Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Működhetne Magyarországon ez...

Működhetne Magyarországon ez a terv (radikális béremelés)?

Figyelt kérdés

Magyarországot úgy lehetne megmenteni a pusztulástól, hogy Ausztria szintű béreket fizetnek.

Páran azt mondják, ez nem lehetséges.

Szerintem, simán lehetséges.Az EU-val is tárgyalni kellene erről.

Körülbelül 10 évig lenne nehéz.

Elsősorban a nemzetközi multikra vonatkozna a szabályozás, hogy olyan béreket kell fizetniük, mint amit egy osztrák vagy német munkavállaló is kap.

A magas fizetés ugrásszerűen növekvő fogyasztást eredményezne.

A Tesconak meg az Aldinak, többi kereskedelmi multinak sokkal több terméket kellene eladnia a növekvő igények miatt.

Az Audinak, meg a Mercinek pedig több autót kellene gyártania.

Minden téren megnövekednének az igények, az emberek többet vásárolnának, többet tankolnának.Ezáltal, az állami adóbevételek jelentősen növekednének.

Így, lenne lehetőség, az állami alkalmazottaknak is európai bért fizetni.Ha nem, akkor az EU kipótolná.

Először, a magyar kis és középvállalkozások egy része csődbe menne, akik viszont igazán jók, ők megnövekednének.Mivel, például egy klímaszerelő vállalkozónak nem napi 2 ügyfele lenne, hanem 10.Mivel, lenne pénz klímára.

Az első 10 év lenne húzós, mivel teljesen át kellene állni.Cégek mennének csődbe, multicégek vonulnának ki.De, új cégek jönnének létre és új multik jönnének be.

2016. aug. 5. 19:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
5%
Egyértelműen igen.
2016. aug. 5. 20:11
 2/15 anonim ***** válasza:
94%

És az inflációval mi lenne? A béremeléshez teljesítmény is kell.

Ez olyan mint amikor kicsi voltam nem értettem miért vannak nagyon szegény országok, miért nem nyomtatnak maguknak egy rakás lóvét...

2016. aug. 5. 20:14
 3/15 anonim ***** válasza:
92%

A kis cégek tönkre mennek, a nagy külföldi multik meg megtaláljáj a szomszédban az olcsó munkaerőt, miért maradna itt, a két szép szemünk miatt? Eleinte hatalmas beruházás, de hosszú távon megéri neki pakolni és odébb állni.

A gazdasági bizonytalanságról nem is beszélve, leminősítések következnének, megjósolhatatlan piaci heéyzet a becsődölő cégek miatt, az állam nem győzne csődeljárások után kártalanítani, rengeteg embernek sok havi fizetését nem fizetnék ki, lennének akik az adósság törlesztés elmaradása miatt utcára kerülnének, a kaotikus állapotok miatt a befektetők és a vállalkozók kivonulnak az országból, a magasabb fizetés kitermelése miatt csomó mindenen megnőne az árrés, az alapvető élelmiszereken hiper infláció lenne. Ha a péket, mezőgazdasági munkást, beszállítókat többszörösen meg kell fizetned nem ugrik Meg hirtelen minden ára?

4/15 anonim ***** válasza:
4%
Működne, de az EU nem akarja, mert elvesztenék az olcsó munkaerőt. A mindenkori "magyar" kormány pedig az EU hűséges ölebe, így ők sem forszírozzák ezt.
 5/15 anonim ***** válasza:
92%

Az előttem lévők már kibontották a feltevés viszontagságait, én is ezt tenném:

"Az Audinak, meg a Mercinek pedig több autót kellene gyártania."

Az Audi és Merci nem a hazánknak termel, hanem külföldre és a külföldiek nem fognak több kocsit venni, csakmert idehaza megnőttek a bérek. => Az autógyárak kimennek az országból => nő a munkanélküliség és szűkül a piac

"A Tesconak meg az Aldinak, többi kereskedelmi multinak sokkal több terméket kellene eladnia a növekvő igények miatt. "

Luxustermékekből lenne nagyobb fogyasztás elsősorban, azokat márpedig importáljuk. Kiszorulnak a hazai termékek a piacról, vagy ha ez nem is, de kivétel nélkül minden termék ára megnövekedne, hisz "az emberek mostmár ki tudják fizetni" alapon.

A multik spórolás céljából elbocsájtanák az alkalmazottaikat => nő a munkanélküliség és szűkül a piac.

"és új multik jönnének be."

Nem jönnének létre, ez nem egy 10 éves folyamat, de mégcsak nem is ez az utolsó probléma ezzel.

2016. aug. 5. 20:31
 6/15 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom,hogy működne-e,de az biztos,hogy a magyar cégeket,vállalkozásokat hazavágná.Hiszen ki akarna náluk dolgozni?Az állami alkalmazottakról nem is beszélve.Ki menne az egészségügybe(amely már így is szarban van),vagy épp rendörnek,tűzoltónak,stb.,ha többszörösére nőnének a különbségek a fizetések között?Mi lennénk a multik országa,mindenki náluk dolgozna.Félreértés ne essék,nem vagyok multiellenes,én is egy ilyen cégnél dolgozom. Csak nem tudom mi sülne ki ebből.
2016. aug. 5. 20:41
 7/15 anonim ***** válasza:
93%

Megnövelnék a béreket->mint írtad a kis és középvállalkozások nagy része tönkremenne.

A multik pedig "költöznének a szomszédba", a termelékenység nem nőne ettől, az olcsó munkaerő meg van a környező államokban.

Mivel sok-sok cég tönkremenne a termelés csökkenne, és hiába lenne emiatt a magyarok fele hirtelen munka nélküli azért a kenyér kell, ezért az alapvető dolgok ára radikálisan növekedne. (+Ugye mindennek növekedni az ára, mert drágább a munkaerő vagyis drágább az előállítás-ez pedig egy végtelen láncolat).

A feketegazdaság erősödne, a legális gazdaság a padlóra kerülne, 10 év múlva a magyarok fele éhezne és még többnek nem lenne munkája.

Mindenki menne külföldre aki tudna... Had ne soroljam.

2016. aug. 5. 20:57
 8/15 anonim ***** válasza:
94%
Egy radikális SZJA-, illetve TB-járulékcsökkentés többet használna. Egyrészt egyformán növekednének a bérek minden szektorban, minden vállalkozásnál, másrészt több cég engedhetné meg magának, hogy bejelentse a dolgozóit.
2016. aug. 5. 20:59
 9/15 anonim ***** válasza:
20%
Tb járulék csökkentés? A medián befizetés 8ezer ft, tehát figyelembe vége a munkaképes emberek arányát ez fejenként 4-5ezer ft, ezt hova akarod csökkenteni, már ez is kevés mindenre!
2016. aug. 5. 21:07
 10/15 anonim ***** válasza:
48%

a helyzet, hogy ha körbenézel a világban, akkor egy országban annál szarabb a helyzet, minél inkább belepofázik állambácsi a gazdaságba. (és ne gyere Kínával, mert ott a pármillió ember jólétét sok millió ember nyomora teszi lehetővé.)

erre te a gazdasági problémákra még nagyobb belepofázást javasolsz. gratulálok. éljen a kommunizmus...

2016. aug. 5. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!