Vajon a kormány hagyni fogja bedőlni az egykor árfolyamgáttal védett hiteleseket?
Devizahiteles vagyok. Amikor a havi törlesztésem 240 ezer forintra emelkedett, akkor be tudtam lépni az árfolyamgát rendszerbe. A szerződés öt évre szólt, ezalatt 180 ezer forint volt a havi törlesztésem, ezt még éppen ki tudtam fizetni, de decembertől a törlesztésem ismét vissza fog emelkedni 240 ezerre. Mivel öt év alatt nem tudtam szert tenni béremelésre, ezért úgy tűnik fizetésképtelenné fogok válni.
Elméletileg 10 millió forint CSOK-ra lennék jogosult, ezzel természetesen elkerülhető lenne a csődesemény. De azt a tájékoztatást kaptam, hogy a CSOK nem vehető igénybe a fennálló kölcsön törlesztésére. Vajon miért nem? Természetesen lehetőségem van bedönteni a jelenlegi kölcsönt, és a lakóingatlan értékesítésével le lehetne zárni. Ezt követően már megnyílna a lehetőségem a kormány által kínált családi otthonteremtési kedvezményre. Nem értem, hogy miért ösztönöz engem a kormány arra, hogy felrúgjam a családi fészket?
Igazságtalannak tartom, hogy a lakáshoz jutást a devizahitelt igénybe vevők körében a kormány nem támogatja adóforintokkal, ráadásul kiszolgáltatottak maradtak a pénzügyi sokknak is, hiszen a kormány a forintosítás mellett nem a pénzügyi válság kezdetén döntött, hanem jócskán megkésve. A kormány hagyta, hogy a 180 Ft-os végtörlesztést a bankok szabotálják, kartellben megemelve a forinthitelek kamatát. Akkor a GVH 9 milliárd bírságot kiszabott ugyan, ami befolyt az államkasszába, de nem hallottam arról, hogy bármelyik devizahitelest, aki emiatt elesett a végtörlesztés lehetőségétől kártalanítottak volna ebből a pénzből.
A devizahitelek térnyerése előtt az állam még kamattámogatással segítette az emberek lakáshoz jutását, és napjainkban is egy sor támogatási formával segíti, de a legtöbb devizahitelest mellőzi.
Azokra a szellemi nyomorékokra gondolsz, akik minden felelősségtudat nélkül vettek föl olcsó hitelt, vagy vettek suzukit devizahitelre?
Meglátásom szerint a mai magyar kormány nem hagyja őket veszni.
Inkább elbutít egy országot.
de aki utazásra vett fel meg mondjuk autót vett ami pár év után a vételár töredékét ne. éri?
Remélem igen!
Elegem van már, hogy az összes devizahitelest állami adóforintokból mentik.
Egyék meg amit főztek.
"de aki utazásra vett fel meg mondjuk autót vett ami pár év után a vételár töredékét ne. éri?"
Autó esetében ugyanaz. Banké leszt a kocsi és megszünik a tartozás. Utazásnál nyilván ilyet nem lehet, de nem hiszem hogy a legtöbb problémás eset utazásra felvett hitel lenne.
"Banké leszt a kocsi és megszünik a tartozás"
Tévedsz. Ha az autó értéke nem fedezi a teljes tartozást akkor tartozás további része ugyanúgy megmarad.
"Utazásnál nyilván ilyet nem lehet, de nem hiszem hogy a legtöbb problémás eset utazásra felvett hitel lenne."
Nem is gondolod, hány ilyen van!!! Én se hittem volna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!