

És a német befolyást csökkenteni kellene. Valamint az úgynevezett (ál)liberálisok befolyását is csökkenteni kellene, valamint több jogosítványt kellene adni az EU-nak, és felruházni a parlamentet és tanácsot valamiféle valódi hatalommal, mert ami ott folyik az egyelőre csak bohóckodás.

2016. aug. 14. 22:27
 7/31 anonim ***** válasza:
92%
Az kemény, amiket felsoroltál egy sem igaz. Hogy miért, már leírták előttem. Jó kis helyről tájékozódhatsz.
2016. aug. 14. 22:59
 8/31 anonim ***** válasza:
92%
Én fideszes vagyok de ez még szerintem is súlyos amit írsz xd
2016. aug. 15. 02:10
 9/31 anonim ***** válasza:
84%

"Amit én ki tudtam bogozni az EU-val kapcsolatban ezek :"

Az a baj, hogy teljesen, h_lye vagy, és még hülyeségeket is beszélsz.

Az iskolába kár volt bejárni.

Amíg ország GDP-je nem éri el 75% az EU-s átlagnak, addig több pénzt kapunk vissza. Most olyan 60-70% között vagyunk.

Megzőgazdaság nem így történt. Gyárak kaptak pénzeket.

Sajnos, ha tudnád, hogy az adott város polgármestere mennyit lop el ebből, és a pénzt nem erre adják, csak ő erre használják el.

Látszik, hogy nem vagy szakértő.

Kérlek olvasd Írország történelmét az elmúlt 30 évből. Majd nézd meg ők mit csináltak azokkal a pénzekkel 10 éve alatt, amiket mi kaptunk, és nézd meg milyen komoly emberek vannak ott.

14% GDP növekedés egy év alatt, a magyar kormány EU-s pénzekből, meg kozmetikázva nem tud összehozni 2%-t.

ÉS az írek már régóta nem kapnak pénzt az EU-tól.

Van egy IMF hitelük, amit értelmesen használtak fel.

2016. aug. 15. 09:27
 10/31 anonim ***** válasza:
55%

Előző

Írország pont rossz példa.

Írország adóparadicsom.

Az írek úgy csináltak 14% GDP növekedést, hogy abból kb 10% csak annyi, hogy új cégeket regisztráltak az országban. Például a Google, a Facebook és körülbelül az összes fapados légitársaság és repülőlízingelő cég székhelye Írországban van a kedvező adózás miatt.

2016. aug. 15. 10:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!