Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vajon a kormány hagyni fogja...

Vajon a kormány hagyni fogja bedőlni az egykor árfolyamgáttal védett hiteleseket?

Figyelt kérdés

Devizahiteles vagyok. Amikor a havi törlesztésem 240 ezer forintra emelkedett, akkor be tudtam lépni az árfolyamgát rendszerbe. A szerződés öt évre szólt, ezalatt 180 ezer forint volt a havi törlesztésem, ezt még éppen ki tudtam fizetni, de decembertől a törlesztésem ismét vissza fog emelkedni 240 ezerre. Mivel öt év alatt nem tudtam szert tenni béremelésre, ezért úgy tűnik fizetésképtelenné fogok válni.

Elméletileg 10 millió forint CSOK-ra lennék jogosult, ezzel természetesen elkerülhető lenne a csődesemény. De azt a tájékoztatást kaptam, hogy a CSOK nem vehető igénybe a fennálló kölcsön törlesztésére. Vajon miért nem? Természetesen lehetőségem van bedönteni a jelenlegi kölcsönt, és a lakóingatlan értékesítésével le lehetne zárni. Ezt követően már megnyílna a lehetőségem a kormány által kínált családi otthonteremtési kedvezményre. Nem értem, hogy miért ösztönöz engem a kormány arra, hogy felrúgjam a családi fészket?

Igazságtalannak tartom, hogy a lakáshoz jutást a devizahitelt igénybe vevők körében a kormány nem támogatja adóforintokkal, ráadásul kiszolgáltatottak maradtak a pénzügyi sokknak is, hiszen a kormány a forintosítás mellett nem a pénzügyi válság kezdetén döntött, hanem jócskán megkésve. A kormány hagyta, hogy a 180 Ft-os végtörlesztést a bankok szabotálják, kartellben megemelve a forinthitelek kamatát. Akkor a GVH 9 milliárd bírságot kiszabott ugyan, ami befolyt az államkasszába, de nem hallottam arról, hogy bármelyik devizahitelest, aki emiatt elesett a végtörlesztés lehetőségétől kártalanítottak volna ebből a pénzből.

A devizahitelek térnyerése előtt az állam még kamattámogatással segítette az emberek lakáshoz jutását, és napjainkban is egy sor támogatási formával segíti, de a legtöbb devizahitelest mellőzi.

2016. aug. 10. 12:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
72%

Azokra a szellemi nyomorékokra gondolsz, akik minden felelősségtudat nélkül vettek föl olcsó hitelt, vagy vettek suzukit devizahitelre?

Meglátásom szerint a mai magyar kormány nem hagyja őket veszni.

Inkább elbutít egy országot.

2016. aug. 10. 12:22
 2/19 anonim ***** válasza:
56%
A kormány így is elég pênzt szórt el a deviza csalókra. Elég lesz már. Ne az én adómból segítség meg ezeket a semmirekellőket.
2016. aug. 10. 12:33
 3/19 anonim ***** válasza:
57%
ja és ha bedöntöd a hiteled akkor sem leszel jogosult csokra mert khr listás leszel. ;) De tudok egy fancy kis hajléktalanszállót, kényelmes 8 ágyas szobák néha víz is van. Privizz rám ha érdekel :P
2016. aug. 10. 12:36
 4/19 anonim ***** válasza:
27%
Devizahiteles problémát könnyen meg lehetett volna oldani. A bank megkapja az ingatlant, az adós további tartozásait pedig törlik. Ennyi lett volna. Egy fillérbe sem került volna a magyar államnak és az adófizetőknek, de hát ugye a kormány megint a bankok mellé állt.
2016. aug. 10. 12:54
 5/19 anonim ***** válasza:

de aki utazásra vett fel meg mondjuk autót vett ami pár év után a vételár töredékét ne. éri?

2016. aug. 10. 12:58
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi hitelt vettél fel, ha 240 ezer forintos a törlesztőd? Bele se merek gondolni, nem hogy felvenni.
2016. aug. 10. 13:21
 7/19 anonim ***** válasza:
70%

Remélem igen!

Elegem van már, hogy az összes devizahitelest állami adóforintokból mentik.

Egyék meg amit főztek.

2016. aug. 10. 13:26
 8/19 anonim ***** válasza:
0%

"de aki utazásra vett fel meg mondjuk autót vett ami pár év után a vételár töredékét ne. éri?"

Autó esetében ugyanaz. Banké leszt a kocsi és megszünik a tartozás. Utazásnál nyilván ilyet nem lehet, de nem hiszem hogy a legtöbb problémás eset utazásra felvett hitel lenne.

2016. aug. 10. 13:29
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

"Banké leszt a kocsi és megszünik a tartozás"

Tévedsz. Ha az autó értéke nem fedezi a teljes tartozást akkor tartozás további része ugyanúgy megmarad.

2016. aug. 10. 13:32
 10/19 anonim ***** válasza:

"Utazásnál nyilván ilyet nem lehet, de nem hiszem hogy a legtöbb problémás eset utazásra felvett hitel lenne."

Nem is gondolod, hány ilyen van!!! Én se hittem volna!

2016. aug. 10. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!