Magyarországon azért nem adnak magasabb fizetéseket, mert a Magyarok rosszabbul dolgoznak mint a külföldiek?
Tele van külföld magyar munkavállalókkal.
Sejtheted, hogy nem azért alkalmazzák őket, mert olyan szarok.
Nekem egyszer azt mondta egy vállalkozó, hogy a Magyarok munkája egyenlő a nullával úgyhogy ne akarjanak több pénzt amíg nem tesznek le az asztalra, ilyen hozzáállással ne csodálkozzanak, hogy nincs több pénz majd ha képzettebbek és
agilisabbak lesznek akkor talán emelkednek a bérek!
Nagyon dühös lettem ettől a választól pedig csak annyit mondtam, hogy nettó 200 ezer forint kell a megélhetéshez!
Összetett a kérdés és nem fogsz erre normális választ kapni itt.
Egyébként szerintem köze lehet ahhoz is, hogy régebben magas volt itthon a munkanélküliség és igazából sorbanállás volt minden munkahely előtt. Ezért kialakult egy alacsony bérszínvonal, ami aztán nem igazán emelkedett az elmúlt évtizedek során, csak minimális mértékben.
Most pedig, hogy hirtelen munkaerőhiány lépett fel, kapkodják a munkáltatók a fejüket. A másik, hogy nem dolgozunk rosszabbul mint nyugaton, sőt... csak mivel itthon kisebb/kevesebb értéket állítunk elő, ezért kevesebb bevétel is jön.
Sok oka van ennek, mint már mondták és az is egy gyakran, amit említettél a kérdésben.
Nálunk sok helyen azért úgy állnak a munkához, hogy kevés a fizetés, akkor nem is dolgozom jobban, majd ha többet kapok. Csakhogy ha nem dolgozik jobban az ember, akkor miért is emeljék a fizetését?
Igen, ilyen is van elég sok.
Na meg ott a halom adó. Egyszer számold ki, hogy te valójában mennyibe kerülsz a cégnek ahol dolgozol.
Ott van az is, hogy rengetegen olyan állás van, ahova nem kell képzettség és sok a munkanélküli. Ilyen esetekben miért is fizessenek többet, ha úgyis találnak embert aki elvállalja? A cégek nem szeretetszolgálatok, ők is arra törekedjenek, hogy nekik minél jobban megérje.
(Plusz szakszervezetek sem nagyon vannak.)
És még lehetne ezt sorolni.
Persze könnyebb annyit benyögni, hogy a "gonosz csúnya multik", de baromi sokrétű a dolog.
Azért nem adnak közép-európában magasabb fizetéseket, mert az itteni kormányzatok abból élnek, hogy a választóikat eladják rabszolgának.
Vannak olyan cégek (több is) amik a termékeiket lengyelországban, szlovákiában és magyarországon gyártatják (ún. világminőségben) 600 - 700 Ft órabérért, majd világszerte német, osztrák, stb logó alatt adják el. Ha annyira rossz lenne a magyar munkaerő, akkor hogyan tudják eladni? Az viszont tény, hogy az itteni fizetések a töredékei a saját hazájuk minimálbérének.
És ezek tapasztalati tények!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!