Ha Trianonban gátlás nélkül rabolták ki hazánkat, akkor nekünk miért kellene gátlásosnak lennünk a revíziót illetően?
Úgy értem, hogy pl. miért kellene megszavaztatni az elszakított területeket, településeket a hazatérésről, ha tőlünk is a megkérdezésünk nélkül vették el?
Miért várják el egyesek, hogy a saját érdekeinket illetően legyünk gátlásosak?
"a franciákat miért nem darabolták fel a napóleoni háborúk után? "
wikipedia: "változások Oroszország megkapta Besszarábiát, Finnországot és a Varsói Hercegséget; Ausztria megkapta Velencét; A Szárd Királyság visszakapta Piemontot; Anglia megszerezte a Jón-szigeteket, Helgolandot és Máltát."
"Vagy a németeket a vesztes 2. vh. után?"
Évtizedekig megszállva tartották őket, az országot két részre vágták.
Elég általános dolog a történelemben, hogy a vesztes féltől területeket vesznek el. De nyilván mindenki óvatosan csatol magához mondjuk Franciaországtól tiszta francia területeket. Nekünk az volt a szerencsétlenségünk, hogy jó sok olyan területünk volt az országon belül, ahol nagy többségben nem magyarok éltek, és el lehetett csatolni.
"Vagy a németeket a vesztes 2. vh. után?"
Valami NDK-ról nem hallottál?
Én arra voltam kíváncsi, hogy miért nem a francia anyaországot darabolták fel? Nem arra amit leírtál, szerintem nem értetted a kérdésemet.
De a németek egyesítve lettek, és nem veszett el a területük 2/3 része.
#9.: "És mégis hogyan tervezed ezt a revíziót?
Csak azért kérdezem, mert az akkor elszakított területeken a magyarság szinte mindenhol kisebbségben van, tehát etnikai szempontokból nem lenne jogos és nem is megoldható a revízió."
Na látod, te máris gátlásosan állsz a kérdéshez. Ugyanis miért kellene tekintettel lennünk arra, hogy hol mennyi a más nemzetiségűek aránya, amikor erre 1920-ban és 1947-ben sem voltak tekintettel a kirablóink?
Talán idegengyűlölő vagy? Vagy félsz tőlük? Hiszen azok is ugyanolyan emberek, mint a magyarok, esendőek az asszimilációs hatásokkal szemben, úgyhogy pár évtizeden belül beolvasztanánk őket a magyarságba.
Mondhatnánk nekik, hogy úgyis egyek vagyunk az EU-ban, tehát tökmindegy, hogy hová tartoznak, úgyhogy fogadják el, hogy az a terület újra a magyar anyaország része lesz. És az EU is ad majd támogatást a területük gazdasági felzárkóztatására. Ha annakidején a "hárommillió koldus országa" egy emberként vállalta be a revíziót és 80.000 km2 hazatérését, akkor ma mi lenne a gond, mikor EU-s támogatásokat is kapnánk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!