Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hazaellenes dolog kimenni...

Hazaellenes dolog kimenni külföldre dolgozni?

Figyelt kérdés

Egyik szélső jobboldali elveket valló fiatallal beszéltem, aki szerint külföldre kimenni dolgozni majdnem felér egy haza árulással. Olyan érveket hozott fel, amelyekre én is azt mondtam, hogy igaza van.

Pár apróság:

- A Szózat ismerése, tiszteletben tartása és igaza.

- Külföldi GDP növelése különböző módon - még akkor is ha hazajön elkölteni egy részét. (Szállás, kaja, egyéb)

- Kulturális értékeink figyelmen kívül hagyása.

- Attól, h itthon büdös a munka attól meglehet élni és akár jól is lehet élni.

- Mosogatás, árufeltöltéshez nem kell tudás.

- Magyarnyelv hanyagolása.

Nekem úgy jött le belőle, h csak a buta, életképtelen emberek mennek ki. Közben meg a művelt fiatalok is kalandvággyal és kiváncsiságból is kimennek. Annyi, hogy ha nem mennének ki, akkor előrébb juttathatnák az országot, de inkább cserbenhagyják az otthonukat.

2016. aug. 7. 23:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
Ti harcoltátok ki magatoknak az itteni béreket. Én nem akartam kevés pénzért dolgozni, akkor meg lehurrogtatok. Most meg leléptek? Szégyen emberek vagytok!
2016. aug. 8. 03:38
 12/24 anonim ***** válasza:
75%

Te is, meg a haverod is begyepesedett, sügér emberek vagytok.

Maradjatok csak szép Szuper Hungáriában és építsétek a Szentkeresztyén Munkaállamot Orbánnak és a sleppjének, akiknek persze annyira nem munkaalapú az egész, mint a jobbágyaiknak. Ők a munkaalapú államban a nemességet szeretik játszani.

De ha nektek ez jó, akkor áldást rá. Én nem szólok ebbe bele, de akkor ti sem szólhattok bele abba, hogy én mit csinálok. Ha négerek akartok lenni egy olyan Magyarországon, ahol haszonállatként tartanak titeket, akkor csak nyugodtan, ti csodálatos, felsőbbrendű faj.

2016. aug. 8. 07:08
 13/24 anonim ***** válasza:
79%
Van benne igazság, viszont sok olyan szakma, végzettség van, amivel itthon nem lehet olyan munkát találni, amiből meg lehetne élni. Aki ilyen helyzetben van, annak nincs más választása, mint külföldre menekülni.
2016. aug. 8. 08:19
 14/24 anonim ***** válasza:
#8:Szerintem ebben tévedsz.Az általad felsoroltak éppen azok az országok,amelyek hátrább tartanak nálunk.De például Szlovákia már előrébb,oda viszont egyre többen ki is járnak tőlünk dolgozni.
2016. aug. 8. 09:02
 15/24 anonim ***** válasza:
55%
Nem hazaárulás. A haza lelkén szárad ha ki kell menned, amugy ha rám hallgatsz egy életed van, ott éled ugy éled ahogy akarod, függetlenül attól hogy mi vagy. Magyar, mosogató, borjú, kismacska...blabla.. . Szélsőjobbost meg főleg ne kérdezz...
2016. aug. 8. 09:39
 16/24 anonim ***** válasza:

Hazaellenes dolog az lenne, ha nem bontakoztatná ki a tehetségét külföldön, nem szerezne ott tapasztalatokat, nem lenne sikeres, hanem itthon süllyedne el a mocsárban.

Nagyjaink, akik dicsőséget hoztak a hazának és kiemelték az ismeretlenségből, zömükben hosszabb vagy rövidebb ideig jártak külföldön. Összes Nobel-díjasunk, nagy zeneszerzőink, művészeink, de politikai nagyjaink (Kossuth, Széchenyi) is.

2016. aug. 8. 10:07
 17/24 anonim ***** válasza:
Attól függ, mi célból megy ki. A nemzet számomra olyan, mint a tágabb családom. Tartozom neki annyival, hogy munkámmal, tudásommal gyarapítani igyekszem. Van különbség aközött, hogy valaki csak a pénz miatt megy ki, mert ott valamivel többet keres, de amúgy itthon is tudna dolgozni, csak nem érdekli. És az is más, ha valaki kimegy tanulni, szakmai tapasztalatokat szerezni, amit majd itthon kamatoztatni tud.
2016. aug. 8. 11:06
 18/24 anonim ***** válasza:

Azzal is előbbre juttatják az országot, hogy tapasztalatokat és pénzt szereznek, amit utána jó eséllyel itthon "kamatoztatnak".

Egyébként aki piacképes tudással rendelkezik és talpraesett, az Magyarországon is nagyon jól meg tud élni. De ha valakinek ez fiatalabb korában nem jött össze, akkor természetesen miért ne mehetne ki pár évre? (pl. pénzt szerezni a továbbtanuláshoz vagy hasonló céllal) Az persze más, mikor egy büfészakos életképtelen valaki kimegy WC-t pucolni, mert máshoz sajnos nem ért és nagyképűen még be is szól azoknak, akik itthon maradtak (olvastam ilyen cikket nemrég).

2016. aug. 8. 11:24
 19/24 A kérdező kommentje:
Kimenne szakmai tapasztalatot szerezni, de rengeteg olyannal beszéltem, akik vissza se akarnak jönni. Nem hallottam olyanról még, aki milliomosként tért vissza 1-2 éven belül. Illetve találkoztam olyan életképes emberrel, aki még ott se volt képes boldogulni, mert hiába keresett 3x annyit, annak fele elment a lakásra és másik fele kajára meg egyéb dolgokra. Nem azt mondom, h minden áron maradjanak itt az emberek, de gazdaságilag lehetne hova fejleszteni Mo-t. Nem 1 év alatt, de előbb utóbb fejlődnünk kellene. Nem vagyunk rossz helyzetben, de ezek szerint mi se különbözünk sokban a migránsoktól csak jobb helyre születtünk...
2016. aug. 8. 12:13
 20/24 MZ.per.X ***** válasza:

"Hazaellenes dolog kimenni külföldre dolgozni?"

Röviden? Nem.

"Egyik szélső jobboldali elveket valló fiatallal beszéltem"

Aki szélsőjobboldali elveket vall, annak mindenki hazaáruló aki nem olyan mint ő.

"külföldre kimenni dolgozni majdnem felér egy haza árulással"

Akkor fordítsunk a kérdésen, ennyi erővel a haza is elárulja az egyént, mert nem teremti meg a normális megélhetéshez szükséges körülményeket.

"A Szózat ismerése, tiszteletben tartása és igaza."

Ahogy előttem is írták, szép és jó a Szózat, de ennyi erővel vehetnénk még 10000 másik művet is, más tartalommal.

"Külföldi GDP növelése különböző módon"

És miért bűn a külföldi GDP-t növelni? Lehet hogy azt növeled, cserébe viszont használod az általa nyújtott javakat. Most annak örüljek hogy itthon dolgozhatok a saját országom rabszolgájaként?

"Kulturális értékeink figyelmen kívül hagyása."

Szerintem a kintiek jobban őrzik a kulturális értékeinket mint akik itthon vannak.

"Attól, h itthon büdös a munka attól meglehet élni és akár jól is lehet élni."

Megélni meg lehet...persze. Csak azért nem mindegy hogy 5 év kitartó munkával összegyűjtöd egy lakás+autó árát, vagy 20+ évig gürizel érte.

Meg nem mindegy a minőség sem. Nem mindegy hogy azt mondod a szomszéd gyereknek, hogy nesze itt van 100 forint, és szedd fel a kutyaszart az udvarról...kézzel. Vagy itt van 1000 forint és egy lapát hozzá...

"Mosogatás, árufeltöltéshez nem kell tudás."

Ez hogy jön ide? Tudás nem kell hozzá, csak jobban keresel vele mint itthon a tudásoddal. Másrészt meg a tudást külföldön is értékelik, nem ok nélkül van kint mindenki aki ért valamihez.

"Magyarnyelv hanyagolása."

Magyarnyelv? Az valami édesség mint a macskanyelv? A magyar nyelv hanyagolásáról írsz, de te sem tartod be a szabályait...

"Nekem úgy jött le belőle, h csak a buta, életképtelen emberek mennek ki. Közben meg a művelt fiatalok is kalandvággyal és kiváncsiságból is kimennek."

Most akkor mi jött le neked? :D Egyik mondatoddal a másikat cáfolod. Amúgy nem csak fiatalok mennek ki, sőt.

"Annyi, hogy ha nem mennének ki, akkor előrébb juttathatnák az országot"

Az a baj, hogy az emberek 90%-át csak befogják minimálbérre bejelentett alkalmazottnak és robotolhat egész életében, abból semmi nem fog épülni.

"Mezőgazdasági ország lehetnénk, de még most is ott tart pár ember, h aki azzal foglalkozik az paraszt és negatív értelembe gondolja."

Már vagy 200 éve nem vagyunk mezőgazdasági ország.

"Nem hallottam olyanról még, aki milliomosként tért vissza 1-2 éven belül."

Mert nem is 1-2 év alatt leszel milliomos, de még mindig többet össze tudsz szedni mint az itthoni robotolással.

"Nem 1 év alatt, de előbb utóbb fejlődnünk kellene."

Kelleni kellene, de minden ember csak 1x él, így is a többségnek arról szól az élete, hogy vegetál, csak hogy az utódai ne nulláról induljanak.

2016. aug. 8. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!